Γερμανία, Bitterfeld: Άνθρωποι σε απεργία πείνας: Δήλωση μη-Πολιτών

μεταφραση:Athens Imc Translations Team

πηγη:IMC-Athens

 

 

Είμαστε αυτοί που ψάχνουν άσυλο μέσα στις κοινωνίες των Ευρωπαϊκών χωρών, που τοποθετούμε τους εαυτούς μας ως μη πολίτες. Οι μη πολίτες ζουν σε ανισότητα με τους πολίτες και ζουν κάπου έξω απο τις κοινωνίες που βασίζονται σε πολίτες της Ευρώπης. Οι πολίτες από την άλλη είναι αυτοί που λόγω της θέσης τους ως πολίτες και τίποτα άλλο απολαμβάνουν τα βασικά τους δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην  εργασία, στην εκπαίδευση, της ελευθερίας της μετακίνησης και το να μπορούν ελεύθερα να διαλέξουν το μέρος που κατοικούν.

Εμείς οι μη πολίτες στερούμαστε αυτών των δικαιωμάτων. Τα σλόγκαν περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” απο τις λεγόμενες “δημοκρατικές” κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν είναι αληθηνά για εμάς. Για εμάς δεν υπάρχουν γιατί δεν είμαστε πολίτες που ταιριάζουν στα γελοία αυτά λεγόμενα “ανθρώπινα δικαιώματα”, σε αντίθεση με τους συνανθρώπους μας που ”ταιριάζουν” εκεί. Για να μετατρέψουμε την επιβίωση μας σε αληθινή ζωή, για να γίνουμε “άνθρωποι” και να έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως οι άλλοι άνθρωποι, πρέπει να φύγουμε από τη θέση του μη πολίτη και να γίνουμε πολίτες.

Ζούμε σε αυτή τη θέση ακόμα γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά για ποιο λόγο βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε εδώ γιατί σε περισσότερες από 120 χώρες οι άνθρωποι που πολεμούν για την ελευθερία τους συλλαμβάνονται ή σκοτώνονται μέσα από εκτελέσεις, βασανίζονται ή υφίστανται απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισης. Σε πολλές Αφρικανικές χώρες, οι αστυνομικοί μπορούν νόμιμα να αφήσουν τους πολιτικούς ακτιβιστές να εξαφανιστούν. Είμαστε εδώ λόγω των πολέμων, που γίνονται με όπλα  και  πολυ εξελιγμένες τεχνολογίες που παράγονται στις χώρες σας, και έχουν  καταστρέψει την ασφάλεια στα μέρη που γεννηθήκαμε. Είμαστε εδώ λόγω χιλιάδων χρόνων αποικισμού,  εκμετάλλευσης και θανατηφόρων οικονομικών μποϋκοτάζ που έχουν καταστρέψει πολιτικά και οικονομικά τις υποδομές περιφερειακών χωρών.

Είμαστε εδώ γιατί οι πολιτικές και οικονομικές σας φιλίες υποστηρίζουν δικτάτορες, μακριά από τα σύνορα του ”πρώτου κόσμου”, κάνοντας το αδύνατον να βρεθούν τρόποι για πολιτική αντίσταση σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Εξαιτίας όλων αυτών, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η Γερμανική κυβέρνηση είναι σε θέση να απαιτεί και να ρωτά τους λόγους μας που βρισκόμαστε εδώ ή να κρίνει με βάση το δικό της δικαστικό σύστημα.

Γνωρίζουμε ότι το να ζούμε σε ευημερία και ασφάλεια είναι δικαίωμα του καθένα μας. Για να καταφέρουμε την απόλαυση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας   (δικαίωμα στην στέγαση, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα στην μετακίνηση, δικαίωμα να επιλέγουμε που θα ζήσουμε κλπ), μόνο ένας τρόπος υπάρχει για εμάς και είναι η αποδοχή των αιτήσεων ασύλου μας.

Σήμερα στους δρόμους του Bitterfeld, στη λεγόμενη δημοκρατική Ευρώπη με τα σλόγκαν περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χαραγμένα στη ψυχη του καθενα, ξεκιναμε απεργία πείνας με σκοπό να γίνει αποδεκτό το άσυλο που ζητάμε.

Τώρα είσαι εσύ υπεύθυνος για τη ζωή μας και θέλουμε να ρωτήσουμε τον καθένα εκεί έξω, αν στον 21ο αιώνα η ζωή του κάθε ανθρώπου αξίζει λιγότερο από λίγα κομμάτια χαρτί;

refugeeprotestbtf.blogsport.de

https://www.facebook.com/RefugeeProtestBitterfeld
Κάλεσμα για υποστήριξη:
https://linksunten.indymedia.org/de/node/92391

Πηγή: https://linksunten.indymedia.org/en/node/92470

Το κάλεσμα για υποστήριξη στα αγγλικά
https://linksunten.indymedia.org/en/node/92409

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *