Ουαλία, Κάρντιφ: Η ”κατάληψη της φυλακής” αντιστέκεται της εκκένωσης

 

μεταφραση:Athens Imc Translations Team

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, γύρω στις 10πμ, κατέφθσαν δικαστικοί λειτουργοί από το Ανώτατο Δικαστήριο για να ενωθούν με τους αντιπροσώπους του United Welsh, την αστυνομία και τους εργολάβους στους οποίους παραχωρήθηκε η ασφάλεια των κτιρίων, σε μια προσπάθεια να εισβάλλουν στο Rumpoles, Moira Terrace, Cardiff, CF24 ONE (γνωστή ως η κατάληψη της φυλακής / μια κατάληψη). Στις 12μμ, χωρίς καν να επιχειρήσουν να εισέλθουν, άφησαν τελικά την κατοχή του κτιρίου στους καταληψίες.

Στις 9.30πμ άρχισε να φτάνει έξω από το κτίριο μικρός αριθμός υποστηρικτών, ενώ κάποιοι καταληψίες ανέβηκαν στην κορυφή της στέγης. Έξω από το κτίριο στήθηκε οδόφραγμα με έπιπλα, φιάλες αερίου, δοχεία πεπιεσμένου αέρα και ένα πιάνο, ενώ το εσωτερικό ήταν καλά ασφαλισμένο. Ένα πανό που έγραφε ”Φωτιά στις φυλακές” είχε κρεμαστεί από τα παράθυρα την προηγούμενη νύχτα, κατά τη διάρκεια σημαντικών ταραχών στο δρόμο κάτω από τη φυλακή Cardiff.

Τέσσερις αστυνομικοί από το Roath έφτασαν προειδοποιώντας τους αντιστεκόμενους ότι τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για το οδόφραγμα θα απομακρυνθούν από το δημοτικό συμβούλιο, δηλώνοντας ότι ” τα σκουπίδια σας κάνουν το Roath να φαίνεται φτωχότερο”, ακόμα και αν η κατάληψη είναι στο Adamsdown, αλλά παρόλα αυτά αγνόησαν την κατάσταση και έφυγαν αμέσα. Σε αυτό το σημείο οι γειτνιάζοντες κρατούμενοι άρχισαν να φωνάζουν στηρίζοντας τους καταληψίες και αντιτιθέμενοι στους μπάτσους.

Το υπόλοιπο της ημέρας κύλησε λαμβάνοντας ισχυρή υποστήριξη από τους περαστικούς και ντόπιους, ιδιαίτερα από το γειτονικό Adamscourt, επίσης, ιδιοκτησίας του United Welsh Housing Association. Ενώ οι υποστηρικτές συνέχιζαν να παίζουν πιάνο και να τρώνε τα αφημένα προϊόντα αρτοποιίας από την προηγούμενη νύχτα.

Η κατάληψη της φυλακής υπάρχει εδώ και 3 εβδομάδες, και έχει φιλοξενήσει μια αντιφασιστική εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης, προβολή ταινιών No Borders, σύνταξη επιστολών σε κρατούμενους, καθώς και άλλες εκδηλώσεις. Η Ηνωμένη Ουαλία (United Welsh) σχεδιάζει να κατεδαφίσει το κτίριο. Αυτό δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του 2014, προκειμένου να κτιστούν 49 διαμερίσματα 1 έως 2 υπνοδωματίων για ”ευάλωτα άτομα”, ενώ αρνείται την πρόσβαση στους κατοίκους από το Adamscourt στο κοινόχρηστο χώρο του πρασίνου. Προσπάθειες των καταληψιών να διαπραγματευτούν με τους ιδιοκτήτες έχουν επανειλημμένα αποτύχει.

Σχετικό άρθρο – http://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/masked-squatters-barricade-themselves-inside-5680263

Πηγη:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1485962

Πηγή: http://cardiff.squat.net/prison-squat-resists-eviction-from-high-court-bailiffs-adamsdown/

Μία απάντηση στο “Ουαλία, Κάρντιφ: Η ”κατάληψη της φυλακής” αντιστέκεται της εκκένωσης”

  1. Ο φασισμός εξαπλώνει τα δίχτυα του παντού…

    Η γηραιά ήπειρος έχει να ζήσει στο μέλλον μεγάλες τραγικές στιγμές.

    Ο ένας θα τρώει τον άλλο όχι μόνον από ανέχεια και φτώχεια. Αλλά και από ρατσιστικά κίνητρα ορμώμενος.

    Με μεγάλη έκπληξη διαβάζω στη βρετανική εφημερίδα “The Huffinghton Post” πως το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δρομολόγησε φορτηγάκι που περιφέρεται σε υποβαθμισμένες περιοχές του Λονδίνου καλώντας τους παράνομους μετανάστες να… πάρουν πόδι από τη χώρα!

    Το φορτηγάκι μεταφέρει πινακίδα που λέει ούτε λίγο ούτε πολύ: “Είσαι παράνομος στη Μεγάλη Βρετανία; Πήγαινε σπίτι σου ή συλλαμβάνεσαι”!!!

    Δίνει μάλιστα και τηλέφωνα για όποιον θέλει να απευθυνθεί στο υπουργείο και να βοηθηθεί να επιστρέψει στην πατρίδα του…

    Για καμπάνια του μίσους κάνουν λόγο διάφοροι στο Ενωμένο Βασίλειο που έχει να αναθρέψει κι ένα παιδί τώρα. Αλλά, ποιος τους ακούει;

    Αν δεν είναι τρολιά, τότε είναι η απαρχή πολλών αρνητικών καταστάσεων που θα εξαπλωθούν παντού.

    Ήδη στην Ελλάδα έχουμε πολλά τέτοια δείγματα.

    Το ρατσιστικό παραλήρημα είναι εδώ. Σήκωσε κεφάλι και περιφέρεται ανερυθρίαστα κι άφοβα στους δρόμους.

    Δεν κομίζω γλαύκας ες Αθήνας.

    Εκφράζω απλώς την τεράστια αγωνία μου…

    (ΥΓ. Το δημοσίευμα. Θα για να το δεις με τα μάτια σου. http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/07/26/racist-van-home-office-immigration_n_3658580.html)

    η φωτο ειναι αυτη:http://3.bp.blogspot.com/-5CgtzfEL0Ko/UgJAAgEGiDI/AAAAAAAAAfc/rU0fHLM2i6E/s1600/o-RACIST-VAN-570.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *