Αμερική, Όκλαντ: εκκένωση της κατάληψης StayAway

μεταφραση:Athens Imc Translations Team

 

 

22 Αυγ. 2013 – Η κατάληψη StayAway στο Όκλαντ εκκενώθηκε από μία καμουφλαρισμένη παραστρατιωτικά ομάδα SWAT εφοδιασμένη με αυτόματα όπλα. Επίσης μια κατοικία μακροχρόνιας πληρωμής με νοίκι εκκενώθηκε και έμεινε άστεγος ο κάτοικος, όλα για το κέρδος του REO Homes.

Γύρω στις 10πμ, τέσσερα βαριά τεθωρακισμένα μαύρα φορτηγά της SWAT τράβηξαν την προσοχή καθώς κατηφόρισαν στο Vallecito Place στο Highland. Αφού απωθήθηκαν από τα οδοφράγματα που είχαν κτιστεί από τον προηγούμενο μήνα μπροστά από την StayAway ως άμυνα ενάντια στην εκκένωση, η καμουφλαρισμένη ομάδα SWAT εξοπλισμένη με AR-15s ανέβηκε από την 28η Λεωφόρο και εισήλθε από ένα γειτονικό ακίνητο. Αυτός ο χειρισμός φαίνεται να ήταν προσχεδιασμένος, καθώς η γειτόνισσα ανέφερε ότι ενώ ο Σερίφης δεν πήρε τη συγκατάθεσή της να περάσει η ομάδα από την αυλή της, της φώναξε να απομακρυνθεί. Εισερχόμενη από την πίσω αυλή χωρίς προειδοποίηση, οι καταληψίες του StayAway ήρθαν αντιμέτωποι με την ομάδα και αναγκάστηκαν υπό την απειλή όπλων να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντά τους και να αφήσουν το σπίτι τους παρά μόνο με τα ρούχα που φορούσαν. Δύο σύντροφοι συνελήφθησαν και όσο γραφόταν το άρθρο αυτό οι κατηγορίες δεν είχανε γίνει γνωστές, αν και γνωρίζουμε ότι τους μετέφεραν στη φυλακή της κομητείας Santa Rita. Όσοι ήταν παρόντες στις συλλήψεις ανέφεραν ότι ένας από τους συλληφθέντες συντρόφους ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς. Όσοι είχαν την ατυχία να είναι ξυπόλητοι εκείνη την στιγμή της εφόδου δεν τους επιτράπηκε καν να φορέσουν τα παπούτσια τους, και κανείς δεν ήταν σε θέση να παρέχει τροφή για τα τρία σκυλιά που ήταν νηστικά. Ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο ήταν κλειστό για την κυκλοφορία για πάνω από δύο ώρες. Η κολλεκτίβα StayAway και υποστηρικτές της διαδήλωσαν ώστε να προκαλέσουν το φασιστικό τμήμα του σερίφη, να αντιπαρατεθούν στον ιδιοκτήτη, και απαίτησαν την επιστροφή των κλεμμένων υπάρχοντών τους.

Εκτός από την εκκένωση της σχεδόν δύο ετών κατάληψης, ο Σερίφης σφράγισε το σπίτι ενός βετεράνου και εργαζομένου στην ταχυδρομική υπηρεσία ο οποίος πλήρωνε νοίκι για το διαμέρισμά του για πάνω από δέκα χρόνια. Ήταν στη δουλειά του εκείνη την ώρα, επιστρέφοντας διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε καν να ανέβει από τις σκάλες από την μποστινή πόρτα και όλα τα παράθυρα είχαν σφραγιστεί. Μετά από μερικές ώρες, οι σερίφηδες έφυγαν και εργολάβοι οι οποίοι προσλήφθησαν για να καθαρίσουν το συγκρότημα πείστηκαν να αφήσουν τους καταληψίες να μπούνε μέσα ένας ένας για να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Για όποιον δεν είχε τη χαρά να περάσει κάποιο χρόνο στην κατάληψη StayAway, ήταν ένας όμορφος χώρος γεμάτος τέχνη που στέγαζε μια συνεχώς εξελισσόμενη κοινότητα από κηπουρούς, μουσικούς, ταξιδιώτες, συγγραφείς και ακτιβιστές. Σήμερα, αυτή η κοινότητα διαχωρίστηκε βίαια από τη φυσική βάση της προς όφελος του REO Homes. Να είστε σε επιφυλακή για τις επερχόμενες δράσεις κατά του REO, μια εταιρεία διαβόητη για την αγορά κατασχεμένων σπιτιών και εκκενωμένων καταλήψεων.

Πηγή: https://www.indybay.org/newsitems/2013/08/22/18741974.php
Πηγή:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1487325
προηγούμενο σχετικό ποστ
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1484081

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *