Αρκτούρος: χρηματοδοτήθηκε από τους Ναζί αλλά.. έχει ανάγκες

 

αρκτουρος_μπουκοταζ

Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες γιά τον ρόλο των διαφόρων ΜΚΟ.Κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις στηριγμένες στόν εθελοντισμό και την πρόθεση για υποτιθέμενη προσφορά  στόν τομέα που η κάθε μια εξ’αυτών δραστηριοποιείται(περιβάλλον-υγεία κ.ο.κ).Εξυπηρετεί ένα διαστρεβλωμένο ατομικό φαντασιακό αλλά και ένα ενοχικο κομμάτι για την ολοένα αυξανώμενη κατασροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Για μας  δεν είναι  παρά το άλλοθι  του καπιταλισμού.

Καταστρέφουμε το περιβάλλον  και στον αντίποδα δημιουργούμε οργανώσεις να μετρούν το μέγεθος αυτης της καταστροφής.

Απονευρώνουμε και σταδιακά συρικνώνουμε   τον τομέα τηςδημόσιας(και σε θεωρητικό επίπεδο δωρεάν) υγείας και παράλληλα τον εκχωρούμε σε ιδιώτες μεσω ΜΚΟ να συνεχίσουν  σε επίπεδο φιλανθρωπίας  ένα δημόσιο αγαθό το οποίο δεν θα έπρεπε επ’ουδενί να αποτελεί προιόν εμπορευματοποίησης.

Πρίν λίγο μόλις καιρό παρακολουθούσαμε τα δημοσιεύματα του αστικού τύπου για τα σκάνδαλα με τις  κρατικές επιχορηγήσεις ΜΚΟ στον ελλαδικό χωρο.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί παρά μόνο τη κορυφή του παγόβουνου.

Το φαινόμενο ξεκίνησε από την Αμερική και βασικά οι ΜΚΟ/ΝGΟ δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα «Κινήματα Ειρήνης» που είχε στήσει σε όλο τον κόσμο η  πρώην ΕΣΣΔ.

Πριν  περίπου δύο χρόνια ο Ο Αμερικανός υφυπουργός Γκόρντον ειχε δηλωσει κυνικά οτι το κράτος χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ  για να “παρεμβαίνουν” στα “εσωτερικά” αλλων χωρων.

Στην δικιά μας περίπτωση τώρα είναι οι διάφορες ΜΚΟ που μετατρέπονται σε γραφεία ενοικίασης εργαζομένων  σαν Μεσολαβητές για την πρόσληψη ανέργων ή αλλιώς “ενοικίαση, τσεπώνοντας για τη μεσολάβηση τους ποσό που αντιστοιχεί στο 5% της μισθολογικής εισφοράς, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς θέσεις στους δήμους, στις περιφέρειες, ακόμα και σε νοσοκομεία.

Σε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, έχουν εμπλακεί περίπου 125 ΜΚΟ, πολλές από αυτές “μαϊμού”, οι οποίες για τις υπηρεσίες τους θα πάρουν δισεκατομμύρια από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, ενώ τους νέους ανέργους που θα απασχολούν, θα τους ”ωφελούν” δίνοντας ψίχουλα αντί μισθού.

Ετσι γιά να επιστρέψουμε στο προκείμενο η χρηματοδότηση του Αρκτούρου από το νεοναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής δεν αποτελεί έκπληξη.

Ειδικά απο την νεοναζιστική συμμορια που θελει να εμφανίζεται σαν έχουσα “οικολογική συνειδηση”  αφού διαθέτει και …”πράσινη πτέρυγα” η οποία εννοείται οτι ειναι για το θεαθήναι

καί γιά να ψαρέψει σε θολά νερά κανέναν  καμμένο- η μηπως καήμενο- οικολόγο.

Οτι κάνει η φασιστική ομάδα με την  “φιλεσπλαχνία” μόνο για έλληνες  κάνει και με την χρηματοδότηση της ΜΚΟ Αρκτούρος.Προσπαθει να δημιουργήσει ένα κοινωνικά “ευαισθητο” προφίλ για να καλύψει το πραγματικό απουκρουστικό πρόσωπο της .Αυτό το οποίο ειναι η ουσία και το πραγματικό προφιλ της παρακρατικής οργανωσης:  μαχαιρώνει μετανάστες,ξυλοκοπεί νεολαίους χρησιμοποείται σαν ταγμα εφοδου σε συγκεντρώσεις και απεργοσπαστικός μηχανισμός μπράβων  απέναντι στους εργαζόμενους.

Πιστεύουμε οτι ο Αρκτούρος και ο κάθε Αρκτούρος δέν ειναι παρά μιά έκφανση μιάς λογικής που θέλει να “εκτονώνεται” η κοινωνική δυσαρέσκεια μεσα απο οργανωσεις τύπου green peace σε έναν ανέξοδο και αρκετά βολικό ακτιβισμό  που δεν στρέφεται ενάντια  στο κράτος καί τα αφεντικά που με την αδηφάγο πλεονεξία τους για κέρδος είναι στην πραγματικότητα αυτοί που καταστρέφουν και τα τελευταία απομεινάρια φυσικού πλούτου.

Η Αρκτούρος  έγινε αποδέκτης της οικονομικής ενίσχυσης απο το νεοναζιστικό καρκίνωμα γιατί

λειτουργώντας με καθαρά οικονομίστικα τερτίπια μιας καλοστημένης επιχείρησης

που βασίζεται στα κέρδη πάνω απ’ολα.Καλούμε τον κάθε σκεπτόμενο στην άρνηση της  ψευδο-οικολογικής δράσης και το μπουκοτάζ της οργάνωσης Αρκτουρου.

Οmnia Sunt Communia

ναζααρκτουρος

ακολουθεί η είδηση οπως καταγράφηκε από το ATHENS INDYMEDIA (Το αρχικό άρθρο είναι από το risinggalaxy..)https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486058

Εδώ και κάποιες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως ο αρχηγός του ναζιστικού κόμματος έκανε δωρεά 5.000 ευρώ στον Αρκτούρο. Η είδηση κυκλοφόρησε σε διάφορα ακροδεξιά site όπως το Παραπολιτικά και προκάλεσε έκπληξη σε φίλους της οργάνωσης. Πριν από λίγο μετά από ερωτήσεις χρηστών, ο Αρκτούρος απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter με αυτή την ανακοίνωση(τουλάχιστον προσωπικά από εκεί την διάβασα) :

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων. Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία. Τέλος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχιζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την υποστήριξη σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του.

Αν κατάλαβα καλά αυτό που μας λένε οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου είναι πως ότι πάρουν από χρήματα είναι καλό για τη προσπάθεια τους ανεξαρτήτως πηγής, φτάνει να δηλώσουν δημόσια πως.. δεν τάσονται στο πλευρό καμιάς …”πολιτικής ιδεολογίας”.

Εκτός από τα προφανή ερωτηματικά που εγείρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση υπάρχει και κάτι άλλο. Πως γίνεται να μην στηρίζεις οποιαδήποτε “πολιτική ιδεολογία” αλλά να την νομιμοποιείς τη Ναζιστική ιδεολογία δεχόμενος βοήθεια από τους “επίσημους” εκφραστές της στο τόπο σου; Και μιλάμε πάντα για το Ναζιστικό Κόμμα
Φυσικά η στάση του Αρκτούρου είναι πταίσμα μπροστά στην υποκρισία άλλων που παρεβρίσκονται μαζί τους σε τηλεοπτικά πάνελ ή κάθονται και τους ακούνε στη Βουλή. Αλλά όπως και να έχει δεν μπορεί να είσαι και με την αρκούδα και με τον αρκουδιάρη.

 

 

Μία απάντηση στο “Αρκτούρος: χρηματοδοτήθηκε από τους Ναζί αλλά.. έχει ανάγκες”

  1. Του Κώστα Ζαχαριάδη*

    Η πράξη του «Αρκτούρου» να αποδεχτεί τη χρηματική δωρεά της Χρυσής Αυγής επειδή «διανύει την πιο δύσκολη περίοδο λειτουργίας του» είναι αποδοκιμαστέα, απαράδεκτη, πέρα και έξω από κάθε λογική του περιβαλλοντικού κινήματος και του αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

    Είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι εξοικειώνουν μέρος της κοινωνίας και του περιβαλλοντικού κινήματος με το φασισμό, τον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, των δικαιωμάτων του ανθρώπου , της φύσης, του περιβάλλοντος και των έμβιων όντων.

    Εάν ο «Αρκτούρος» δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να δίνεται πέρα και έξω απο το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και του πλανήτη δεν θα μπορέσει ποτέ να αναλύσει γιατί έχουμε σήμερα περιβαλλοντική κρίση, γιατι έχουμε οικονομική κρίση και γιατί και ο ίδιος «περνά δύσκολες ώρες».

    Η παραδοχή του λάθους, η επιστροφή του χρηματικού ποσού, η δημόσια αποδοκιμασία των εγκλημάτων των ναζί απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον διαχρονικά και η έμπρακτη συνειδητοποίηση ότι ο αγώνας για το περιβάλλον είναι αγώνας δημοκρατίας, ειρήνης, μη βίας και άλλου πρότυπου διαβίωσης είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την οικονομική και περιβαλλοντική κατάρρευση της χώρας μας.

    Κάθε δημοκράτης, κάθε οικολόγος, κάθε πολίτης ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης οφείλει να αποδοκιμάσει με ρητό τρόπο την κίνηση του «Αρκτούρου» να δεχτεί το φαιό χρήμα των ναζί.

    * Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας του τμήματος περιβάλλοντος

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του «Αρκτούρου»

    «Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων.

    Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία. Τέλος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχίζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την υποστήριξη σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του». http://ecoleft.gr/2013/08/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF/#article

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *