Γιάννενα: Ενημέρωση για τους 3 μετανάστες

198243_184580875033717_97973852_nΣχετικά με το δικαστηριο των 3 σενεγαλεζων μεταναστων που κατηγορουνταν για διαταραξη οικιακης ειρηνης. αθωωθηκαν. ολο το πρωι υπηρχε συκεντρωμενος κοσμος εξω απο το δικαστικο.σημερα παρασκευη εχει πορεια στις 18:00 στη νομαρχια. εξαλλου απο χθες μοιραζεται το ακολουθο κειμενο, υπογεγραμμενο απο την καταληψη και αλληλεγγυες/ους

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ

 

 

Τα μεγαλεπίβολα σχέδια του κράτους μπήκαν σε εφαρμογή. Οι υπογραφές των υπολοίπων υπευθύνων, Α. Γεωργιάδη (υπουργός υγείας), του υπουργού καταστολής Δένδια, αλλά και τον τοπικών τους φερεφώνων όπως ο «ανήξερος» δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιος, ο περιφερειάρχης Καχριμάνης και ο «δημοκρατικός» Φώτης Βάββας διευθυντής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ήταν δεδομένες. Με 6 διμοιρίες και μπάτσους κάθε είδους από Θεσπρωτία , Θεσσαλονίκη και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και ιδιωτικής επιχείρησης που συνδράμει με το αζημίωτο εφορμούν σε μια ακόμη <<εστία ανομίας>>, την εδώ και πέντε χρόνια Κατάληψη Αντιβίωση, και την εκκενώνουν. Μπορείτε πλέον να κοιμάστε ήσυχοι. Οι καταληψίες πατάχθηκαν, αν και δεν συλλήφθηκαν, τουλάχιστον επιχειρήθηκε να καταστραφούν οι υποδομές τους. Τώρα θα μείνουν κάποιοι άστεγοι, δεν θα έχουν που να στεγάσουν εγχειρήματα όπως, στούντιο μουσικής, αρχειακό υλικό, ομάδες κουκλοθέατρου, παραγωγής τσίπουρου, παραγωγή μελιού, κήπους με λαχανικά και με λίγη τύχη θα εξαφανιστούν όπως εμφανίστηκαν. Ίσως οι κρατικοί παράγοντες μετά από χρόνια εντατικής σκέψης με βοήθεια του υπολοίπου θεσμικού συρφετού πχ (ΜΜΕ) έχει λύση για τα κτήρια του παλιού χατζηκώστα. Καινοτόμες ιδέες και τρελές επιχορηγήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία δεν βρίσκουν ούτε γάζες για τους ασθενείς και οι άστεγοι γεμίζουν τους δρόμους..

Η παρουσία των μπάτσων από την προηγούμενη μέρα είχε σπείρει υποψίες. Πέρα από τα αστεία τους ευρήματα στις εικόνες που φαίνονται στα μμε και στα βίντεο των μπάτσων λείπει ο βασικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός της κατάληψης.

Ήταν σαφές ότι δεν θα τον αφήναμε στην καταστροφική μανία τους. Δημιουργήσαμε αυτές τις υποδομές για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του κινήματος όχι για τα ξερά τους. Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια της κατασταλτικής επιχείρησης, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο, διαδηλώνοντας στην γειτονιά που ζήσαμε και αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια, ότι η Κατάληψη Αντιβίωση καθώς και κάθε αυτοοργανωμένος χώρος, δεν είναι βορά στα χέρια του κράτους κι ότι τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό.

Ε, λοιπόν οι ιδέες δεν εκκενώνονται. Θα πρέπει να μας βάλουν όλους φυλακή ώστε να ξεμπερδέψουν. Βέβαια ούτε εκεί θα τελείωναν μαζί μας. Μιας και η δραστηριοποίηση στους στις πλατείες και στους δρόμους, στη δουλεια δε θα σταματησει. Στις σκέψεις στα γραπτά και στις καρδιές μας δημιουργείται και αναπτύσσεται καθημερινά ένας νέος κόσμος. Η όπως λένε οι ζαπατίστας πολλοί διαφορετικοί κόσμοι.

Θα απαιτήσουμε ότι μας ανήκει και τα θέλουμε όλα για όλους. Τα κοινοβιακά σπίτια μας, τα στέκια μας, τις ασχολίες για τα προς το ζην πέρα από τη μισθωτή σκλαβιά, τη ψυχαγωγία πέρα από το εμπόρευμα, την ελευθερία μας…

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ..

..ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 18:00 ΝΟΜΑΡΧΙΑ 30/8/13

 

Κατάληψη αντιβίωση και αλληλέγγυες/οι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *