Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Θ.Σ. / Κείμενο της Συνέλευσης αλληλεγγύης στο σύντροφο Θ.Σ.

Η 5η Μάη του 2010 αποτελεί κομβικό σημείο της επίθεσης του ντόπιου και παγκόσμιου κεφαλαίου στην ελληνική κοινωνία και αφετηρία μιας περιόδου πολυπληθών και μαχητικών διαδηλώσεων ενάντια σε αυτήν, από τη μεταπολίτευση και μετά. Μετά την ψήφιση του 1ου μνημονίου η οργή μεγάλων κομματιών της κοινωνίας εκφράζεται και στο δρόμο έμπρακτα (κίνημα πλατειών, Μάης 2011, απεργίες 28-29 Ιούνη 2011, 19-20 Οκτώβρη 2011, συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του 2ου μνημονίου 12 Φεβρουαρίου 2012), οδηγώντας το κράτος στο να χτυπήσει όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις, τη μαχητικότητα στο δρόμο και τις ακηδεμόνευτες προσπάθειες αυτοοργάνωσης και αντίστασης απέναντι στην κατασταλτική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στην απεργία της 5ης Μάη χιλιάδες κόσμου συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής και πολιορκεί τη βουλή για ώρες. Το κράτος έχοντας σαν εμπειρία την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και φοβούμενο μια πολύ πιο γενικευμένη εξέγερση, χρησιμοποιεί ως άμεση απάντηση το τραγικό γεγονός του θανάτου των 3 εργαζόμενων της Μαρφίν, ως πεδίο αποπροσανατολισμού του κοινού και σπίλωσης των μαχητικών διαδηλωτών. Πλάι του όλος ο καθεστωτικός συρφετός (μμε, διανοούμενοι, νομιμόφρονες αριστεροί) συνασπίζεται για να απαξιώσει τις μορφές κοινωνικής αντιβίας . Το κράτος διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας ως ο μοναδικός μηχανισμός συγκρότησης της κοινωνίας με βάση την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Χρησιμοποιεί τα γεγονότα της 5ης Μάη 2010 ως αντίβαρο της νοηματοδότησης της 6ης Δεκέμβρη και βρίσκει το πάτημα να αναβαθμίσει ποιοτικά και ποσοτικά, ιδεολογικά και επιχειρησιακά το κατασταλτικό του σχέδιο απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο.

Με βάση κατασκευασμένο από την κρατική ασφάλεια ανώνυμο σημείωμα εμπλέκονται σύντροφοι, καλούνται για φιλική κουβεντούλα-κατάθεση, ενώ τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, μέσω κίτρινων δημοσιευμάτων, έχουν ήδη βγάλει την ετυμηγορία τους. Από το καλοκαίρι του 2010, μετά από εξέταση αυτόπτων μαρτύρων και του υλικού από δεκάδες, ιδιωτικές και κρατικές, κάμερες ασφάλειας, χωρίς να προκύψει κανένα τεκμήριο κατηγορίας για κάποιον η υπόθεση μπαίνει στο συρτάρι. Το κράτος επαναφέρει τακτικά στο προσκήνιο την υπόθεση της Μαρφίν, με σκοπό να κρατά σε άτυπη ομηρία συντρόφους και να διατηρεί ένα μόνιμο κλίμα φόβου σε οποίον σκέφτεται να αντισταθεί προσπαθώντας παράλληλα να καταστήσει την 5η Μάη επέτειο χειραγώγησης του κοινωνικού θυμικού και καταδίκης κάθε ανατρεπτικής δράσης.

Το καθεστώς παγιώνοντας χαρακτηριστικά σύγχρονου ολοκληρωτισμού αφήνει κατά μέρος τα προσχήματα και απροκάλυπτα καταπατά την ίδια την αστική νομιμότητα, που τόσο καιρό ευαγγελίζεται. Στα πλαίσια αυτά παραπέμπει του συντρόφου Θ.Σ. σε δίκη, με κατηγορίες τον εμπρησμό της Μαρφίν, την ανθρωποκτονία 3 υπαλλήλων της και την απόπειρα ανθρωποκτονίας 23ών ακόμη. Ταυτόχρονα δεν διστάζει να εμπλέξει σε μια μακρά και επώδυνη διαδικασία τους συγγενείς των θυμάτων, σε μια δίκη με ανυπόστατες κατηγορίες.

Είναι φανερή πλέον η κλιμάκωση της προσπάθεια του κράτους να περάσει από τη συνήθη στοχοποίηση του α/α χώρου σε μια ανοιχτή ηθική και πολιτική επίθεση απέναντί του. Στην έκφραση της κοινωνικής αντιβίας στο δρόμο είναι αυτονόητα αρχή μας ότι αυτή στρέφεται ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό και όχι στους καταπιεσμένους. Η λογική της αδιάκριτης απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής είναι ξένη προς εμάς. Ποτέ δεν οικειοποιηθήκαμε τους όρους της «παράπλευρης απώλειας» ή της «κακιάς στιγμής» ως αναρχικοί. Αυτά είναι τα άλλοθι του κράτους και των αφεντικών προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δολοφονίες των μηχανισμών καταστολής, των δολοφονιών στα εργασιακά κάτεργα και τις φασιστικές επιθέσεις. Αυτός είναι ο σάπιος κόσμος της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας, που προσπαθούμε να καταστρέψουμε και πάνω στα συντρίμμια του να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Δεν περιμένουμε το πόρισμα κανενός αστικού δικαστηρίου για να μας πείσει ότι ο σύντροφός μας δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Αν ψάχνετε ανθρωποκτόνους κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Ο Θ.Σ. είναι ένας από εμάς

Με το ίδιο πάθος για ζωή και ελευθερία θα μας βρίσκετε αντιμέτωπους σας στο δρόμο.

Μπάτσοι – δικαστές – πολιτικοί – δημοσιογράφοι κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας .

Συνέλευση αλληλεγγύης στο Θ.Σ.

205523_113667318796761_175995041_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *