Νεκρός για 1,40 ευρώ! Ελεγκτές – ρουφιάνοι – δολοφόνοι! Κείμενο από Αναρχική ομάδα Τρικάλων

χτυπα ελεγτηΣε μια χώρα όπου χιλιάδες κόσμου βρίσκονται μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση και άλλοι τόσοι βρίσκονται στα όρια, σε μια χώρα όπου οι αυτοκτονίες λόγω απελπισίας και χρεών έχουν εκτιναχθεί σε εκρηκτικά μεγάλο αριθμό, σε μια χώρα όπου κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία καθημερινά, ενώ ανοίγουν καζίνα και κέντρα διασκέδασης για τους λίγους, σε μια χώρα όπου μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει να πληρώσει για τα απαραίτητα και της κόβουν αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, σε μια χώρα όπου κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να σου πάρουν την πρώτη κατοικία, σε μια τέτοια λοιπόν χώρα, το να αδυνατεί κάποιος να πληρώσει το «τσουχτερό» εισιτήριο για τη μετακίνησή του με μια αστική συγκοινωνία ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΟΥ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ!!!

Την τύχη αυτή είχε στις 14 Αυγούστου 2013 ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης στην Αθήνα, όταν επέβαινε σε τρόλλεϋ του Περιστερίου και δήλωσε στον ελεγκτή του εν λόγω τρόλλεϋ ότι αδυνατεί να πληρώσει το εισιτήριο για τη μετακίνησή του. Τότε ο σύγχρονος κεφαλοκυνηγός-ελεγκτής άρχισε να επιτίθεται φραστικά και να τραμπουκίζει το 19χρονο νεαρό, βρίζοντάς τον σκαιότατα , απαιτώντας την καταβολή του εισιτηρίου (1,40 ευρώ) και σε διαφορετική περίπτωση απειλώντας τον με βαρύ πρόστιμο. Ο νεαρός ζήτησε τότε να κατέβει στην επόμενη στάση. Μπροστά στον «κίνδυνο» να χάσει τη μίζα από το πρόστιμο, ο κεφαλοκυνηγός-ελεγκτής έγινε έξαλλος και επιτέθηκε και σωματικά στο νεαρό. Με το που άνοιξε η πόρτα, στην πάλη μπήκε και ο οδηγός του λεωφορείου και χτυπώντας το νεαρό, τον έσπρωξαν βίαια, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει αρχικά στην πόρτα και τελικά στο οδόστρωμα, ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ! Η σκισμένη μπλούζα του 19χρονου Θανάση Καναούτη και το μέρος του κεφαλιού του όπου χτύπησε δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό, αλλά ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΜΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ (καθ’ ότι εάν ήταν να πηδήξει μόνος του για να φύγει απ’ το λεωφορείο, δεν θα χτυπούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του…).

Την ωμή αυτή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ήρθε να συμπληρώσει και η απάνθρωπη και ξετσίπωτη απόφαση του οδηγού και ελεγκτή του τρόλλεϋ να συνεχίσουν την πορεία τους ανενόχλητοι και αμέριμνοι, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΒΗ ΤΙΠΟΤΑ!!! Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του 19χρονου Θανάση Καναούτη δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εμπίπτει σε ένα γενικότερο κλίμα βίας και τρομοκρατίας εκ μέρους των σύγχρονων τραμπούκων κεφαλοκυνηγών-ελεγκτών (στους οποίους εντάσσονται και οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι ελλείψει ελεγκτών ντύνονται οι ίδιοι ελεγκτές, για να εισπράξουν οι ίδιοι τη μίζα του 10% του προστίμου που πρόκειται να κόψουν…) σε βάρος του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας, αυτού που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην καταβολή του – ούτως ή άλλως ακριβού – εισιτηρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες γι’ αυτό μετακινήσεις.

Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθ’ ότι έχουν καταγραφεί κι άλλα περιστατικά όπου ελεγκτές λεωφορείων τραμπούκισαν και ξυλοκόπησαν μετανάστες, επικαλούμενοι μάλιστα (οι ελεγκτές) τη χρυσαυγίτικη ιδεολογία τους, τραμπούκισαν και ξυλοκόπησαν φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το εισιτήριό τους, μέχρι και ΑΜΕΑ (!!!), τραμπούκισαν και ξυλοκόπησαν ανθρώπους οι οποίοι ύψωσαν τη φωνή τους για να υπερασπιστούν την επίθεση που δέχτηκαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που δεν είχαν εισιτήριο και ακόμη παρενόχλησαν σεξουαλικά γυναίκες που δεν είχαν εισιτήριο! Και η αστυνομία, στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, παίρνει απροκάλυπτα το μέρος των σύγχρονων κεφαλοκυνηγών, δείχνοντας κι αυτή το πραγματικό της πρόσωπο… Στην περίπτωση της δολοφονίας του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο ελεγκτής του λεωφορείου δήλωσε αμέσως μετά τη δολοφονία εντελώς ξεδιάντροπα ότι: «το θύμα μπορεί να ήταν και αναρχικός», θεωρώντας αυτό το υπάνθρωπο φασιστικό σκουλήκι ότι η ζωή μιας μερίδας ανθρώπων που αντιστέκεται και έχει το δικό της αξιακό κώδικα είναι ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ!!! (Σημείο των καιρών; Ίσως, αν θυμηθούμε τις δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης, αλλά και του πρωθυπουργού, όσον αφορά τα άτομα που συμμετείχαν στις καταλήψεις που δέχτηκαν τη βίαιη καταστολή του κράτους…). Σε αγαστή σύμπνοια μ’ αυτές τις δηλώσεις του ελεγκτή, μερίδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης έκρωζε λυσσαλέα ότι «το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι υπεύθυνο για το θάνατο του 19χρονου νεαρού»!!! Μιλάμε για έναν απίστευτης ηλιθιότητας και κουτοπονηριάς συρφετό από τηλεκινούμενα ανδρείκελα, τα οποία το μόνο που ξέρουν είναι να μιλούν για «τζαμπατζήδες», ρίχνοντας τόνους λάσπη σε κινήματα και ανθρώπους που αγωνίζονται και φυσικά προσβάλλοντας χυδαία τη μνήμη του δολοφονημένου νεαρού.

Από την πλευρά της, η αστική Δικαιοσύνη, πιστή στα συμφέροντα του καπιταλισμού που είναι ταγμένη, έδειξε για μια ακόμη φορά απροκάλυπτα το μισάνθρωπό της πρόσωπο, αφήνοντας ελεύθερους τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ του παιδιού ελεγκτή και οδηγό λεωφορείου, ενώ απ’ την άλλη συνέλαβε (χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ!), κράτησε για 2 μέρες, δίκασε για διακεκριμένες φθορές και καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση (!) με αναστολή 7 άτομα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είχαν το … θράσος να γράψουν συνθήματα σε εκδοτήρια του ΟΑΣΘ αμέσως μετά τη δολοφονία του νεαρού… Επιφυλασσόμαστε όμως ότι τέτοιες ενέργειες από μεριάς του κράτους όχι μόνο δεν καταφέρνουν να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους οι οποίοι εξεγείρονται απέναντι στο ΑΔΙΚΟ, αλλά απ’ την άλλη μας πεισμώνουν και μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο!

Μέχρι την καταστροφή αυτού του σάπιου κόσμου και την κοινωνική επανάσταση!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ 1,40 ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αναρχική ομάδα Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *