Τη δουλειά τους κάνουν…

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΥΣ …
Πρώτο Θέμα στο εν λόγω φυλλάδιο περιλαμβάνονται-μεταξύ άλλων-
και οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιβατών χωρίς εισιτήριο.
Ανάμεσα στις «συμβουλές» περιλαμβάνεται και η εξής:
“Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει….”

osy

Και ενα ενδιαφέρον σχόλιο  απο site του ΣΙΝΙΑΛΟ:

Πρόκειται για φύλλο οδηγιών της Ο.ΣΥ. (οδικές συγκοινωνίες) προς τους εθελοντές κεφαλοκυνηγούς για την αντιμετώπιση των λαθρεπιβατών. Απουσία συναισθηματικής εμπλοκής, ψυχολογιοποίηση των «παραβατών», επίτευξη του στόχου, επιβολή προστίμου με κάθε τρόπο και αντιμετώπιση του λαθρεπιβάτη ως ανθρώπου χαμηλότερου διανοητικού, ηθικού και πνευματικού επιπέδου (αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος «subhuman» αποτέλεσε βασικό εργαλείο προπαγάνδας των ΝΑΖΙ προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες να σκοτώνουν εβραίους δίχως αναστολές και ενδοιασμούς) είναι λίγες μόνο από τις οδηγίες που έχουν οι γύπες εθελοντές με τα μπλοκάκια προκειμένου να «κάνουν τη δουλειά τους»…

Και την κάνουν καλά, όπως όλα δείχνουν…

Και η “είδηση” απο το σάιτ της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σάλος έχει προκληθεί από οδηγίες που περιλαμβάνονται σε “εκπαιδευτικό” εγχειρίδιο που δίνεται στους ελεγκτές των δημοσίων μέσων μεταφοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο εν λόγω φυλλάδιο περιλαμβάνονται-μεταξύ άλλων- και οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιβατών χωρίς εισιτήριο. Ανάμεσα στις «συμβουλές» περιλαμβάνεται και η εξής: «Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν».

Για συνθήκες που εκφέυγουν του τυπικού ελέγχου, το εγχειρίδιο συμβουλεύει: «Σκέψου άμεσα βασισμένος στο ένστικτό σου αν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μάθε να προβλέπεις πιθανή επιθετική συμπεριφορά παρατηρώντας τη μη λεκτική επικοινωνία και την εικόνα του, όπως σφιχτές γροθιές, σφιγμένα χείλη, τρεμάμενος τόνος φωνής, τεταμένη στάση σώματος, ξαναμμένα ρουθούνια, γκριμάτσες, ορθάνοιχτα μάτια».

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βήμα Fm) ως «αποσπασματική ανάγνωση» τις συγκεκριμένες οδηγίες του εγχειριδίου

ΠΗΓΕΣ:

http://sinialo.espiv.net/?p=12238

http://www.ksm.gr/%cf%83%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba/

http://alterthess.gr/content/salos-apo-fylladio-elegkton-min-toy-kaneis-ti-hari-kai-ton-afiseis-atimorito

Μία απάντηση στο “Τη δουλειά τους κάνουν…”

  1. «Μαϊμουδιές» κατά του παρεμπορίου
    Το υπουργείο Ανάπτυξης ψάχνει εθελοντές δημοσίους υπαλλήλους για «κυνήγι κεφαλών». Με δέλεαρ 150-200 ευρώ τον μήνα, θα δουλεύουν νύχτα και Σαββατοκύριακο, ενώ θα έχουν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ!. Το υπουργείο Ανάπτυξης ψάχνει εθελοντές δημοσίους υπαλλήλους για «κυνήγι κεφαλών». Με δέλεαρ 150-200 ευρώ τον μήνα, θα δουλεύουν νύχτα και Σαββατοκύριακο, ενώ θα έχουν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ!

    →Καταργούν τη Δημοτική Αστυνομία και μετατρέπουν ανεκπαίδευτους δημοσίους υπαλλήλους σε οικονομικούς «ράμπο»

    Του Βασίλη ΓεώργαΔημοσίους υπαλλήλους επί πληρωμή στο κυνήγι του παρεμπορίου επιχειρεί να επιστρατεύσει σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση μέσω των Περιφερειών, σε μια προσπάθεια να αναπληρώσει το κενό από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και να ελέγξει το παράνομο εμπόριο, που γνωρίζει εκ νέου άνθηση, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Με μια πρακτική που ελάχιστα διαφέρει από αυτήν της δημιουργίας ομάδων από εθελοντές «κυνηγούς κεφαλών» κατά της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το υπουργείο Ανάπτυξης και οι Περιφέρειες συστήνουν στα ίδια πρότυπα τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, τα οποία συγκροτούνται από εθελοντές υπαλλήλους, με στόχο να πραγματοποιούν εφόδους εκτός ωραρίου, κατά των… παράνομων μικροπωλητών που εμπορεύονται «μαϊμούδες», ή ακόμη και να διενεργούν ελέγχους στα σύνορα της χώρας.

    Τα κλιμάκια αυτά απαρτίζονται από δύο-τρεις υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι παρότι δεν απαιτείται να έχουν ειδικά προσόντα, εντούτοις διαθέτουν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ. Μπορούν, δηλαδή, να ζητούν παραστατικά, να προχωρούν σε κατασχέσεις ή και στην καταστροφή προϊόντων. Από το 2009 και μετά, η συμμετοχή στα κλιμάκια ελέγχου κατά του παρεμπορίου γίνεται χωρίς επιπλέον αμοιβή, ωστόσο επειδή ελάχιστοι έχουν δείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, τώρα επιχειρείται να εξασφαλιστούν χρήματα ώστε οι έλεγχοι να γίνονται επί πληρωμή. Το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που θα θελήσουν να κερδίσουν ένα επιπλέον εισόδημα, δεν έχουν γνώσεις ή εμπειρία στη διαχείριση «δύσκολων» καταστάσεων, δεν δείχνει να απασχολεί το υπουργείο Ανάπτυξης, στόχος του οποίου είναι να μετρήσει αποτελέσματα στο κυνήγι του παρεμπορίου, το οποίο φυσικά δεν γίνεται στους δρόμους και τις λαϊκές από πρόσφυγες, αλλά στην πραγματικότητα συντονίζεται από οργανωμένη μαφία, η οποία συνήθως μένει στο απυρόβλητο.

    Το υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι υπεύθυνο για τη συγκρότηση και τον συντονισμό των κλιμακίων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εγκρίνει κατ’ ελάχιστον ένα κονδύλι της τάξης των 500.000 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν εν είδει αμοιβής στους εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα προσφερθούν να στελεχώσουν τη δεξαμενή των ελεγκτών στις περιφέρειες. Υπάρχουν άλλα 180.000 ευρώ από πρόστιμα που έχουν εισπραχθεί από τις περιφέρειες, τα οποία επίσης θα διατεθούν για την ανασυγκρότηση των ΚΕΛΑΥΕ.

    Υπολογίζεται πως η έξτρα παροχή για τις 3-5 ώρες που θα διαρκεί ο έλεγχος των κλιμακίων εκτός ωραρίου (σαββατοκύριακα, νυχτερινές ώρες κ.ά.) θα είναι της τάξης των 30-40 ευρώ και μπορεί να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα 150-200 ευρώ τον μήνα σε κάθε υπάλληλο.

    Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει, περίπου 30 κλιμάκια ελεγκτών θα μπορούν να διεξάγουν ελέγχους κάθε μήνα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, κυρίως σε αστικά κέντρα, όπου το πρόβλημα του παρεμπορίου είναι εντονότερο.

    Ηδη επιχειρείται να υπάρξει κεντρικός συντονισμός όλων των περιφερειών της χώρας και στενότερη συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου, το οποίο έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία, το λιμενικό κ.ά., ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ελέγχου των αποτελεσμάτων σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να καταγράφονται οι επιδόσεις σε επίπεδο περιφερειών.
    http://www.efsyn.gr/?p=92978

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *