Βέλγιο: Κάλεσμα για υποστήριξη σε κατάληψη δάσους

μεταφραση: Athens Imc Translations Team

FlyerVoor_1

 

Από την 1η Ιουλίου έχουμε (μια ομάδα δράσης από την ολλανδική Earth First!) καταλάβει ένα δάσος στο Wilrijk, νότια της Αμβέρσας στο Βέλγιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει μεγάλος κίνδυνος εκκένωσης αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Οι νόμιμες διαδικασίες που φρενάρουν τον ιδιοκτήτη  από το να μπορεί να κόψει τα δέντρα βρίσκονται σχεδόν στο τέλος τους.Από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου είναι οι μόνες εβδομάδες όπου επιτρέπεται να κόψουν (δέντρα) στο δάσος (αυτό συμβαίνει για να ”προστατέψουν” τις νυχτερίδες και τα πουλιά στο δάσος), γι’ αυτό χρειαζόμαστε άτομα να έρθουν και να μας βοηθήσουν ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για την εκκένωση! Πολύ δουλειά χρειάζεται να γίνει, τόσο στο έδαφος όσο και στα δέντρα.Αναμένουμε με μεγάλη πιθανότητα η εκκένωση να συμβεί μεταξύ 12 έως 20 Σεπτεμβρίου. Έτσι όσο περισσότερος κόσμος στο δάσος τόσο το καλύτερο!

διεύθυνση: fotografielaan 7, wilrijk
τραίνο στο κεντρικό antwerp central
από το rooseveltplaats λεωφορείο 500 για το boom
αποβιβάζεσαι κοντά στην pizzahut (ρώτα τον οδηγό λεωφορείου)
περπατάς προς την pizzahut, πηγαίνεις δεξιά, στο τέρμα του δρόμου (αγελάδες) πας δεξιά, πρώτα αριστερά, θα δεις  τα πανό
επικοινωνία:  steungroep.groenoord@gmail.com
για περισσότερες πληροφορίες: www.groenoord.be / www.facebook.com/steungroep.groenoord
0032485507274

Η περιοχή έχει χαρτογραφηθεί ως δάσος από το 1771 και είναι από οικολογικής πλευράς ένα αρκετά πολύτιμο δάσος βελανιδιάς το οποίο αποτελεί βιότοπο για πολλά πουλιά και απειλούμενα είδη νυχτερίδων. Το δάσος κακώς λέγεται δασική έκταση (υπό προστασία), αφού έχει χαρακτηριστεί βιομηχανική ζώνη από το 2005. Η Φλάνδρα (το ολλανδόφωνο τμήμα του Βελγίου) είναι η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης σε ό, τι αφορά τα δάση, μόνο 8 % της γης είναι δάση. Περίπου το ένα τρίτο από αυτά τα δάση είναι λανθασμένα υπό προστασία  που σημαίνει ότι απειλούνται συχνά. Τα περισσότερα από αυτά τα δάση κόβονται χωρίς ποτέ κανείς να το γνωρίζει. Γι’ αυτό και εμείς δεν παλεύουμε μόνο για το συγκεκριμένο δάσος, αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη πολιτική για τα δάση στη Φλάνδρα.

Ο ιδιοκτήτης θέλει να κόψει το δάσος για να χτίσει ένα γραφείο και έναν αποθηκευτικό χώρο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχει βρει ακόμα κάποιον για να το νοικιάσει. Οι παλιοί συνεργάτες κατήγγειλαν τη σύμβαση, γιατί τα σχέδια είχαν καθυστερήσει.

Υπάρχει πληθώρα άδειων κτιρίων για γραφεία στη Φλάνδρα. Μέσα σε ένα λεπτό περπατήματος, από το δάσυπάρχουν 4 κενά κτίρια που θα μπορούσε να ανακαινιστεί ή να αναλύονται για να δημιουργηθεί χώρος για το νέο κτίριο. Ωστόσο, εξακολουθούν να θέλουν να κόψουν το δάσος.

Επειδή ποτέ δεν έχουν κάνει σωστές γεωλογικές μελέτες υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με το νερό στην περιοχή. Το νερό δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι μέρος του δάσους είναι συχνά κάτω από το νερό, το οποίο έχει σκοτώσει πολλά από τα δέντρα. Χρειάζονται να παρθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση του δάσους.

Κάθε φορά που κόβονται δέντρα  στη Φλάνδρα, μιλούν για αποζημίωση. Το οποίο είναι μαλακίες. Δεν μπορείς να κόψεις ένα δάσος εδώ και να φυτέψεις ένα νέο κάπου αλλού.

Κανένας συμβιβασμός για την υπεράσπιση της Μητέρας Γης

Βοηθήστε μας να υπερασπιστούμε τα δέντρα!

Earth First!

 

FlyerVoor_2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *