Τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ/κάλεσμα της Α.Κ γιά πορεία 27/08 Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Ο τραγικός θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη μετά από «έλεγχό» του από εθελοντή ελεγκτή του ΗΛΠΑΠ αποτέλεσε αφορμή για να φανεί το αληθινό πρόσωπο πολλών στην ελληνική κοινωνία. Από τη μία, είδαμε τους επαγγελματίες πολιτικούς που αποτίμησαν το νεκρό ως «παράπλευρη απώλεια», τους επιχορηγούμενους «διανοούμενους» που υπερασπίζονται τη νομιμότητα με κάθε κόστος καιτα ΜΜΕ στον κλασικό ρόλο της παραπληροφόρησης/ διαστρέβλωσης/ αποσυμπίεσης. Από την άλλη όμως η νεολαία του Περιστερίου από κοινού με αλληλέγγυους που διαδήλωσαν οργισμένα στους δρόμους, αλλά και η γενικευμένη κοινωνική απονομιμοποίηση των ελεγκτών τις τελευταίες μέρες, κατέδειξαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει πάρει θέση ενάντια στην επίθεση της κυριαρχίας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

 

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τόσο μεμονωμένο όσο η κυρίαρχη προπαγάνδα θέλει να παρουσιάσει. Τα τελευταία χρόνια οι εθελοντές ελεγκτές, οι οποίοι αμείβονται με ποσοστό επί του «έργου» τους, από κοινού με την Αστυνομία, τους ναζί και δυστυχώς κάποιους οδηγούς , έχουν επιτεθεί βάναυσα πολλές φορές σε μετανάστες, μαθητές και άλλους που αδυνατούν να πληρώσουν καθημερινά εισιτήριο. Η συμπίεση του εισοδήματος των εργαζομένων σε συνδυασμό με την ένταση και την πύκνωση των περιφράξεων σε κάθε πεδίο της δημόσιας ζωής (παιδεία, υγεία, κοινά αγαθά) έχουν διαμορφώσει μια ασφυκτική καθημερινότητα για όλους μας. Η προσπάθεια θεμελίωσης μιας μόνιμης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης με τις πολεμικές ενέργειες του κράτους (βλέπε ΕΡΤ, καταλήψεις Πάτρας, πογκρόμ σε αθίγγανους στη Μεσσηνία, εισβολή στο Πολυτεχνείο και έπονται πλειστηριασμοί) έχουν φέρει την κοινωνία σε ένα δίλημμα: ή θα οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας με την έμπρακτη αμφισβήτηση της ήδη απονομιμοποιημένης εξουσίας, ή θα βουλιάξουμε στην ιδιώτευση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

 

Οργανώνοντας κοινότητες αλληλεγγύης και αγώνα σε κάθε γειτονιά μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση στην επερχόμενη κοινωνική κατάρρευση και να διαμορφώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα ενάντια σε ελεγκτές , αστυνομία και κάθε μορφής καταστολή. Ενάντια σε αυτούς που λυσσάνε για νομιμότητα με κάθε κόστος, δικός μας αγώνας είναι η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση, η κοινωνική απελευθέρωση: με κάθε κόστος.

 

 

ΠΟΡΕΙΑ 27/08, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΈΡΙ 18.30

 

 

 

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

 

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

 

 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *