Οι ναζι δολοφονούν το κράτος συνεργεί

αυτοκολλητοΠ.ΦυσσαςΜετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αβγής, παρακολουθούμε την αναδίπλωση των πολιτικών πατρόνων τους πίσω από τυπικές έρευνες και διακηρύξεις που όφειλαν να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια. Ακόμη και τώρα, ωστόσο, παρόλες τις φανφάρες, η πολιτική του κράτους εξακολουθεί να είναι εκδικητική προς το κοινωνικό κίνημα, ακροδεξιά στην στρατηγική και την εφαρμογή της και ολοκληρωτική στις επιδιώξεις της.

Ακόμη και τώρα, που η ‘ανοχή’ των κατασταλτικών δυνάμεων στη Χρυσή Αβγή γίνεται παραδοχή από τα πλέον επίσημα χείλη, η ‘ανοχή’ αυτή επιδεικτικά συνεχίζεται με την αγαστή συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με τους τραμπούκους του παρακράτους. Η ναζιστική συμμορία αποτελεί το μακρύ χέρι του βαθέως αστυνομικού κράτους και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ στην καταστολή των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων της προηγούμενης βδομάδας. Οι Χρυσαυγίτες έβγαλαν τις μαύρες μπλούζες και άλλοι φόρεσαν τη στολή και άλλοι τα πολιτικά τους, για να αντιμετωπίσουν, μαζί με τα ΜΑΤ τους χιλιάδες διαδηλωτές με δακρυγόνα, πέτρες και ενέδρες. Η συνεργία αυτή είναι τόσο σκανδαλώδης που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις ομολογίες ανοχής που είναι ομολογίες ενοχής.

Ωστόσο το οπλοστάσιο του αστυνομικού κράτους δεν εξαντλείται εκεί. Το δικαστικό κατεστημένο, με την ακροδεξιά σύνθεση του Άρειου Πάγου και σαφείς άνωθεν εντολές φρόντισε να φορτώσει τους συλληφθέντες των πορειών με κακουργηματικές κατασκευασμένες κατηγορίες και να τους ενοχοποιήσει προφανώς για το θράσος τους να διαδηλώσουν τον αντιφασισμό απέναντι σε μία φασιστική πολιτεία. Η δίκη των δύο συλληφθέντων στην Κομοτηνή, υπήρξε μία παρωδία, όπου οι διαδηλωτές κατηγορήθηκαν με μαρτυρίες αστυνομικών οργάνων που δεν βρίσκοnταν στο σημείο σύλληψης και με καταθέσεις του τύπου ‘είναι γνωστοί στην αστυνομία’ που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της Δεξιάς τρομοκρατίας. Η ποινικοποίηση του φρονήματος, τα νέα ιδιώνυμα, η επίθεση στο κοινωνικό κίνημα αποτελούν στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης προκειμένου να διασωθεί από τη λαίλαπα της κοινωνικής αντίστασης, προκειμένου να περάσει η πολιτική της κοινωνικής εξαχρείωσης και της καταστροφής των κοινών. Οι ίδιοι που χρηματοδότησαν και στήριξαν με κάθε τρόπο τους δολοφόνους ναζί καταδικάζουν τους ελεύθερους πολίτες που αντιστέκονται στον εκφασισμό της πολιτικής και της κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, στα Γιάννενα, το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί περιδιάβαιναν τα σχολεία απειλώντας και τρομοκρατώντας τους μαθητές για να μην γίνουν καταλήψεις ενάντια στην αποσάθρωση της παιδείας.  Το απόγευμα της Τρίτης έγιναν αθρόες προσαγωγές διαδηλωτών της αντιφασιστικής πορείας χωρίς καμία πρόκληση και ενώ η πορεία είχε ολοκληρωθεί (!).

Δεν θα τους περάσει! Ο φασισμός στο δρόμο, στα δικαστήρια, στο κοινοβούλιο θα τσακιστεί από τους δικούς μας αγώνες! Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των αντιφασιστικών πορειών. Στα πρόσωπά τους δικαζόμαστε όλοι μας σαν κοινωνία. Ένοχοι δεν είναι οι διαδηλωτές, αλλά οι δικαστές τους, τα όργανα καταστολής και οι παρακρατικοί τους υπηρέτες.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

11 απαντήσεις στο “Οι ναζι δολοφονούν το κράτος συνεργεί”

  1. Συνωμοσιολογίες και πτώση απ΄ τα σύννεφα
    Της Αντας Ψαρρά*
    Οι θεωρίες που αποδίδουν αορίστως ευθύνες στους πολιτικούς, τους ξένους και τους «σιωνιστές» αποτελούν δεκανίκι της μνημονιακής κυβέρνησης και της Ακροδεξιάς

    Από τότε που εμφανίστηκε ο όρος «πολιτική αξιοποίηση» στην πολιτική σκηνή έπαψαν να έχουν πολιτική σημασία τα ακραία περιστατικά.
    Η ανάποδη σκέψη αναλυτών (αριστερών και δεξιών) ότι μια δολοφονία από τη Χ.Α. ενός Έλληνα (μια και για τις δολοφονίες μεταναστών δεν γίνεται λόγος) βοηθάει πολιτικά μια αδύναμη κυβέρνηση και άρα… ίσως ακόμα και να προέρχεται από κυβερνητικούς θύλακες (διότι διαφορετικά σε τι χρησιμεύει μια τέτοια σκέψη;) ακυρώνει τελικά κάθε αντίδραση.

    Το αν «βοηθάει» ένας φόνος από τα τάγματα εφόδου των ναζιστών την κυβέρνηση σε ψήφους και στην επίθεση στα εργατικά κινήματα και το αν -κατά συνέπεια- μπορεί να αποδοθεί ο φόνος σε «κέντρα» ή σε ψεκασμούς (καμιά διαφορά δεν υπάρχει σε αυτές τις βαθυστόχαστες αναλύσεις) ή στα σιωνιστικά συμφέροντα, δεν μπορεί να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε πολιτικό επιχείρημα. Διαφορετικά, τι νόημα έχουν η κοινωνική αντίσταση και οι εκκλήσεις για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους θεσμούς (όσο αυτοί υπάρχουν);

    Βολικές δημοσιογραφικές αναλύσεις με μπόλικο μυστήριο που διατυπώνονται έτσι στα κουτουρού και γοητεύουν περισσότερο από τη «βαρετή» πραγματικότητα. Οι δολοφονίες μεταναστών, η δράση των χρυσαυγιτών, η συνεργασία αστυνομίας και Χ.Α., η ρατσιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ κατά των μεταναστών και της Αριστεράς, το πνίξιμο κάθε αντίστασης, η κατάρρευση του κοινοβουλευτισμού, η διαφθορά και η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν οφείλονται ούτε σε ύποπτα κέντρα ούτε στο Μνημόνιο της υποτέλειας ούτε καν στην οικονομική κρίση. Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που δημιούργησαν και τα μνημόνια και την οικονομική κρίση και το πεδίο δράσης της μισαλλοδοξίας πάνω στο σκηνικό του φόβου.

    Ο φόβος μπροστά στην παραδοχή τού τι σημαίνουν άγριος καπιταλισμός, σκληρή καταστολή και διάλυση του κράτους δικαίου, οδηγεί σε συνωμοσιολογικές και άχρηστες παρατηρήσεις κυρίως εκείνους που «έπεσαν από τα σύννεφα». Αυτές ακριβώς είναι οι θεωρίες-δεκανίκια που τελικά βοηθάνε και τη μνημονιακή κυβέρνηση και την Ακροδεξιά, διαχέοντας αορίστως τις ευθύνες στους πολιτικούς, στους ξένους και προπαντός στους «σιωνιστές».

    Στις αναλύσεις περί σκόπιμης πολιτικής αξιοποίησης μιας δολοφονικής ενέδρας πνέει παράλληλα κι ένας έντονος εθνικιστικός αέρας, που θέλει τους ξένους να υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία και να κρύβονται πίσω από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων. Η κοινή συνισταμένη τέτοιων αναλύσεων συνωμοσίας κρύβει πάντα πίσω της έναν εθνικιστικό «θρήνο» ή έναν εθνικιστικό τσαμπουκά ή και τα δύο.

    Δεν είναι λοιπόν παράξενο όταν οι ίδιοι άνθρωποι που κατά καιρούς κι από διαφορετικές αφετηρίες συνεργάστηκαν με διάφορες μορφές, τύπου Δίκτυο 21, τύπου μακεδονικά συλλαλητήρια, τύπου μούντζα και, κυρίως, τύπου Ελλάδα σε υποτέλεια, έχουν κοινές αναφορές με τους οπαδούς της θεωρίας των δύο άκρων – όσο κι αν ορισμένοι δεν την ασπάζονται. Ναζιστικά και ακραία εθνικιστικά μορφώματα σε μικρότερο βαθμό υπάρχουν σήμερα ξανά σε όλη την Ευρώπη, με ή και χωρίς μνημόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ευνοεί αυτή την άνοδο του ναζιστικού φαινομένου η πολιτική της ακραίας λιτότητας, της φτώχειας και της ακραίας ασυδοσίας του κεφαλαίου.

    Μην ξεχνάμε ότι τα ακροδεξιά και τα ναζιστικά μορφώματα δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ξεχωριστά από «ειδικές» φωνές ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Λαών και στην προτεινόμενη περιχαράκωση του κάθε κράτους στα δικά του μίζερα χαρακτηριστικά και στα δικά του κλειστά σύνορα.

    Πολύ καλά έκανε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, κι έβαλε θέμα προεδρίας της Ελλάδας αν δεν τελειώνει με το ζήτημα της Χ.Α. Και για να το καταλάβουμε όλοι αυτό, ας δούμε ποιοι και γιατί αντιδρούν στη δήλωσή του. Διαφορετικά, ο κ. Λαζαρίδης θα συνεχίσει να αλωνίζει με τις θεωρίες του και η Χ.Α. θα συνεχίσει να δολοφονεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Μνημόνιο.

    *Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Πέμπτη 26/9/2013
    Μεταφορά από: http://vathikokkino.com/2013/09/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%bd%ce%b5/

  2. H απαγόρευση της Χ.Α θα ολοκληρώσει την τραπεζική δικτατορία
    Του Άρη Χατζηστεφάνου
    Η απαγόρευση της Χ.Α θα αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο προς το σύστημα που την εξέθρεψε.

    Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο Ίντερνετ ένα κείμενο υπογραφών το οποίο ζητά από τον πρωθυπουργό να «σταματήσει» τη Χρυσή Αυγή.

    Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για πρωτοβουλία καλών προσθέσεων και εκφράζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Κοινωνίας.

    Αλλά… Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να ανοίξουμε αυτή την πόρτα;

    Ζούμε σε μια χώρα όπου το πρωθυπουργικό γραφείο, στελεχωμένο από τα πλέον ακροδεξιά και φιλο-φασιστικά στοιχεία που έχουν εμφανιστεί από την εποχή της πτώσης της δικτατορίας, συγκρίνει τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με ένα μετριοπαθές κόμμα της Αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το ΚΚΕ.

    Υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι αυτός ο μηχανισμός θα επιχειρήσει στη συνέχεια να απαγορεύσει κόμματα της Αριστεράς στην πιο διεστραμμένη εφαρμογή της «θεωρίας των δυο άκρων» που έστησαν τόσο μεθοδικά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης;

    Το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές για να οδηγηθεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα των στελεχών της Χ.Α στη φυλακή. Γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα;

    Μήπως γιατί η Χρυσή Αυγή υποστήριζε την φοροασυλία των εφοπλιστών, το σκανδαλώδες ξεπούλημα της Αγροτικής, το δικτατορικό κλείσιμο της ΕΡΤ, τις τραμπούκικες κινήσεις της εργοδοσίας της Χαλυβουργικής, τα έργα και τις ημέρες της Eldorado και του Μπόμπολα στην Χαλκιδική, τη διαπόμπευση οροθετικών από το Λοβέρδο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χρυσοχοϊδη, το βασανισμό αντιφασιστών από τον Δένδια, το άδειασμα των υπό κατάληψη σπιτιών του Καμίνη, την παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος κ.ά

    Αν θέλετε να την κλείσετε ως εγκληματική οργάνωση μπορείτε να το κάνετε αύριο. Αν θέλετε να την κλείσετε για τις ιδέες της σκεφτείτε μήπως μαζί θα πρέπει να κλείσετε και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ που στήριξαν την ίδια πολιτική.

    Τον φασισμό θα τον τσακίσουν οι πολίτες, σε ιδεολογικό επίπεδο και στους χώρους εργασίας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείσετε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να σταματήσει να τον στηρίζει.

    Πηγή:http://info-war.gr/2013/09/h-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87-%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd/

  3. Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013
    Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7
    Του Κ.Χ.
    Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα βλέπουμε πολιτικά πανό από οπαδούς πολλών ομάδων της Α Εθνικής στα γήπεδα με διάφορες αφορμές που δίνει η επικαιρότητα (πχ Γρηγορόπουλος, μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ) αλλά ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

    Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο οποίος ήταν και Ολυμπιακός, πολλοί φίλαθλοι του ΟΣΦΠ κυρίως από το fb “έκραξαν” τον βασικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού Porto Leone με έδρα το Κερατσίνι, που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για το συμβάν όπως έκανε η πλειοψηφία των “αλλόθρησκων” συνδέσμων που καταδίκασαν εξαρχής πλήρως τη ΧΑ είτε με ανακοινώσεις είτε με πανό. Το Porto Leone μετά από 2 μέρες έβγαλε μια (το λιγότερο υποκριτική) ανακοίνωση στην ουσία απαντώντας στους επικριτές της, με τη Θύρα 7 Εξαρχείων να απαντάει αιχμηρά. (και οι δύο ανακοινώσεις βρίσκονται εδώ).

    Όποιος γνωρίζει κάποια ελάχιστα για τα οπαδικά του Ολυμπιακού, η κόντρα που εμφανίζουν πολλά site μεταξύ των 2 συνδέσμων (Porto Leone και Εξάρχεια) σαν ο φιλοχρυσαυγίτικος Porto Leone από τη μια και ο αντιφασιστικός Θύρα 7 Εξάρχεια από την άλλη είναι ανύπαρκτη. Μακάρι να υπήρχαν δύο πόλοι άλλα δυστυχώς στον Ολυμπιακό,

    1ον το Πόρτο Λεόνε είναι ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, με χιλιάδες μέλη και επιρροή, ιστορία 25 χρόνων ενώ ο σύνδεσμος στα Εξάρχεια είναι “σφραγίδα” γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά (δεν είναι στεγασμένος, ούτε έχει κάποιο πανό στο γήπεδο, ούτε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά του), και

    2ον η τεράστια πλειοψηφία των συνδέσμων έχει εδώ και κάποια χρόνια συμφωνήσει στην πολύ επικίνδυνη γραμμή NO POLITICA, η οποία είναι κάτι αντίστοιχο με τη γραμμή έξω οι παρατάξεις από τις σχολές που κεκαλυμμένα έχουν οι Χρυσαυγίτες για τα πανεπιστήμια για να μπορέσουν να βάλουν πόδι.

    Αυτό το Νo Politica υιοθετήθηκε υποτίθεται για να μην μπαίνουν πολιτικά πανό στο γήπεδο, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, ώστε να μην υπάρχει αντιπαλότητα στην κερκίδα στη λογική “είμαστε οπαδοί και μας ενώνει η ομάδα η οποία είναι πάνω απ όλα”. Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.

    Κατ αρχήν οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση (Κόκκαλη αρχικά, Μαρινάκη τώρα). Είναι χρόνια γνωστό ότι οι πρόεδροι και βασικά μέλη των συνδέσμων δουλεύουν σε εταιρίες των προέδρων (Ιντρασόφτ, Ιντραλότ, ναυτιλιακές) ή κάνουν μπραβιλίκια και προστασία σε αυτούς ή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, δουλεύουν ως security στο γήπεδο, έχουν θέσεις στη διοίκηση, εκπομπές δικές τους στην ΤV, μαγαζιά με οπαδικά ρούχα, δωρεάν εκδρομές με την ομάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εταιρικά αυτοκίνητα, μηχανές, κινητά κλπ. Υπάρχει δηλαδή μια πλήρης μετατροπή της πλειοψηφίας των οργανωμένων οπαδών (των κεφαλιών) σε υπάλληλους στην ουσία του προέδρου που η δουλειά τους είναι να υπηρετούν πιστά τον Ολυμπιακό ότι και αν γίνει γιατί ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω όλων που λέει και το πανό, αλλά επειδή στηρίζεται στον Πρόεδρο (εδώ γίνεται ένα λογικό άλμα) άρα και ο πρόεδρος είναι πάνω απ όλα. Σε όλα αυτά, πάντα υπάρχει και η εξήγηση: “πάνω από όλα γιατί σε τόσο δύσκολες εποχές είναι παρών, δίνει πολλά λεφτά για την ομάδα, αγαπάει την ομάδα και παίρνει τα πρωταθλήματα που πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο (κι ας γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο”, νόμιμο, παράνομο, άδικο, δίκαιο, στο γήπεδο, εκτός γηπέδου δεν έχει σημασία).

    Για όσους βλέπουν μπάλα, θα έχουν παρατηρήσει πόσο λίγες φορές έχει αμφισβητηθεί ή γιουχαριστεί ο πρόεδρος. Αυτό συμβαίνει γιατί όποτε σπανίως γίνει, επεμβαίνουν αμέσως οι συνδεσμίτες και με διάφορους τρόπους ηρεμούν την κατάσταση και επαναφέρουν την ομαλότητα και την τάξη. Έτσι και ο πρόεδρος έχει την ησυχία του και ένα στρατό με το μέρος του ώστε να κάνει τις μπίζνες του και οι συνδεσμίτες βγάζουν το μεροκάματο τους και έχουν τις πλάτες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης όταν χρειαστεί. Δεν είναι άγνωστος για παράδειγμα ο βρώμικος ρόλος του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος αναβαθμίστηκε μετά της αποστρατεία του σε διευθυντή “ασφαλείας” του Ολυμπιακού και φυσικά είναι γνωστότατο το χαΐδεμα ποινών που δέχτηκαν από τη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του Φιλόπουλου στο ραντεβού θανάτου της Παιανίας πριν λίγα χρόνια.

    Η προνομιακή κατάσταση για τη ΧΑ

    Για τη Χρυσή Αυγή όλη αυτή η κατάσταση είναι προνομιακή. Γιατί είναι το πιο εύκολο το παρακράτος να συναντηθεί με το οργανωμένο έγκλημα και αντιστρόφως. Υπάρχουν μια σειρά λόγοι που συνδέονται και με τα παραπάνω.

    1ον Το αντιδραστικό Νο Politica που κυριαρχεί στη Θύρα 7 έχει πολύ ύπουλο ρόλο και συνεχώς στρέφει την κερκίδα προς ακροδεξιές ιδέες και αντιλήψεις. Από τη μια ακυρώνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες οπαδών για ανάρτηση πολιτικού πανό προοδευτικού ή αντιφασιστικού περιεχομένου στο γήπεδο, και από την άλλη επιτρέπει την παλιά ελληνική σημαία με το σταυρό (με γνωστούς συμβολισμούς), τη σημαία της Βεργίνας ,της επανάστασης του 1821, πανό για τα εθνικά όπως “Iμια 1996 Δεν Ξεχνώ” και πανό “Orthodox Brothers” ή “Κοssovo is Serbia” για τους εθνικιστές “αδερφούς” οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμα και στα συνθήματα, γιούχα από τους οργανωμένους όταν αρχίσει μεμονωμένη ομάδα οπαδών να βρίζει πχ τον πρωθυπουργό αλλά μπορεί να ακούγεται ο ήχος της μαϊμούς όταν παίρνει τη μπάλα έγχρωμος παίχτης της αντίπαλης ομάδας. Πάλι όμως υπάρχει μια φθηνή δικαιολογία όποτε προκύψει αντιπαράθεση, στη λογική ότι αυτά δεν είναι πολιτικά πανό αλλά είναι τα σύμβολα της χώρας μας, είναι η ιστορία της πατρίδας μας αφού είμαστε Έλληνες, Ορθόδοξοι, ιστορικά είμαστε αντίπαλοι με τους Τούρκους και τους Αλβανούς, αγαπάμε τους Σέρβους.

    2ον Η εξάρτηση των συνδέσμων από τον ημιφασίστα εφοπλιστή πρόεδρο και εκδότη των χρυσαυγίτικων Παραπολιτικών (o οποίος βρίσκεται και πίσω από τη χυδαία οπαδική εφημερίδα Γαύρος). Χρυσαυγίτικη δεν είναι μόνο γιατί πχ έβγαλε το Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη που έλεγε ότι απειλείται η ζωή του από την τρομοκρατία βγάζοντας τον θύμα, ούτε γενικά για όλο το “ακίνδυνο” lifestyle των Ναζί που προσπάθησαν από πέρσι να επιβάλουν στη ζωή μας αυτή και διάφορες άλλες φυλλάδες άλλων Γαύρων όπως ο Θ”αί”μος που εύστοχα έγραψαν οι Παναθηναϊκοί σε πανό. Ο Μαρινάκης έχει συμφέρον να στηρίζει τη ΧΑ όπως θα δούμε πιο κάτω.

    3ον Η αδυναμία απάντησης από τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο του Ολυμπιακού που είναι η σιωπηρή πλειοψηφία που δεν μιλάει, δεν οργανώνεται δεν αντιδράει παρά σπασμωδικά άτομα τα οποία αμέσως στοχοποιούνται. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η παγίωση μιας χρόνιας κατάστασης με το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπάρχει να τα βάλεις με το παρακράτος της ΧΑ και το οργανωμένο έγκλημα που πλέον υπάρχει στη θύρα 7.

    4ον και πολύ σημαντικό, η καλή δουλειά που έτσι κι αλλιώς γίνεται στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά την περίοδο της κρίσης από τη ΧΑ σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σοβαρής απάντησης από την αριστερά έχει φέρει την κατάσταση στα μέτρα της, αυξάνοντας συνεχώς την επιρροή της στρατολογώντας τη νεολαία του Πειραιά και της θύρας 7.

    Η ΧΑ στην υπηρεσία του Μαρινάκη με τις πλάτες των συνδέσμων

    Η ντροπιαστική ανακοίνωση για την ιστορία του Ολυμπιακού και του Πειραιά του Porto Leone για το Φύσσα δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα των παραπάνω. Είναι και αυτή σε κλίμα No Politica γενικά, και πέραν όλων των άλλων που λέει ή δεν λέει, το δήθεν απολιτικ κλείσιμο, “στη Θύρα 7 εργάτες και αφεντικά γίνονται ένα” δυστυχώς τα λέει όλα.

    Ότι δηλαδή, πρόεδροι ΠΑΕ με χρέη εκ. στο δημόσιο και ενταγμένοι στο άρθρο 44, αφεντικά με δις ευρώ σε offshore εταιρίες στο εξωτερικό, πρώην αντιπρόεδροι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δραχμών, εργάτες στη Ζώνη με 1 μεροκάματο τη βδομάδα, εφοπλιστές με 56 φοροαπαλλαγές και 100 καράβια με σημαία Μarshall Ιsland (ναι αυτή τη σημαία έχουν τα 100 πλοία του πατριώτη Μαρινάκη), άνεργοι από τα κλειστά εργοστάσια των Λιπασμάτων και του Κεράνη, πρώην πρόεδροι με ιδιόκτητο πρώην δημοτικό γήπεδο ονόματι Καραϊσκάκη για 50 χρόνια, εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Cosco με μισθούς Κίνας, ναυτεργάτες σε γκαζάδικα γίνονται ένα για το Θρύλο, στη Θύρα 7.

    Η επικίνδυνη αυτή εξίσωση δεν έγινε αφελώς, έχει και αυτή το ρόλο της.

    Να δικαιολογεί το χρέος προς τον Πρόεδρο / Εφοπλιστή Μαρινάκη που εκτέλεσε η Χρυσή Αυγή όταν την ώρα που ο ελληνικός λαός περνάει μαρτύρια από τα μνημόνια, ψήφισε τις ρυθμίσεις για τα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ.

    Όταν την ώρα που δολοφονούσε τον Φύσσα την προηγούμενη Παρασκευή ψήφισε με τη ΝΔ υπέρ στην επέκταση νέων προνομίων φοροαποφυγής των εφοπλιστών.

    Προσπαθεί εδώ και καιρό να στήσει εργοδοτικά-απεργοσπαστικά σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στη λογική ότι η απεργίες σας έφτασαν ως εδώ την ώρα που η επιβίωση των εργατών έγκειται στη ευχέρεια των εφοπλιστών αν τους δώσουν κάνα μεροκάματο, λέγοντας “μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από αυτούς εξαρτιόμαστε”.

    Δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις για να πειστούμε ότι οι εφοπλιστές χρηματοδοτούν και ανοίγουν γραφεία για τη ΧΑ όπως λέει και ο Guardian.

    Το Καθήκον το φίλων του Ολυμπιακού

    Μπορεί σε πολλούς συνδέσμους ομάδων μετά το Δεκέμβρη του 08 (όπως των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιου, Ατρόμητου, Πας, Ηρακλή ή της ΑΕΚ από παλαιότερα) να γίνονται θετικές διεργασίες για τα δεδομένα και τη φύση του οπαδικού κινήματος και οι φασίστες να έχουν εκτοπιστεί, αλλά στον Ολυμπιακό δυστυχώς το παιχνίδι έχει χαθεί προς ώρας και το αυγό του φιδιού έχει σπάσει για τα καλά, στην πιο μεγάλη και πιο εργατική/ταξική κερκίδα της χώρας.
    Αν δεν δοθεί η μάχη μέσα και έξω από την κερκίδα, η κατάσταση όλο και θα χειροτερεύει. Ο προοδευτικός κόσμος του Ολυμπιακού έχει ιστορική ευθύνη να ανατρέψει τους συσχετισμούς απομονώνοντας τα φασισταριά ακόμα και μέσα στους συνδέσμους. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν και να πουν πως δεν μπορεί να γίνει προτεραιότητα κάτι τέτοιο και πως υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Εδώ και χρόνια όμως οι σύνδεσμοι συσπειρώνουν το πιο οργισμένο και δυναμικό κομμάτι της νεολαίας και αποτελούν ένα από τα πιο οργανωμένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο (είδαμε το ρόλο των οπαδών στην τουρκική εξέγερση) που δεν μπορεί να το χαρίσεις στη Χρυσή Αυγή..

  4. Ντοκουμέντο: Ο Ρουπακιάς “φαλαγγάρχης” Νίκαιας στην παρέλαση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια
    «Τριμηνήτης» Χρυσαυγίτης
    ο Ρουπακιάς;… Αμ δε!

    «…Στο γραφείο της (Τ.Ο. Νίκαιας) είμαι μόνο τρεις μήνες… Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής (…) Δεν είμαι μέλος (…) είμαι απλός υποστηρικτής». (Ρουπακιάς Γ., δολοφόνος, από την απολογία του, που διέρρευσε στους δικαστικούς συντάκτες).

    Οι γνώσεις μας για το «νόμιμο και αθώο κοινοβουλευτικό κόμμα» (μπλιαχχχς!!…) δεν φτάνουν στο εάν απασχολεί … τριμηνίτες λακέδες-μπράβους και αν τους βαθμολογεί, όπως στο σχολειό, με Τρίμηνα. Μπορεί για τη μαλακία του τρέχοντος τριμήνου (όχι διότι εκτέλεσε, αλλά διότι πιάστηκε στα πράσα!..) να παίρνει «αποβολή» από τη «νόμιμη» Οργάνωση και να του παραγγέλνει ο ταγματάρχης του Πατέλης «κόφ’ το λαιμό σου», όμως οι επιδόσεις του των προηγούμενων τριμήνων, ήταν για σούπερ ναζί βραβείο.

    Ε, όσο να’ ναι ούτε στην πιο τσάτρα-πάτρα παρέλαση, εφόσον δεν είσαι ο πιο καλός ο μαθητής και σφριγηλός κλπ κλπ δεν μπαίνεις ηγήτορας αποσπάσματος και επιτηρητής και φρούραρχός του μαζί. Πόσο μάλιστα στο απόλυτο ετήσιο στοίχημα των …«νόμιμων», τη «μεγαλειώδη διαδήλωση των Ιμίων», όπου ο …δοξασμένος «πυρήνας» της Νίκαιας έχει πάλι σημαντικά καθήκοντα και μεταξύ των πολλών αποστολών του είναι και η παρουσίαση δυναμικού «ελληνόψυχου πλήθους». Η αγγαρεία κρατήματος των πανό, σημαιών, πυρσών και λοιπών τσουμπλεκιών είναι για τους «απλούς» και τους κομπάρσους.

    Το «ορθό» κούρεμα ανάμεσα σε σκιν, πεζοναύτη και ποδοσφαιριστή Γ’ εθνικής, η φαιόμαυρη «τιμητική» παραλλαγή -αποκλειστική του «Τάγματος Νίκαιας»- το σκούρο «φλάιν» με το …οικόσημο της «Τοπικής», τα ακριβούτσικα άρβυλα, δεν είναι για τον πάσα εις …ούτε τα εμπιστεύεσαι στον «περαστικό», τον «ημιπαράφρονα».

    Ρουπακιάς Γεώργιος, λοιπόν, παρών, καμαρωτός, διόλου τυχαίος μα ντιπ χρυσαυγίτης …από παλιά.

    (ερασιτεχνική φωτογραφία, βράδυ 3 Φλεβάρη 2013,
    Θαν. Γ. Κάππος για την εργατική εφημερίδα Δράση)
    http://efimeridadrasi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_27.html?spref=fb

  5. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,
    Η χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωράει με όλο και μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα το καταστροφικό της έργο με σκοπό να ικανοποιήσει τις ορέξεις των Τροικανών και των λυσσασμένων καπιταλιστών. Παράλληλα, το «φως στο τούνελ» που βλέπουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και το επιτελείο τους (μετά και την επίσκεψη Σαμαρά στις Βρυξέλλες), το πρωτογενές πλεόνασμα που «βρήκαν», η «ανάπτυξη» που πλησιάζει στην Ελλάδα, είναι πλέον στα μάτια των εργαζομένων, των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας ένα επαίσχυντο αστείο που προκαλεί όλο και περισσότερη αηδία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «ανάπτυξής» τους η μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, σε αντίθεση με τα όσα λέγανε για ξένους επενδυτές και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Κάθε μέρα όλο και περισσότερα εργοστάσια μεταφέρονται στο εξωτερικό, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πτωχεύουν, πετώντας στον δρόμο τους εργαζόμενους και με χρέη τεράστια προς αυτούς, τα ασφαλιστικά ταμεία ,τις εφορίες κλπ. Η ανεργία χτυπάει κόκκινο και ανέρχεται στο 27,1% ,σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο φέτος, με την πραγματική (ανασφάλιστη εργασία – ημιαπασχοληση κλπ) να ξεπερνάει κατά πολύ αυτό το ποσοστό. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (59%), ενώ στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 29 ετών το ποσοστό φτάνει στο 44,4%.
    ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
    Στην εποχή των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων ,η χουντική συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΙΚΑΣ, με τις απολύσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ,την διάλυση της δημόσιας Παιδείας-Υγείας και άλλων κοινωνικών αγαθών και τις ιδιωτικοποιήσεις, προσπαθεί να διατηρήσει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξύλο και τρομοκρατία. Αυτή η επιλογή των καπιταλιστών και των πολιτικών τους επιτελείων (βλ. συγκυβέρνηση) οπλίζει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, και διάφορους τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση πετώντας τον έξω από το τρόλεϊ στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο. Αποκορύφωμα της δράσης της φασιστικής αυτής συμμορίας, είναι η δολοφονία του 34χρονου αγωνιστή Π.Φύσσα, τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη στην περιοχή της Αμφιάλης, από μέλος της Χρυσής Αυγής. Αυτή η δολοφονία δεν ήταν καθόλου τυχαία χρονικά, μιας και διαπράχθηκε τη στιγμή ανόδου των αγώνων ενάντια στις απολύσεις, με αποκορύφωμα την τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, την 5θήμερη απεργία που αποφάσισαν για την πρώτη εβδομάδα με συντριπτική πλειοψηφία και υπό τον φόβο μιας μαζικής λαικής αντίδρασης και συντονισμού όλων των κλάδων που πλήττονται βάναυσα. Με όλες αυτές τις εξελίξεις η ναζιστική αυτή συμμορία απογυμνώθηκε στα μάτια των μαζών και αποδεικνύεται πως είναι το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών, του σάπιου και καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.
    Όχι στο ψευτοδίλημμα περί «συνταγματικού τόξου» και της «θεωρίας των δύο άκρων»
    Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, που είναι τα κύρια θύματα της συγκυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών, όπως και συνολικά το εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουν μια αποφασιστική απάντηση σ’ όλους αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, όπως και στους συμμάχους τους, στα φασιστικά καθάρματα της Χρυσής Αυγής. Αλίμονο όμως αν επιτρέψουμε στην συμμορία του Σαμαρά να μας παγιδεύσουν στις αυταπάτες περί «δημοκρατικού/συνταγματικού τόξου», που δήθεν θα σώσει την (αστική) «δημοκρατία» απ’ την «εκτροπή»! Όλοι αυτοί που έστρωσαν και στρώνουν τον δρόμο στους Χρυσαυγίτες, που τους βλέπουν πιθανούς συνομιλητές για νέες συγκυβερνήσεις, δεν θα «θωρακίσουν τη δημοκρατία». Είναι αυτοί που έχουν καταργήσει το σύνταγμα, την βουλή, την λαϊκή κυριαρχία. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι πιο μεγάλοι φασίστες.
    Το οποιοδήποτε νέο, νομοθετικό πλαίσιο, θα είναι ενάντια στο εργατικό κίνημα, στους αγώνες που ήδη υπάρχουν και στους αγώνες που έρχονται…
    Συγκυβέρνηση-Τρόικα-καπιταλιστές τις τελευταίες μέρες, δείχνοντας «ξαφνικά» μια «υπερευαισθησία» και μια «αποφασιστικότητα» απέναντι στην Χρυσή Αυγή, προσπαθούν να περάσουν ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που στόχο έχει να «κρατήσουν» και να συνεργαστούν (όπως το έκαναν μέχρι τώρα) με τη Χρυσή Αυγή, για να επιβάλλουν την κρατική βία και τρομοκρατία, το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενάντια στο εργατικό κίνημα, τους αγώνες που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτούς που έρχονται και κυρίως τις μαχητικές μορφές πάλης των εργαζομένων από τα κάτω ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, έχοντας φτάσει σε μια άτυπη κήρυξη στρατιωτικού νόμου.
    Μέσα σ’ όλη αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στο καφενείο ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ’’, δημιούργησαν μια Επιτροπή Αγώνα, με την βοήθεια της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων και του ριζοσπαστικού κομματιού του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και ξεκίνησαν έναν διαρκή και μαχητικό αγώνα με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα, απαιτώντας πίσω τις θέσεις εργασίας τους, τα δεδουλευμένα τους και να αποσυρθούν οι ψευδομηνύσεις της εργοδοσίας, η οποία σε πλήρη συμπόρευση με την χουντική συγκυβέρνηση και τα φασιστικά τσιράκια της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ποινικοποιήσει και να χτυπήσει αλύπητα εργατικούς αγώνες, μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωσης. Ενάντια σε τέτοιους αγώνες θα στραφεί το οποιοδήποτε νέο νομοθετικό πλαίσιο, η θεωρία των δυο άκρων κτλ.
    Σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο και γειτονιά,
    ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
    Μ’ έναν μόνο τρόπο μπορούμε να τους νικήσουμε: Με ένα ταξικό μέτωπο, όλης της εργατικής τάξης και μαζί των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που θα επιβάλλει στον δρόμο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, με οργάνωση και σύγκρουση παντού ενάντια στη συγκυβέρνηση, τα Μνημόνια, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον φασισμό.
    Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό όλα αυτά τα χρόνια που παρεμβαίνει, ιδίως στην σημερινή συγκυρία των μνημονίων, των βάρβαρων μέτρων και της Χούντας που μας κυβερνά, επιδεικνύοντας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, ένα αγωνιστικό πρόσωπο. Μαζί με τους εργαζόμενους του Banquet, των Applebee s, των Goody s, του Καφεναί, του Χατζή, των Ble, της Pizza Hut, και άλλων πολλών εργαζομένων σε καταστήματα του κλάδου του Επισιτισμού – Τουρισμού δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες και μάχες, τις περισσότερες φορές νικηφόρα, υπερασπίζοντας πολλές φορές με αυτοθυσία στην πράξη την Κλαδική Σύμβαση και κάθε συλλογική σύμβαση, τα εργατικά δικαιώματα, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες.

    Να τσακίσουμε το φασισμό, που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες.

    Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση όλων των ελευθεριών

    Όχι στο νέο νομοθετικό πλαίσιο

    Απαγόρευση των απολύσεων και κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας

    Διαγραφή του Χρέους. Δεν χρωστάμε Δεν πληρώνουμε – Έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.

    Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ, χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.

    Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Κάτω η συγκυβέρνηση.
    http://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/2013/09/blog-post_28.html

  6. Ενοπλες φωλιές του εθνικισμού
    Συχνά οι Λέσχες Εφέδρων ενσωματώνουν μέλη της Χρυσής Αυγής, δρουν κατά των μεταναστών και εκπαιδεύονται για μάχες κατά ανταρτών στα βουνά και στις πόλεις.

    Συχνά οι Λέσχες Εφέδρων ενσωματώνουν μέλη της Χρυσής Αυγής, δρουν κατά των μεταναστών και εκπαιδεύονται για μάχες κατά ανταρτών στα βουνά και στις πόλεις

    Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

    «Το θέμα της ανακοίνωσης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων [περί παραιτήσεως της κυβέρνησης και συγκρότησης κυβέρνησης με εγγυητή τον Στρατό] θα πρέπει να μας προβληματίσει», υποστήριξε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σημασία του και επισημαίνοντας πως «η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι προσηλωμένη στη Δημοκρατία». Στήριγμα από την ένωση αποστράτων ΑΚΙΣ (Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών) βρήκε χθες η διακήρυξη της Κοινότητας Εφέδρων Δυνάμεων, η οποία έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η ΑΚΙΣ με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι «στην προκήρυξή τους οι έφεδροι δεν λένε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εκφράζοντας την αγανάκτηση του μέσου Ελληνα για αυτά που υφίσταται η κοινωνία μας» δηλώνοντας πρόθεση συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μέλος του ΔΣ της ΑΚΙΣ είναι ο συνταγματάρχης Αναστάσιος Φαραντάτος, αμετανόητος θιασώτης των φασιστικών ιδεών και θείος του Χρήστου Φαραντάτου (υπεύθυνος για το άκουσμα του ύμνου της Χούντας στη σχολή Ευελπίδων το Νοέμβριο του 2011). Σύμφωνα με πληροφορίες, την απαγόρευση της συγκέντρωσης αποφάσισε χθες το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. «Αναβάλλεται αλλά δεν ακυρώνεται», ήταν η αντίδραση από την πλευρά των εφέδρων της ΚΕΕΔ.

    Την ίδια ώρα, παρουσιάζεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ως ο μόνος αναγνωρισμένος και εποπτευόμενος φορέας από το υπουργείο, ο πρόεδρος του οποίου, Αλ. Κόντος, δήλωσε «πως η ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική κάνει κακό στη δημοκρατία και βλάπτει τον πανάρχαιο θεσμό της εφεδρείας». Ποιος είναι όμως ο χαρακτήρας των λεσχών εφέδρων και πόσο αθώα είναι η ύπαρξη στην Ελλάδα (παρα)στρατιωτικών οργανώσεων;

    Σύμφωνα με την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, «οι Λέσχες Εφέδρων ως θεσμικά αναγνωρισμένες συλλογικότητες, ελέγχονται από το ΥΕΘΑ και τον Στρατό, ενσωματώνουν συχνά μέλη της Χρυσής Αυγής, δρουν κατά των μεταναστών και εκπαιδεύονται για μάχες κατά ανταρτών στα βουνά και για αντιμετώπιση αντάρτικου πόλης, την κατάπνιξη δηλαδή κοινωνικών εξεγέρσεων». Σε παράλληλους δρόμους κινούνται οι Εθνικιστικές Πολιτοφυλακές – δημιουργήματα της Χρυσής Αυγής. Στο πλατύ κοινό οι λέσχες εφέδρων έγιναν γνωστές από τη συμμετοχή τους σε παρελάσεις τμημάτων εφέδρων καταδρομέων στο πλαίσιο εθνικών εορτασμών και την απροκάλυπτη παρέμβασή τους στην εξωτερική πολιτική με προβολή ακραίων εθνικιστικών θέσεων (Μακεδονικό, δεκαετία 1990).

    Στην ιδρυτική διακήρυξη της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων» (15-17/3/1996) γίνεται λόγος για «καταπολέμηση του εφησυχασμού, της ενδοτικότητας και του ευδαιμονισμού», στοχοποιώντας «όσους παριστάνουν τα λευκά περιστέρια της ειρήνης, τους αστράτευτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους καρεκλοκένταυρους».

    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

    Σε εφεδρεία για το χτύπημα του εσωτερικού εχθρού

    10 Απριλίου 1996

    Ο ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ «στις 10 Απριλίου 1996 αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως φίλαθλο σωματείο και έγινε τακτικό μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Είναι αναγνωρισμένος από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο είναι και η εποπτεύουσα αρχή του, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Νομαρχία Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει παραχωρήσει και το οίκημα στο οποίο στεγάζεται σήμερα» (επί δημαρχίας Ν. Κακλαμάνη).

    30 Μαρτίου 2008

    Δημοσιεύματα («Ιός», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 30/3/2008, «Καταδρομείς Μεγάλων Αποστάσεων») αποκαλύπτουν εμπλοκή των Λεσχών Εφέδρων Καταδρομέων και σε πολεμικές επιχειρήσεις το 1994-1995-1996, εν καιρώ ειρήνης.

    13 Ιουλίου 2009

    Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ένα κείμενο που προανήγγελλε για τις 15 Ιουλίου τη «Διαμαρτυρία κατοίκων Πλ. Αττικής για την Λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά, τη βία: Ενας ο αγώνας παντού, ένας στόχος, ένας σκοπός». Πρόκειται για μια ακόμη Επιτροπή Ελλήνων, που με τη βοήθεια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων, αναλαμβάνει την κάθαρση μιας ακόμη γειτονιάς από τα «κοινωνικά απόβλητα» και την εναπόθεση τους σε κάποιο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης. Δύο μέρες νωρίτερα, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης εκφωνούσε λόγο στο Ρέθυμνο όπου ήταν καλεσμένος του τοπικού Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών: «Αυτό που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από όλους εμάς είναι το αίσθημα της αλληλεγγύης και η αίσθηση του χρέους έναντι του συνόλου, σε μια εποχή που ο ατομικισμός έχει φτάσει στα όρια της υπερβολής».

    7-10 Ιανουαρίου 2010

    Πραγματοποιείται «άσκηση» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην άσκηση συμμετείχαν «μέλη εφεδροπολεμικών οργανώσεων, εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί». Γίνεται εκπαίδευση από Αμερικανούς «ειδικούς», υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο διάστημα αυτών των ημερών, έγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT [ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής]», με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών», όπου τον ρόλο των εκπαιδευτών είχαν «εν ενεργεία εκπαιδευτές από αστυνομικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ» («Ριζοσπάστης», Φεβρουάριος 2010).

    19-20 Ιανουαρίου 2013

    Διεξάγεται στην ορεινή Θράκη (εν γνώσει του ΥΕΘΑ και του ΑΓΓΕΘΑ) άσκηση με την ονομασία ΤΑΜΣ «ΓΡΙΒΑΣ -ΔΙΓΕΝΗΣ», με αντικείμενο «αντιμετώπιση ανταρτών που προέρχονται από τον γηγενή πληθυσμό και προβαίνουν σε ενέργειες υπονόμευσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμβατικών δυνάμεων με την διενέργεια σαμποτάζ και προσβολής στρατηγικών στόχων». Τα τελευταία χρόνια, όλες οι μεγάλες ασκήσεις των Λεσχών Εφέδρων πραγματοποιούνται στη Θράκη. Σύμφωνα με τον Ν. Αργυρίου από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, «όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι εν γνώσει της ΕΥΠ, ενώ σημαντικό ρόλο, είτε αυτοτελώς είτε διαμέσου των Λεσχών Εφέδρων, παίζει και η ναζιστική Χρυσή Αυγή».

    10 Μαρτίου 2013

    Διεξάγεται η τρίτη εκπαιδευτική συνάντηση από ιδρύσεως της ΠΟΕΕΦΕΔ των σωματείων-μελών της που εδρεύουν στην Αττική. «Οι Εθελοντές Εφεδροι», διαβάζουμε σε ανακοίνωσή τους, «είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν από κοινού σε μία από τις πιο δύσκολες μορφές αγώνα που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σε ένα διαρκώς αστικοποιούμενο πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων, τις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Αστικού Εδάφους(ΣΕΑΕ)». Αυτές οι επιχειρήσεις σύμφωνα με το ΓΕΣ «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».

    Τέλη Απριλίου 2013

    Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στα βουνά της Θράκης με την ονομασία «Μακεδονομάχος 2013». Παιχνίδια πολέμου με τη συμμετοχή 200 εφέδρων από Ελλάδα και Κύπρο. «Οι έφεδροι έτοιμοι να φάνε λαρύγγια», περιγράφει η εφημερίδα «Ο Στόχος» την «επιτυχημένη» άσκηση. «Φασιστικές λέσχες εφέδρων έστειλαν μήνυμα πολέμου στους μειονοτικούς πληθυσμούς», τονίζει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.

    Ιούλιος 2013

    Στη σελίδα του facebook «Σύνδεσμος Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» αναγράφεται

    μήνυμα που προειδοποιεί με έναρξη… ένοπλης αντίστασης στην αστυνομία λόγω της συμπεριφοράς της στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το μήνυμα συνοδεύεται από λεζάντα «Τα πράγματα έχουν “τρόπο”, αλλά και όρια. Εάν η αστυνομία δεν συμπράξει με τον λαό (στα δίκαια αιτήματά του), αυτομάτως τίθεται στο αντίθετο στρατόπεδο. Και αν κατέβει ο Στρατός στους δρόμους, δεν μας χρειάζεται καθόλου η Αστυνομία. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή παραβατική συμπεριφορά από κανέναν».

    26 Σεπτεμβρίου 2013

    Σε προχθεσινή εκπομπή (26/9/2013) στο Extra 3, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει ποιοι αποτελούν την Κοινότητα Εφέδρων Δυνάμεων, που ζήτησε την ανατροπή της κυβέρνησης. Τους ισχυρισμούς διαψεύδει βίντεο από την κοινή παρέλαση ΚΕΕΔ-ΠΣΕΕΔ στις 28 Οκτωβρίου 2012 στο Παλαιό Φάληρο.

    http://www.efsyn.gr/?p=122992

  7. Ο «στρατιωτικός κώδικας» της Χρυσής Αυγής

    →Εμφάνιση εξόδου: στολή ολομέλειας. Εμφάνιση επιχειρήσεων: Μαύρα άρβυλα, φόρμα εκστρατείας χακί, μαύρη μπλούζα, ζώνη Α-Τ, σάκος, sleeping bag, εσωτερικός ρουχισμός. Ακόμη, πιθανώς, επιπρόσθετο υλικό για συγκεκριμένες εξορμήσεις-εκπαιδεύσεις: παγούρι, μαχαίρι, στρατιωτικό μπουφάν

    Μετά το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που παρουσιάσαμε χθες, άλλο ένα ντοκουμέντο από το εσωτερικό της οργάνωσης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εκπαίδευση των «εθνικοσοσιαλιστών στρατιωτών». Πρόκειται για την «Εκπαιδευτική Τάξη Πρωτεσίλαος», μία από τις ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής. Επιβεβαιώνεται ο «μιλιταριστικός» χαρακτήρας της οργάνωσης, η απόλυτη προσήλωση στην ιεραρχία και την πειθαρχία, ο συνδυασμός του «βιώματος», δηλαδή της δράσης στο πεζοδρόμιο, και η απόλυτη πίστη και τυφλή υπακοή στον Αρχηγό. Στο ίδιο ντοκουμέντο αναφέρονται και τα απαραίτητα στοιχεία της «στολής» των χρυσαυγιτών, σε αντιγραφή των χιτλερικών προτύπων.

    Περιλαμβάνεται ακόμα η υποχρέωση των μελών να διατηρούν τα μυστικά της οργάνωσης απαραβίαστα, ακόμα και με τίμημα την ίδια τη ζωή τους!

    Το παραθέτουμε αυτούσιο:

    «Συναγωνιστή,

    Ξεκινώντας από σήμερα ουσιαστικά την πρέπουσα δραστηριοποίηση των μελών-ομάδων ούτως ώστε να τεκμηριώσουμε τον τίτλο και την ιδιότητά μας ως εθνικοσοσιαλιστές στρατιώτες, σου θυμίζουμε τα εξής:

    Α. Την απαραίτητη πίστη στο καθήκον και τον φανατισμό για τα ιδανικά σου.

    Β. Την προϋποθετιθέμενη τήρηση της πειθαρχίας με αξιώσεις αυτοέλεγχου, σεβασμού και προσωπικής συνειδήσεως.

    Γ. Την απαραίτητη όσο και ενσύνειδη υπακοή προς τις γραμμές της κίνησης, ταυτόχρονα με την προσήλωση στην ιεραρχική δομή της.

    Δ. Την συνέπειά σου ως προς τις καθορισμένες ή έκτακτες συναντήσεις. Την πλήρη επιτέλεση των υπευθυνοτήτων σου.

    Ε. Την διατήρηση όσο και την καλλιέργεια πνεύματος ομονοίας, φιλίας, συμπαράστασης και συντροφικότητας. Αποφεύγοντας αντίθετες καταστάσεις που θα οδηγήσουν στη ρήξη του στρατιωτικού μας συνόλου και στη βέβαιη ποινή σου.

    ΣΤ. Την αναγκαία διαχρονική σου αντίληψη για τη στρατιωτική δομή μας και την τήρηση του μιλιταριστικού πνεύματος σε κάθε μορφή επαφών των ομάδων.

    Ζ. Την ολοένα και αυξανόμενη εκ μέρους σου προσπάθεια να ξεπεράσεις στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας τους υπολοίπους, εδραιώνοντας κλίμα τιμής, συναγωνισμού, αξιών και βελτίωσης του γενικού επιπέδου βιοσωματικής, ψυχικής και πνευματικής κατάστασης.

    Η. Την ανάλογη με το σκοπό εξωτερική σου εμφάνιση. Εμφάνιση εξόδου: στολή ολομέλειας. Εμφάνιση επιχειρήσεων: Μαύρα άρβυλα, φόρμα εκστρατείας χακί, μαύρη μπλούζα, ζώνη Α-Τ, σάκος, sleeping bag, εσωτερικός ρουχισμός. Ακόμη πιθανώς επιπρόσθετο υλικό για συγκεκριμένες εξορμήσεις-εκπαιδεύσεις: παγούρι, μαχαίρι, στρατιωτικό μπουφάν. Η αυξομείωση της ποιότητας και της ποσότητας του υλικού έγκειται στους υπευθύνους.

    Θ. Τη διαφύλαξη των θεμάτων και μυστικών της ομάδας ως τα πιο απαραβίαστα ιδανικά σου, προβάλλοντας ακόμα και την ίδια σου τη ζωή αντίτιμο της θυσίας.

    Συναγωνιστή!

    Αποδέξου το ρόλο σου ως πολιτικός στρατιώτης, ευθυγράμμισε τη ζωή σου με τη συνεχή πάλη και τον αγώνα, τίμησε την κίνηση και τον Αρχηγό σου, απόκτησε τη φιλοδοξία να φτάσεις σε σθένος και μαχητική οργάνωση τους ηρωικούς νεκρούς φορείς του Εθνικοσοσιαλισμού».

    Ο Ιός
    http://www.efsyn.gr/?p=121726

  8. 27/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
    Εκθέσεις και μάρτυρες κατακλύζουν τους εισαγγελείς

    Μάρτυρες και δικογραφίες πηγαίνουν συνεχώς στο γραφείο και στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλώτη. Χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέτ Ασλάμ. Ο κ. Ασλάμ δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι «ανάμεσα στις εκατοντάδες καταγγελίες εναντίον συμπολιτών του επεσήμανε τις σοβαρότερες και περισσότερο τεκμηριωμένες στον εισαγγελέα». Την δολοφονία του Λουκμάν αλλά και τη δολοφονία που «ολοκληρώθηκε» με βασανιστήρια μέσα στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας και αφορά την περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν. Μια άλλη υπόθεση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας είναι και εκείνη της σύλληψης 3 μεταναστών σε αντιρατσιστική εκδήλωση στη Νίκαια και η απειλή του διοικητή «αν τολμήσουν να συμμετάσχουν ξανά σε παρόμοια συγκέντρωση». Στοιχεία κατατέθηκαν και για τη γνωστή υπόθεση εκβιασμού καταστηματάρχη από αστυνομικό του Α.Τ. Ρέντη.

    Εκθεση για τη ρατσιστική βία

    Την Τετάρτη διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κουτζαμάνη ολόκληρη η έκθεση των περιστατικών του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας του 2012 αλλά και η Εκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νιλς Μούζνιεκς που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τον γ.γ. Γιάννη Ιωαννίδη, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο υπουργείο είναι και το εθνικό σημείο επαφής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (FRA). Η επιστολή του γ.γ. με τις συνημμένες εκθέσεις καταλήγει «προς ενημέρωσή σας και ενδεχόμενες ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, για ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων των άρθρων 187-187Α του Π.Κ.».

    Εν τω μεταξύ, 281 ρατσιστικές επιθέσεις το 16μηνο Ιανουαρίου 2012-Απριλίου 2013, με τέσσερις νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες σε περισσότερα από 135 περιστατικά, είναι τα στοιχεία που περιέχονται στην ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη Ρατσιστική Βία και την αντιμετώπισή της που είδαν το φως της δημοσιότητας (πρωτοσέλιδα στην Αυγή στις 25/9).

    Στο ένα τέταρτο των επιθέσεων οι δράστες φέρονται να συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή όμως στις λίγες περιπτώσεις που συνελήφθησαν, υπήρξε επίσημη άρνηση οποιαδήποτε σχέσης μαζί τους. Σε 47 ή το ένα έκτο των καταγγελιών (16,72%) οι δράστες φέρονται να είναι μέλη των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία). Ακόμη, επισημαίνεται η ραγδαία κλιμάκωση των επιθέσεων ιδιαίτερα μετά τις εθνικές εκλογές και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή – περίοδος όπου καταγράφονται και τα θανατηφόρα περιστατικά, αλλά και η αδράνεια και απροθυμία της πολιτείας και ειδικότερα της αστυνομίας να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά.

    Τα παραπάνω αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, αφού είναι σχεδόν κανόνας η απροθυμία των θυμάτων να προβούν σε επίσημη καταγγελία. Συγκεκριμένα, ελάχιστες υποθέσεις απασχόλησαν επίσημα την αστυνομία (τρία περιστατικά το 2010, 22 το 2011 και 84 περιστατικά το 2012) με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο.

    Τη Δευτέρα καταθέτει η φίλη του Παύλου Φύσσα

    Της Μαρίας Δήμα

    Τη μαρτυρία της για τις τελευταίες στιγμές του Παύλου Φύσσα αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά η φίλη του, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός.

    Την ίδια στιγμή, δύο νεαρά κορίτσια που τυχαία βρέθηκαν στη σκοτεινή οδό της Παναγή Τσαλδάρη, τα μεσάνυχτα της μοιραίας Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου, περιγράφουν στη μαρτυρία τους καρέ καρέ τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

    Και οι δύο καταθέσεις ταυτίζονταν απόλυτα μεταξύ τους, καθώς και οι δύο μιλούν για ομάδα τριάντα ανδρών με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες, άρβυλα και παντελόνια παραλλαγής, που κυνηγούσαν 6-7 άτομα αγόρια και κορίτσια την ώρα που έτρεχαν στην Τσαλδάρη, φωνάζοντας.

    «Στα 20–30 μέτρα από εκεί που καθόμασταν, οι μαυροφορεμένοι πρόλαβαν τρία παιδιά και πιάστηκαν στα χέρια. Εβλεπα ότι τους χτυπάγανε πολύ, έριχναν μπουνιές, κλοτσιές. Κάποια στιγμή είδα πίσω μου ένα ασημί αυτοκίνητο να πηγαίνει ανάποδα στην Τσαλδάρη και να σταματάει σχεδόν μπροστά στη στάση του λεωφορείου όπου στεκόταν το ένα από τα παιδιά [εννοεί τον Παύλο Φύσσα]. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε “αγκαλιά” το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε από το αυτοκίνητο ο συνοδηγός, ένας άνδρας με ξυρισμένο το κεφάλι, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας. Ταυτόχρονα άκουσα το παιδί που χτυπάγανε πριν, να φωνάζει: “Με έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι”».

    «Να κόψεις τον λαιμό σου»

    Υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, αφού είναι αγανακτισμένος για την οικονομική κατάσταση, αλλά όχι μέλος γιατί «δεν είχε 20 ευρώ για να εγγραφεί», δήλωσε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

    Ο 45χρονος, βέβαια, λέει πως διέθεσε 20 ευρώ για να αγοράσει ένα tazer που είχε στο σπίτι για… αυτοπροστασία, μαζί με ένα κλομπ, περιοδικά και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε πως ουδείς του τηλεφώνησε για να μεταβεί στο σημείο της συμπλοκής, απλώς είχε παρκάρει εκεί και δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων.

    Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι μετά τη δολοφονία τηλεφώνησε στον επικεφαλής Τ.Ο. της Χ.Α. (στον οποίο είχε τηλεφωνήσει και πριν) λέγοντάς του πως μαχαίρωσε άνθρωπο και εκείνος του απάντησε: «Να κόψεις τον λαιμό σου».

    “Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία. Ενας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι». Εκτός από τις μαρτυρίες των δύο γυναικών, ο ισχυρισμός του περί χτυπημάτων διαψεύδεται και από τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιώκα, ο οποίος αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα χτύπημα στον δράστη: «Δεν αναφέρθηκαν εξωτερικές κακώσεις, μόνο ο ίδιος αιτιάται διάχυτα άλγη στο τριχωτό της κεφαλής του και ελαφρύ οίδημα στο αριστερό κάτω βλέφαρο».

    http://www.efsyn.gr/?p=121620

  9. Μηδενική ανοχή» στους… αντιφασίστες
    Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. φοιτητών που έγραφαν συνθήματα στη Νέα Σμύρνη.
    Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. φοιτητών που έγραφαν συνθήματα στη Νέα Σμύρνη

    Της Αφροδίτης Τζιαντζή

    Μετά τις αναίτιες προσαγωγές επτά νέων στο Χαλάνδρι, που έσβηναν ναζιστικά συνθήματα δίπλα σε σχολείο, η αστυνομία επέδειξε ακόμα μεγαλύτερο ζήλο πάταξης του αντιφασισμού, τις παραμονές της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας. Τέσσερις νέοι, φοιτητές, μέλη της αριστερής δημοτικής κίνησης «Μια πόλη ανάποδα», συνελήφθησαν από δύο περιπολικά στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης με την κατηγορία ότι έγραφαν συνθήματα για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης. Παραπέμπονται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας με αναγραφή συνθημάτων.

    «Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών», τονίζει η ανακοίνωση της «Πόλης ανάποδα», θεωρώντας ότι οι συλλήψεις των συναγωνιστών τους είναι μέρος του σχεδίου «μηδενικής ανοχής», με στόχο «την Αριστερά, την αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλους όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν τη βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ». Τα γρήγορα ανακλαστικά της αστυνομίας στη σύλληψη των αντιφασιστών, σε σύγκριση με την ολιγωρία τους σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων, υποδεικνύει η «Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση», καταλήγοντας ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις γίνονται «στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας από πλευράς κυβέρνησης για την απονομιμοποίηση του αντιφασισμού και την εισαγωγή του στη λογική των “δύο άκρων”».

    Ακροδεξιός βανδαλισμός στην Εργατική Λέσχη

    Σε αντίστοιχα συμπεράσματα καταλήγει η δημοτική παράταξη «ΑντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», μέλη της οποίας είναι οι 7 προσαχθέντες της Δευτέρας, τονίζοντας ότι η αστυνομία, που τόσο θίχτηκε από το σβήσιμο των ναζιστικών συνθημάτων, δεν κινητοποιήθηκε για να μην κλιμακωθούν οι επιθέσεις σε αγωνιστές στο Χαλάνδρι. Τελευταίο κρούσμα, ο βανδαλισμός του ιατρείου του μέλους της «ΑντίΣΤΑΣΗΣ» Γιώργου Λιερού τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ το καλοκαίρι το στέκι της κίνησης είχε δεχτεί επιθέσεις από τη ναζιστική γκρούπα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».

    Τις συλλήψεις των μελών της «Πόλης ανάποδα» ακολούθησαν οι επιθέσεις των «Μαιάνδριων Εθνικιστών», με βανδαλισμούς στην είσοδο της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και σε πανό της δημοτικής παράταξης τη νύχτα μετά την πορεία της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί συκοφαντικό δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος», που στοχοποιούσε την Εργατική Λέσχη και τους τέσσερις συλληφθέντες.

    «Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι εκεί όπου δεν φτάνουν οι κρατικοί μηχανισμοί πηγαίνουν οι παρακρατικοί», σχολιάζει η ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης, δηλώνοντας ότι δεν πτοούνται από τους «ναζί υπαλλήλους και τους πάτρωνές τους» και θα συνεχίσουν μαζικά και δυναμικά τους αγώνες στην πόλη τους, με τους Νεοσμυρνιώτες εργαζομένους και ανέργους.

    Το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιείται αντιφασιστική διαδήλωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης από αντιφασιστικές και εργατικές συλλογικότητες και αντιφασίστες οπαδούς του Πανιωνίου.

    http://www.efsyn.gr/?p=121730

  10. Είναι νίκη η Χρυσή Αυγή στη μπουζού με την πρεζού;
    Του Κώστα Βαξεβάνη
    Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά.

    Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη.

    Είναι κατ’ αρχήν καλό που φυλακίζονται όλοι αυτοί οι τύποι που πέρα από ναζί είναι το κλασσικό παράδειγμα της μαγκιάς που αναπτύσσεται στο σκοτάδι και τον όχλο και εξαφανίζεται σαν ποντίκι στο φως της αλήθειας; Ναι είναι. Αν κάτι πετυχαίνει η φυλάκισή τους είναι η απομυθοποίηση της οργάνωσης που τα δύο τελευταία χρόνια φαντάζει παντοδύναμη, να δείχνει επιδεικτικά τις σχέσεις με την εξουσία και να καλλιεργεί το προφίλ του λαικού τιμωρού, εμφανίζοντας το έγκλημα ως αναγκαιότητα.

    Ο ηρωισμός του Μιχαλολιάκου είναι καθαρά μια τηλεοπτική παραγωγή. Όταν στο παρελθόν βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, με μεγάλη ευκολία είχε καταδώσει όλους τους “συναγωνιστές” του. Όλοι αυτοί οι ύπουλοι μαχαιροβγάλτες των βασανισμένων κορμιών αλλοδαπών, δεν αντέχουν ούτε σε βάσανο ούτε στη βία που θεωρητικά τους τρέφει.

    Οι φυλακές δεν είναι κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής και στη φυλακή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να υποστηρίζεις πως είσαι άρειος. Πολύ γρήγορα η σκοτεινή αίγλη της Χρυσής Αυγής, θα γίνει ένα μάτσο από χαρτιά και καταθέσεις όπου ο ένας θα καρφώνει τον άλλο. Υπάρχει νομίζω αυτή η πιθανότητα τώρα που ο αξιότιμος σύζυγος της κυρίας Ζαρούλια πήγε “στη μπουζού με την πρεζού”.

    Δεν μπορώ όμως να συμμεριστώ αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση με ό,τι σημαίνει αυτό για την ιδεολογία και τη δομή της. Έχει πείσει ανθρώπους, έχει παρασύρει άλλους και σίγουρα έχει δώσει περιεχόμενο ζωής σε εκείνους που θέλουν να ταυτίζουν τη βία με την αποφασιστικότητα.

    Το κυριότερο όμως είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν όλοι οι αντικειμενικοί λόγοι που την κάνουν προσιτή σε λαικές μάζες, δηλαδή η εξαθλίωση και η φτώχεια. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν πως η αντισυστημικότητα της Χρυσής Αυγής ήταν μια συστηματική συστημικότητα; Πως ψήφιζε όλα τα νομοσχέδια υπέρ εφοπλιστών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών την ώρα που ο Παναγιώταρος απειλούσε πως θα αυξήσει την παραγωγή σαπουνιού;

    Μπορώ να χαρώ και να ανακουφιστώ ίσως που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει αυτό που έκανε αφού σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και έφριξε η υφήλιος, αλλά δεν μπορώ να θριαμβολογήσω για καμιά νίκης της Δημοκρατίας

    Βρέθηκαν ποτέ οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν μαζί της για να καλύψουν τόσες υποθέσεις εγκλημάτων; Έπαψε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αστυνομίας να θεωρεί τον φασισμό ως τον σκληρό και αναγκαίο πατριωτισμό; Σταμάτησαν οι αλλοδαποί να θεωρούνται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και αυτό αντί για ρατσισμός να βαφτίζεται αγανάκτηση;

    Ο κρατικός μηχανισμός είναι διαβρωμένος από τους ναζί. Οι ακροδεξιοί παραμένουν στην κυβέρνηση και τα κυβερνητικά πόστα. Ο Άδωνις θα συνεχίσει αύριο να πουλάει τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη στην εκπομπή του αποκαλώντας τα “βιβλία βόμβα πέρα από κάθε αμφισβήτηση” και την ίδια ώρα να χαρακτηρίζει συνταγματικά δικαιώματα ως “κοινωνική ανωμαλία”.

    Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά η ήττα της δεν μπορεί να σηματοδοτηθεί από τη θριαμβολογία στα κανάλια που ως χθες φρόντιζαν να την απενοχοποιήσουν και να την βάλουν στο πλυντήριο.

    Θέλω να προσθέσω μία ακόμη πλευρά από την εμπειρία μου σε έρευνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ιστορικά, οι φασίστες μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικοί προβοκάτορες. Έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά, όποτε το πολιτικό σύστημα ένοιωθε απειλή. Δημιούργησαν πολιτική ανωμαλία και έθρεψαν την ανασφάλεια. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα που δημιουργούσαν, κάθε άλλος, συντηρητικός και εγγυητής της πρότερης, ακόμη και αντιλαϊκής κατάστασης, φάνταζε ως λύση. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται γίνονται συντηρητικοί και απορρίπτουν το πολιτικό ρίσκο.

    Επίσης η ιστορία της σχέσης των φασιστών με την εξουσία, ήταν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και επαγγελματίες προβοκάτορες. Στην Ιταλία τα χρόνια της “στρατηγικής της έντασης” οι φασίστες έσπρωξαν το εκλογικό σώμα στις παραδοσιακές πολιτικές λύσεις που φάνταζαν να εγγυώνται την ασφάλεια.

    Στη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα, οι φασίστες βομβιστές (ανάμεσά τους και ο Μιχαλολιάκος), έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες και τις “Αρχές” είναι πια αποδεδειγμένη

    Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, ο Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος φυλακίστηκε, δήλωσε μετά από χρόνια αυτό που υποψιαζόταν κάποιος “ο Καραμανλής μας χρησιμοποίησε για να φαντάζει ο ίδιος δημοκράτης, την εποχή που τον κατηγορούσαν ότι δεν προχώρησε σε καμιά αποχουντοποίηση”

    Δεν είναι καθόλου απίθανο η Χρυσή Αυγή να τελειώσει εδώ την “καριέρα” της. Να αποδειχθεί δηλαδή πως αποτέλεσε για το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, το υπηρετικό προσωπικό που όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο αλλά στοιχίζει πλέον περισσότερα από όσα προσφέρει.

    Ή όπως συνηθίζω να το λέω, αφού τάισαν τον δράκο, τον έθρεψαν, μπορεί τώρα να τον σκοτώσουν για να φανούν οι Αϊ Γιώργηδες του παραμυθιού

    http://www.koutipandoras.gr/43653/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CF%84.html

  11. Το κράτος διαλύει το παρακράτος;
    Του Φαίδωνα Ιγνατίου
    Τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις ημέρες; Βλέπουμε ένα σουρεαλιστικό έργο σε εξέλιξη όπου το επίσημο κράτος συλλαμβάνει τους παρακρατικούς νεοναζί και επιχειρεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών;

    Γιατί άραγε τα αστικά ΜΜΕ έβγαλαν στην επιφάνεια μια πληθώρα στοιχείων για τη δράση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) που αποκαλύπτουν την εγκληματική και φασιστική της δράση;

    Μήπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές ακόμη και αυτών των αστών πολιτικών και του αστικού κράτους; Ας δούμε αν είναι έτσι.

    Όλες οι φανερές και κρυφές πλευρές της δράσης της ΧΑ ήταν γνωστές σε ΕΥΠ, ΜΜΕ, αστικά κόμματα και αστυνομία. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι πληροφορίες έπεφταν με το ρυθμό καταιγίδας. Μάθαμε πως η ΧΑ έδερνε μετανάστες, πως προμήθευε Πακιστανούς με τσιγάρα και ρούχα και στη συνέχεια εισέπραττε μερίδιο από τις πωλήσεις, πως τα μέλη της έφεραν παράνομο οπλισμό, πως εκπαιδεύονταν συγκροτώντας παραστρατιωτικές οργανώσεις, πως το καταστατικό της είχε αναφορά στο Χίτλερ κ.ά. Ο όγκος των πληροφοριών και ο ρυθμός διοχέτευσης δεν αφήνουν αμφιβολίες για το ότι όλα αυτά υπήρχαν στο συρτάρι.

    Ωστόσο, υπογραμμίζουμε την υποκρισία των ΜΜΕ γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προβολή της ΧΑ και στη δημιουργία ενός συμπαθητικού προφίλ. Να θυμηθούμε πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε πως ο εθνικισμός δεν είναι κακό πράγμα, πως ο Τράγκας σε εκπομπή του στο ΣΚΑΪ έβγαλε τέσσερα χρυσαυγίτικα κατακάθια να μας λένε πως οι άνθρωποι με νοητική στέρηση πρέπει να στειρωθούν, πως ο Πορτοσάλτε προέτρεπε τον Κασιδιάρη να βρει έναν τρόπο να μην μπορούν οι υπόλοιποι να πιάνουν στο στόμα τους τη ΧΑ, πως το «Πρώτο Θέμα» του χρυσαυγίτη Θέμου Αναστασιάδη μας πληροφορούσε για το «θεάρεστο» έργο της ΧΑ που προστατεύει τις γριούλες με στημένες φωτογραφίες, πως ο Σταύρος Θεοδωράκης αγιογράφησε σε μια ολόκληρη εκπομπή του τον Κατίδη. Να θυμηθούμε ακόμη πως ο Βύρωνας Πολύδωρας δεν απέκλειε την περίπτωση συμμαχίας ΝΔ-ΧΑ, πως ο Σαμαράς χαρακτήριζε τους μετανάστες γάγγραινα και μίλαγε για ανακατάληψη των πόλεων από τους Έλληνες. Να θυμηθούμε πως ο Παπούλιας στη συνάντησή του με το Μιχαλολιάκο χαριεντιζόταν μαζί του και ακόμη πως το αστικό πολιτικό σύστημα δημιούργησε στην αρχή το λαγό που έφερε τον τίτλο ΛΑΟΣ προκειμένου να αποτελέσει τον πρώτο θύλακα συγκέντρωσης των ναζιστικών δυνάμεων.

    Αν, λοιπόν, τα ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα ευθύνονται για το σπάσιμο του αυγού του φιδιού και τη γιγάντωσή του τι παρεμβλήθηκε και «άλλαξε» η στάση τους; Ας δούμε μερικές πλευρές.

    [1] Η ΧΑ είναι κατασκεύασμα του συστήματος. Γεννιέται και γιγαντώνεται πάνω σε συνθήκες οξυμένης κρίσης, ευνοείται από την απουσία ή την κάθε λογής αδυναμία και τα λάθη του επαναστατικού φορέα, στηρίζεται κοινωνικά από τα μικροαστικά στρώματα και το λούμπεν προλεταριάτο και ενισχύεται από τμήματα της αστικής τάξης. Η ΧΑ είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Είναι οι ροπαλοφόροι του για την κατατρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και όλων των δημοκρατικών πολιτών. Ωστόσο, αυτό το ναζιστικό καρκίνωμα έχει και τη σχετική του αυτοτέλεια. Αν ο Φράνκεσταιν παραμεγαλώσει και δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον κατασκευαστή του απόλυτα, τότε ο κατασκευαστής φροντίζει να τον μαζέψει. Στο βαθμό που οι δημοσκοπήσεις αλήθευαν, η ΝΔ δε βολευόταν από την ανοδική πορεία της ΧΑ. Το ελληνικό κεφάλαιο και η ΕΕ δεν ήθελαν μια αδυνατισμένη ΝΔ, αλλά μια ΝΔ όσο το δυνατό ισχυρότερη που θα μπορεί με κυβερνητική σταθερότητα να εφαρμόζει τα κάθε είδους μνημόνια. Επομένως η σύλληψη των μελών της ΧΑ έχει να κάνει και με την αναδιαμόρφωση του πολιτικού χάρτη και τη διοχέτευση μέρους των ψηφοφόρων της ΧΑ προς την πλευρά της ΝΔ ίσως και του ΠΑΣΟΚ.

    [2] Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τις δημοκρατικές χορδές των Ελλήνων εργαζομένων. Έγιναν πολλά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, τόσο κεντρικά όσο και στις γειτονιές, διοργανώθηκαν συναυλίες, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πολλά αντιφασιστικά κείμενα. Μάλιστα στις πορείες όλες οι συλλογικότητες της αριστεράς βάδισαν μαζί παρά τα επιμέρους προβλήματα που και πάλι προέκυψαν. Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι έγινε μια απεργία εκπαιδευτικών που τις πρώτες ημέρες η συμμετοχή υπερέβη το 90%, ενώ ακολούθησαν μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις, τότε καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα: το σύστημα ανησύχησε από μια ανάκαμψη του κινήματος. Επομένως, η κυβέρνηση έσπευσε να πάρει τα εύσημα του αντιφασισμού με τις συλλήψεις των ναζί και να εμποδίσει τυχόν κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις.

    [3] Συγχρόνως, υποτίθεται ότι οι συλλήψεις αναδεικνύουν ένα κράτος δικαίου. Δείχνουν ότι το κράτος είναι δημοκρατικό, ότι η δημοκρατία παρά τα προβλήματά της λειτουργεί.

    [4] Η υπερπροβολή των γεγονότων με τη σύλληψη των μελών της ΧΑ μετατοπίζουν τη συζήτηση σε πεδίο που βολεύει τις κυβερνητικές δυνάμεις. Εξηγούμαστε: δεν εννοούμε μόνο ούτε κυρίως ότι δε συζητάμε αυτή τη στιγμή για τα επικείμενα μνημόνια και για την επίσκεψη της τρόικας, για τα προβλήματα στην υγεία, την παιδεία, και την οικονομία. Εννοούμε κυρίως κάτι άλλο. Η ΧΑ παρουσιάστηκε ως δήθεν αντιμνημονιακή και αντισυστημική δύναμη και στα μάτια ενός κόσμου ως τέτοια φαινόταν και πιθανώς εξακολουθεί να φαίνεται. Έτσι, η εγκληματική και φασιστική φύση της ΧΑ συγχέονται εντέχνως με όποιον αντιστέκεται στη σημερινή βάρβαρη πολιτική. Είναι μια παραλλαγή της θεωρίας του μαύρου και κόκκινου φασισμού, μια θεωρία που ενώ μιλάει για το μαύρο φασισμό ή ίδια είναι κατάμαυρη. Στην πραγματικότητα πίσω από το «κράτος δικαίου» βρίσκεται η απόλυτη επικράτηση του δόγματος «Νόμος και τάξη» προς κάθε κατεύθυνση. Η αστική τάξη από ανάγκη, και με πρόσχημα την πάταξη του φασισμού (που σημειωτέον, δημιουργεί έναν μεγάλο εφησυχασμό και μια πλήρη δικαιολόγηση όλων των μεθόδων αντιμετώπισης της ΧΑ) θωρακίζει την ταξική της κυριαρχία, ενισχύοντας στο έπακρο τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.

    [5] Δε νομίζουμε πως υπάρχει άνθρωπος με δημοκρατικές ευαισθησίες που να μη χαίρεται όταν βλέπει τους χρυσαυγίτες με χειροπέδες. Αλλά τα πράγματα έχουν συνήθως και μια δεύτερη ανάγνωση. Η γιγάντωση της ΧΑ πιθανώς να έγινε ανάμεσα στα άλλα και για να δημιουργηθεί προηγούμενο και για άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Ποιος μας εγγυάται πως αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν μπορεί να είναι το πρελούδιο για να εφαρμοστούν στο μέλλον, άμεσο ή λιγότερο άμεσο, διώξεις μαζικές και στοχευμένες στο χώρο της αριστεράς; Η πείρα που έχει το κίνημα από διώξεις και προβοκάτσιες είναι τεράστια. Μια τέτοια εκδοχή πρέπει να την έχουμε υπόψη μας. Απλώς, να συμπληρώσουμε πως ο Βορίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του επικαλέστηκε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της ΕΕ που είναι φανερό ότι τσουβαλιάζει τρομοκράτες, μαφία και κάθε ριζοσπαστική φωνή που αντιστέκεται.

    [6] Υπάρχει, όμως, και μια ακόμη εκδοχή. Αν υπάρξουν αθωωτικές αποφάσεις για τους χρυσαυγίτες λόγω ελλιπών στοιχείων ή αμφιβολιών, τότε θα έχουμε το τέλειο έργο κάθαρσης των ναζί. Τότε η ΧΑ θα βγει νικήτρια από αυτή τη διαδικασία και ο ρόλος της στο πολιτικό τοπίο θα γίνει ακόμη καθοριστικότερος. Τότε ο τρομοκρατικός της ρόλος θα γίνει ακόμη πιο τρομοκρατικός. Δε βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά επειδή έχουμε απέναντί μας το αστικό κράτος, τα κόμματα του κεφαλαίου, μυστικές υπηρεσίες και ξένα κέντρα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάθε πιθανή εκδοχή, ακόμη κι αν δεν τη θεωρούμε την πλέον πιθανή.

    Υ.Γ.1: Με όλα τα παραπάνω δεν υπονοούμε πως τα αστικά κόμματα ταυτίζονται με τη ΧΑ και πως η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία ταυτίζεται με το φασισμό. Δε συμφωνούμε με μια τέτοια άποψη. Πρώτα από όλα να διευκρινίσουμε πως η αστική δημοκρατία δεν είναι μια ευγενική προσφορά των αστών, αλλά το αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης. Δεύτερον, είναι άλλο να υπάρχουν συνδικάτα, να βγαίνουν εφημερίδες, να γίνονται απεργίες και συλλαλητήρια, να υπάρχουν κόμματα και να γίνονται εκλογές και άλλο να υπάρχουν αγωνιστές στις φυλακές, να βασανίζονται και να δολοφονούνται μαζικά, τα κόμματα να είναι εκτός νόμου κ.λπ. Επομένως, δε θα συμφωνήσουμε με την άποψη που λέει πως ο φασισμός είναι ακόμη μια μορφή οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης. Αυτή την άποψη την πλήρωσε ακριβά το κομμουνιστικό κίνημα του μεσοπολέμου, με την ιδιαίτερη έκφραση του σχήματος του σοσιαλφασισμού.

    Υ.Γ.2: Πρέπει να δηλώσουμε ότι είμαστε εξοργισμένοι με την υποκρισία των ΜΜΕ και των αστών πολιτικών. Υπάρχει, όμως, κάποιος που υπερέβη κάθε όριο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον «απίθανο» Καρατζαφέρη. Τον «κύριο» που συμμάχησε με τον Κώστα Πλεύρη, που φώναζε σε μαζικές συγκεντρώσεις το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», που ανέδειξε το Γεωργιάδη και το Βορίδη. Και γιατί λέτε τα έκανε όλα αυτά; Ακούστε την απίθανη δικαιολογία του. Όλα αυτά ήταν μια προσφορά του στη δημοκρατία, αφού αν δεν έβαζε στους κόλπους του όλα αυτά τα αποβράσματα, όλους αυτούς τους τσεκουροφόρους και τους θαυμαστές του Χίτλερ, αυτοί θα πήγαιναν κάπου αλλού και θα δημιουργούσαν μια φασιστική οργάνωση. Οπότε ο Καρατζαφέρης ήταν αυτός που απέτρεψε αυτή την αρνητική για τη δημοκρατία εξέλιξη. Πραγματικά, σε αυτό το επιχείρημα μένουμε άφωνοι…
    http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/1236-2013-09-28-20-43-09

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *