Επέμβαση αστυνομίας στις Φοιτητικές Εστίες Ξάνθης – Κλείσιμο ραδιοφωνικού σταθμού

485672_362012600544121_702485446_nΜετά από 7 χρόνια κ κάτι λιγότερο από 8 μήνες, από την Τρίτη 13/12/2005 που ο UnderGround Radio εξέπεμψε για πρώτη φορά, την Πέμπτη 8/8/2013 και ώρα 15.00 σώπασε και έπαψε να εκπέμπει, μετά από επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων ραδιοσταθμών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Ξάνθη μετά από συνεργασία της Ασφάλειας Ξάνθης με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών που είχε σαν στόχο της την ελεύθερη πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση στα ερτζιανά της πόλης της Ξάνθης, οι οποίοι με δικά τους μέσα και δικές τους προσπάθειες κατάφεραν να στήσουν ένα υποτυπώδες studio στις Φοιτητικές Εστίες Ξάνθης, στο κτήριο που έχει χορηγηθεί από το ΔΠΘ στον Πολιτιστικό Σύλλογο. Ήταν ένας σταθμός χωρίς διαφημίσεις, χωρίς εμπορικό χαρακτήρα και χωρίς σκοπό κέρδους, ενώ η λειτουργία του στηριζόταν πλήρως στους ραδιοφωνικούς του παραγωγούς.
Μετά την επέμβαση και τον έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας και της ΕΕΤΤ, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής κατασχέθηκε ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν, ενώ φοιτητής και μέλος του σταθμού που βρισκόταν στο χώρο συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και την Εισαγγελία, όπου ορίστηκε δικάσιμός τους στις 13 Σεπτεμβρίου.

Περιέργεια προκαλείται για τη στάση που κράτησε η Πρυτανεία και οι Πανεπιστημιακές αρχές, που όπως φαίνεται ενημερώθηκαν από την ασφάλεια για την επέμβαση της αστυνομίας.

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι καταγγελίες που υπήρχαν δεν αφορούσαν μόνο τον σταθμό μας και τον ραδιοσταθμό της Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής που εντοπίστηκαν αλλά 6 !  Πρόκειται για εμπορικούς, ισχυρούς  σταθμούς της πόλης, οι οποίοι περιέργως σίγησαν τη μέρα των ελέγχων και απέφυγαν τη διακοπή της λειτουργίας καθώς και όλες τις νομικές συνέπειες

πηγη:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1485535

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *