Πάτρα: Ενημέρωση από αντιφασιστική πορεία (Δευτέρα 2/9) / Στιγμιότυπα από τη 2η μέρα αντιφασιστικής περιφρούρησης της πλατείας Όλγας

Πάτρα: Στιγμιότυπα από τη 2η μέρα αντιφασιστικής περιφρούρησης της πλατείας Όλγας

 

 

4

πατρα

 

2

 

 

 

 

3

 

 

5

 

 

 

 

 

Περισσότερα από 800 άτομα έδωσαν το παρόν στη χθεσινή περιφρούρηση της πλατείας Όλγας και του κέντρου της Πάτρας από τις αδιανόητες βλέψεις των νεοναζί να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κίνηση εκτός των γραφείων τους. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδι. Στο ενδιάμεσο, και με την περιφρούρηση 3 διμοιριών ΜΑΤ και 25 περίπου μηχανών της ομάδας διας, περίπου 50-60 φασίστες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία τους, οι περισσότεροι εισαγόμενοι από αλλού, συνοδοί των βουλευτών τους που ήρθαν από την Αθήνα και το Αγρίνιο. Για περίπου 35 λεπτά πραγματοποίησαν τις δηλητηριώδεις ομιλίες τους και στη συνέχεια …διαλύθηκαν ησύχως.

Είναι ξεκάθαρο και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Στην Πάτρα δεν περνάει ο φασισμός. Αν πάλι όμως δεν το καταλάβουν, ο αντιφασιστικός κόσμος της πόλης θα ξαναβρεθεί μπροστά τους για να τους το ξαναδείξει.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

Πάτρα: Ενημέρωση από αντιφασιστική πορεία (Δευτέρα 2/9)

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε προειδοποιητική αντιφασιστική πορεία ενάντια στις προθέσεις της χρυσής αυγής να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα.

Είναι γνωστό πως η πλατεία Όλγας αποτελεί ζωτικό σημείο αναφοράς του αντιφασιστικού και ευρύτερα του κοινωνικού και ταξικού κινήματος της Πάτρας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ειδικά σε μια πόλη που γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των παρακρατικών συμμοριών και τα αποτελέσματα της δράσης τους, έχoντας θρηνήσει θύματα εξαιτίας της, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν θα γίνει ανεκτή

 

 

 

 

2

Περισσότεροι από 700 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, νεολαίοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, αναρχικοί, κομμουνιστές, αριστεροί, πορευτήκαμε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Στους νεοναζί πως παρά το γεγονός ότι αβαντάρονται απροκάλυπτα πλέον από το κράτος και την αστυνομία, στο δρόμο θα τα βρουν πολύ σκούρα έχοντας απέναντι τους αποφασισμένους και μαχητικούς αγωνιστές και αγωνίστριες που δε σκοπεύουν να παραδώσουν αμαχητί τους δημόσιους και ελεύθερους χώρους στα ρατσιστικά και δολοφονικά τους χέρια. Στο κράτος πως οι ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις δεν κάμπτονται έτσι εύκολα γιατί είναι βαθιά ριζωμένες στις συνειδήσεις χιλιάδων ανθρώπων και καθημερινά ριζώνουν σε ακόμα περισσότερους, παρά τη γενικευμένη επίθεση που διεξάγει σε βάρος των ριζοσπαστικών και ακηδεμόνευτων κοινωνικών αγώνων, εκκενώνοντας τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, αντίστασης και δημιουργίας. Στο ίδιο το κίνημα πως με αλληλέγγυα, αποφασιστική και μαχητική παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες μπορεί να ανακόψει στην πράξη την επίθεση κράτους και νεοναζί.

Σήμερα η αντιφασιστική παρουσία στην πλατεία Όλγας συνεχίζεται από τις 5 το απόγευμα. Για να μείνει ελεύθερη, ως διαρκές σημείο αναφοράς των αγωνιζόμενων ανθρώπων της Πάτρας.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

 

 

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Υ.Γ. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας, η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε την -αν μη τι άλλο- σώφρονα επιλογή να μεταφέρει τη συγκέντρωση στα γραφεία της, που περιστοιχίζονται δεξιά και αριστερά από 2 αστυνομικά τμήματα, έχοντας λάβει το μήνυμα σχετικά με το σε ποιους ανήκουν οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης.

Υ.Γ. 2: Βίντεο από την αντιφασιστική πορεία υπάρχουν στα παρακάτω link

 

1πηγή:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1488456

πηγη:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1488630

πηγη:http://ipposd.wordpress.com/

πηγη:http://www.youtube.com/watch?v=l1_QvABdvZ0(μπροστά στο Παράρτημα)

πηγη:http://www.youtube.com/watch?v=RyzMbbvlcs8(από την πλατεία Γεωργίου)

πηγη:http://ipposd.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *