Ανακοίνωση αναρχικών της Αιγύπτου (Τahrir ICN) για τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι το τελευταίο βήμα σε μια ακολουθία γεγονότων με τα οποία ο στρατός μπορεί να εδραιώσει τον έλεγχό του στην εξουσία, στοχεύουν στο θάνατο της επανάστασης και στην επιστροφή του στρατιωτικού και αστυνομικού καθεστώτος.
Το αυταρχικό καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έπρεπε να φύγει. Αλλά αυτό που το έχει αντικαταστήσει είναι το πραγματικό πρόσωπο του στρατού στην Αίγυπτο – όχι λιγότερο αυταρχικό, όχι λιγότερο φασιστικό και σίγουρα πιο δύσκολο να ανατραπεί.

Η σφαγή που πραγματοποιείται από το στρατό εναντίον των υποστηρικτών του Morsi στις πλατείες Nadha και Raba’a έχει αφήσει περίπου 500 ανθρώπους νεκρούς και μέχρι 3000 τραυματίες (τα στοιχεία αυτά δίνει το Υπουργείο Υγείας, πολύ πιθανόν λοιπόν τα πραγματικά νούμερα να είναι πολύ μεγαλύτερα). Ήταν μια πράξη προ-ενορχηστρωμένη της κρατικής τρομοκρατίας. Στόχος της είναι να διαιρέσει τους ανθρώπους και να σπρώξει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να οργανώσει περισσότερες πολιτοφυλακές για να εκδικηθούν και να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει στο στρατό να επισημάνει όλους τους ισλαμιστές ως τρομοκράτες και να δημιουργήσουν έτσι έναν «εσωτερικό εχθρό» στη χώρα, γεγονός που θα επιτρέψει στο στρατό να διατηρήσει το στρατιωτικό καθεστώς και την χώρα σε μια συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στρέφονται σήμερα ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά αύριο θα στραφούν ενάντια σε όποιον τους ασκήσει κριτική. Ήδη ο στρατός έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα, δίνοντας στην αστυνομία και στον στρατό έκτακτες εξουσίες, ενώ επιπλέον έχει εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές επαρχίες από τις 7 μ.μ. έως τις 6 το πρωί. Αυτό δίνει στο στρατό το ελεύθερο να πατάξει κάθε αντίδραση. Πρόκειται για μια επιστροφή στις ημέρες πριν από την επανάσταση, όπου ο νόμος έκτακτης ανάγκης είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 1967 και παρέχει το πλαίσιο για την ευρεία καταστολή και την ακύρωση των ελευθεριών.

Ο χαρακτήρας του νέου καθεστώτος είναι σαφής. Μόλις πριν από λίγες ημέρες 18 νέοι διοικητές διορίστηκαν, η πλειοψηφία των οποίων κατάγονται από τις τάξεις των υπολειμμάτων του στρατού και της αστυνομίας ή ακόμη και του καθεστώτος Μουμπάρακ. Επίσης, υπήρξε μια συνεχής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να απεργούν για τα δικαιώματά τους (όπως η πρόσφατη επίθεση του στρατού και η σύλληψη των απεργών εργαζομένων στον χάλυβα στην περιοχή του Σουέζ). Το στρατιωτικό καθεστώς κυνηγά επίσης τους επαναστατικούς ακτιβιστές, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν, όσοι ξένοι υπήρξαν μάρτυρες γεγονότων δέχονται απειλές.  Τα τοπικά και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης λένε μισές αλήθειες και χτίζουν ρεπορτάζ και αφηγήσεις που υποστηρίζουν την πολιτική ατζέντα. Η αντεπανάσταση είναι σε πλήρη εξέλιξη και ξέρει πώς να διασπάσει την ενότητα του λαού με την τακτική του διαίρει και βασίλευε.

Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες υπήρξε μια αύξηση των θρησκευτικών αντιποίνων, με επιθέσεις σε πάνω απο 50 εκκλησίες και χριστιανικά ιδρύματα. Ο στρατός και η αστυνομία δεν προστάτεψαν καθόλου τα κτίρια της χριστιανικής κοινότητας. Είναι προς το συμφέρον τόσο του στρατού όσο και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να ανατροφοδοτήσει εντάσεις και να καλλιεργήσει τον φόβο και το μίσος στους ανθρώπους. Ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του κράτους, καθώς το αίμα των ανθρώπων γεμίζει τους δρόμους.

Καταδικάζουμε τις σφαγές στις πλατείες  Raba’a και Nadha, τις επιθέσεις κατά των ακτιβιστών εργαζομένων, και των δημοσιογράφων, την χειραγώγηση του λαού από εκείνους που επιδιώκουν την εξουσία, και τις θρησκευτικές επιθέσεις. Για να συνεχιστεί η  επανάσταση οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι ενάντια στην κατάχρηση και την τυραννία της εξουσίας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται και προς όποιον κι αν στρέφεται.


Κάτω ο στρατός  και o Al-Sissi!
Κάτω τα απομεινάρια του καθεστώτος Μουμπάρακ και η επιχειρηματική ελίτ!
Κάτω το κράτος.  Εξουσία στις αυτόνομες κοινότητες!
Ζήτω η αιγυπτιακή επανάσταση!

 

πηγή :https://tahriricn.wordpress.com/2013/08/15/tahrir-icn-statement-on-events-in-egypt

πηγή:http://omniatv.com/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *