Δεν μετράμε τα λόγια μας, δεν μετράμε τους νόμους σας. Αλληλεγγύη στον Σάββα Μιχαήλ / Εφημερίδα δρόμου Άπατρις

149285_1466820398016_5281724_nΤην Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου δικάζεται, με αφορμή ένα κείμενό του, ο Σάββας Μιχαήλ, γενικός γραμματέας του ΕΕΚ, μετά από μήνυση που του υπέβαλαν οι χρυσαυγίτες Παναγιώταρος και Σκορδέλη ( η υπόδικη με τις 8 αναβολές για δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες). Μαζί του δικάζεται και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρης γιατί “επέτρεψε” μέσα από το πανεπιστήμιο την λειτουργία της ιστοσελίδας αντιπληροφόρησης athens indymedia.

Ο Σάββας Μιχαήλ, πολιτικός και συγγραφέας δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο από τα χρόνια της χούντας συμμετέχοντας στην μαρξιστική αριστερά. Υπήρξε γενικός γραμματέας του ΕΕΚ και μέλος της διεθνούς γραμματείας της συντονιστικής επιτροπής για την επανίδρυση της τέταρτης διεθνούς.

Ο Σάββας Μιχαήλ τον 21ο αιώνα αρνείται τη γραμμική εξέλιξη της ιστορίας και παίρνει θέση απέναντι από τη χρυσή αυγή επειδή υπέγραφε κάλεσμα του ΕΕΚ σε αντιφασιστική διαδήλωση (δηλαδή λόγω μιας πολιτικής δήλωσης). αποκαλύπτοντας το αληθινό της πρόσωπο. Για αυτή του τη πράξη βρίσκεται υπόδικος μετά από μηνυτήρια αναφορά το 2009 της χρυσής αυγής. Το κράτος τείνει χέρι βοηθείας στους ναζί και τους ευχαριστεί για τη χρόνια πρόσφορα τους ενεργοποιώντας το δικαστικό σύστημα κάνοντας δεκτή την μηνυτήρια αναφορά και ανοίγοντας το φάκελο μετά από 3 χρόνια. Οι κατηγορίες είναι παντελώς γελοίες: διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια,

Πλέον είναι ανέκδοτο η οργάνωση της Χρυσής Αυγής με τις τόσες βιαιοπραγίες και δολοφονικές απόπειρες και επιθέσεις να μένει στο απυρόβλητο της δικαστικής καταστολής και να δικάζονται σύντροφοι για συμμετοχές σε αυτονόητες πολιτικές ενέργειες.

Το δήθεν “αντισυστημικό” πρόταγμα της χρυσή αυγής καταρρέει για άλλη μια φορά αφού και πάλι χρησιμοποιεί τους κρατικούς μηχανισμούς για να κρυφτεί και να προστατευτεί, όπως κάνει εδώ και τόσα χρόνια, υπό τη προστασία των ένστολων μελών της των σωμάτων ασφάλειας και το μεγάλο οικονομικό κεφάλαιο το οποίο υπηρετεί. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου δεν δικάζεται μόνο ο Σάββας Μιχαήλ, δικάζεται κάθε ελεύθερος άνθρωπος που αποφασίζει να σταθεί απέναντι στο κτηνώδες δεκανίκι του καπιταλισμού. Δικάζεται κάθε φωνή αντίστασης που εναντιώνεται στον χυδαίο κοινωνικό και κρατικό φασισμό και τελικά το αποτέλεσμα εφόσον δεν συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε θα είναι η ποινικοποίηση κάθε φωνής και πράξης αντίστασης. Σαν εφημερίδα που όπλο της έχει το λόγο δεν μπορούμε να μη πάρουμε θέση και να μην είμαστε αλληλέγγυοι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πολλές φορές οι λέξεις είναι δυνατότερες από τις σφαίρες.

Και το κυριότερο, οι πληγές που ανοίγουν μένουν για πάντα. Οι ιδέες που είναι ταγμένες στο όραμα της ελευθερίας ανέκαθεν ήταν ο μεγαλύτερος φόβος κάθε μικρού ή μεγάλου τυράννου ενώ η λογοκρισία ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του.

 

Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων 8 πμ στις 3 Σεπτέμβρη στο πρώτο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτήριο 2 της Ευελπίδων.

 

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *