Κεμπέκ, Καναδάς: Πορεία αλληλεγγύης έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών

μετάφραση:Contra Info

[youtube]http://youtu.be/2o9O89q3f9E[/youtube]

 

Στις 11 Αυγούστου 2013, περίπου 100 μετανάστες και αλληλέγγυοι/-ες πορεύτηκαν μέχρι το κέντρο κράτησης μεταναστών του Λαβάλ, έξω από το Μόντρεαλ, προκειμένου να καταγγείλουν την πρακτική εγκλεισμού και απέλασης ατόμων χωρίς χαρτιά που εφαρμόζει η καναδική κυβέρνηση. Η διαδήλωση συνδέεται και με την ημέρα δικαιοσύνης στους φυλακισμένους (PJD), που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 10 Αυγούστου, στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και πέθαναν πίσω από τα κάγκελα, και προκειμένου να επιβεβαιώσει τη δέσμευση όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των φυλακών. Κάποιοι ήρθαν με λεωφορεία και άλλοι με ποδήλατα, αποφασισμένοι με το που έφτασαν να κάνουν αρκετό σαματά ώστε οι έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης να μπορέσουν να ακούσουν το μήνυμά τους.

Καθημερινά 400 με 500 μετανάστες αιχμαλωτίζονται πίσω από τα τείχη των κέντρων κράτησης ανά την καναδική επικράτεια. Την τελευταία δεκαετία γίναμε μάρτυρες μιας σημαντικής αύξησης του αριθμού των συλληφθέντων μεταναστών, με 82.000 να συλλαμβάνονται από το 2004 ως το 2011, και 13.000 ακόμα από το 2011 κι έπειτα. Ακολουθώντας την εφαρμογή της πολιτικής της υποχρεωτικής κράτησης μέσω του νόμου C-31, όλοι όσοι περνούν τα σύνορα με τα επονομαζόμενα «παράτυπα μέσα» κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.

Φιγούρες που αναπαριστούσαν αγαπημένα πρόσωπα τα οποία έχουν απαχθεί και φωτεινά πανό τοποθετήθηκαν στους φράχτες. Διαβάστηκαν επίσης δυνατά μηνύματα αλληλεγγύης στα αραβικά, ουγγρικά, ισπανικά, ουρντού, αγγλικά και γαλλικά, ενώ ρετάλια ρούχων κρεμάστηκαν κατά μήκος των τειχών, συμβολίζοντας τη βία που βιώνεται στο πέρασμα των συνόρων σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του πικνίκ, κάποιος από μέσα ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι λόγω της διαδήλωσης ακυρώθηκε το επισκεπτήριο για την ημέρα, οι κρατούμενοι τιμωρήθηκαν με απαγόρευση εξάσκησης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, απαγόρευση καπνίσματος, ενώ τους επιβλήθηκε και απομόνωση στα κελιά τους.

Εξαγριωμένος με αυτά τα νέα, ο κόσμος επέστρεψε γρήγορα μπροστά από τον εξωτερικό φράχτη και άρχισε να κοπανάει τις μεταλλικές πύλες. Λίγο μετά η πύλη κατέρρευσε και μια ομάδα διαδηλωτών έσπασαν την περίμετρο ασφαλείας, κατορθώνοντας να φέρουν την οργή τους ακριβώς έξω από τα κτήρια όπου κρατούνται οι εμιγκρέδες.

Τελικά δεν έγινε καμιά σύλληψη. Αν και η πράξη του ξηλώματος μέρους του περιμετρικού φράχτη ήταν συμβολική, συνιστά ωστόσο ένα βήμα παραπάνω προς το ρήμαγμα των τειχών της φυλακής και των συνόρων που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

πηγή: cmm μέσω sabotagemedia

πηγή:http://gr.contrainfo.espiv.net/2013/08/20/montreal-solidarity-demo-at-immigration-detention-centre-protesters-tear-down-fence/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *