8 χρόνια αναρχικός μαύρος σταυρός

(A)Closing 8 years continuous (was a time in the past for which no information available) presence in Greece, anarchist black cross publish the following translation for the old generations to remember and the younger to learn… The original text is here: http://www.abcf.net/about-us/. In seeking reconstitution of the anarchist black cross on a national, European and worldwide level, each additional translation into another language, general assistance or participation is welcome. You can Subscribe and post on our free mailing list:
https://lists.riseup.net/www/info/anarchistblackcrossgreece
For the financial support of political prisoners-persecuted there is a bank account, paypal and bitcoin. Send us email with the amount you want to put and which prisoner you want to support or if you want, we can manage the amount to cover the needs equally. We will send you a confirmation email and the appropriate account which you request.  Collectives and individuals who would like to create silkscreen workshop in Athens, let contact us by email.
Solidarity with those who persecuted for the Delta Squat in Thessaloniki.
trial 04/10/2013
En el cierre de 8 años de existencia continua (hay un tiempo al pasado, para lo cual no existen informaciones) en grecia, la Cruz Negra Anarquista publica esta traducción para que recuerden los viejos y aprendan los nuevos… el texto inicial existe aqui: http://www.abcf.net/about-us/ . A la intenta de la reconstitución de la Cruz Negra Anarquista al nivel nacional, europeo y internacional, cada traducción adicional en otro idioma, ayuda en general o participación, está bienvenida. Podéis suscribir y publicar en nuestra lista de correo electrónico libremente al:
Por ayuda financiera de los presos políticos hay cuenta bancaria, paypal y bitcoin. Enviáis email con el importe que váis a enviar y a quien prisonero quieréis que nos enviemos, o mejor, si quieréis que nos gestionemos el importe para satisfacer las necesidades igualmente. Nosotros, osenviamos un email de afirmación y la cuenta correspodiente al cual os demandáis utilizar.
Solidaridad con los perseguidos por la ocupación “Delta” a Thessalonica.
Juicio 02-10-2013
Κλείνοντας 8 χρόνια συνεχόμενης(υπήρξε και ένα διάστημα στο παρελθόν για το οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες) παρουσίας στον ελλαδικό χώρο, ο αναρχικός μαύρος σταυρός δημοσιεύει την παρακάτω μετάφραση για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι… Το αυθεντικό κείμενο βρίσκεται εδώ: http://www.abcf.net/about-us/ . Στην προσπάθεια επανασύστασης του αναρχικού μαύρου σταυρού σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κάθε επιπλέον μετάφραση σε άλλη γλώσσα, γενικότερη βοήθεια ή συμμετοχή είναι ευπρόσδεκτη. Μπορείτε να κάνετε Subscribe και να δημοσιεύσετε στην mailing list μας ελεύθερα:
https://lists.riseup.net/www/info/anarchistblackcrossgreece

Για την οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κρατουμένων-διωκόμενων υπάρχει λογαριασμός τραπέζης,paypal και bitcoin. Στέλνετε email με το ποσό που θα βάλετε και σε ποιόν κρατούμενο θέλετε να τα στείλουμε ή αν θέλετε να διαχειριστούμε το ποσό εμείς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ισότιμα. Σας στέλνουμε email επιβεβαίωσης και τον ανάλογο λογαριασμό που ζητήσατε να χρησιμοποιήσετε.
Συλλογικότητες και άτομα που θα ήθελαν να δημιουργηθεί εργαστήριο μεταξοτυπίας στην Αθήνα, ας επικοινωνήσουν μαζί μας με email.
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για την κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη
Δίκη 02-10-2013
Από την αρχή του εικοστού αιώνα, ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός (ABC), είναι στην πρώτη γραμμή υποστήριξης αυτών που φυλακίζονται για τον απελευθερωτικό αγώνα. Μέχρι πρόσφατα, η ιστορία του κινήματος ABC είχε χαθεί στις σελίδες του χρόνου. Η σημερινή γενιά των ABC συλλογικότητων έχασε τις ρίζες της διατηρώντας λίγες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση. Τώρα μπορούν να τεθούν και να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την καταγωγή μας. Έχουμε ήδη αρχίσει να ξανα-ανακαλύπτουμε τις ρίζες μας.Το έτος προέλευσης είναι ένα βασανιστικό ερώτημα σχετικά με την ιστορία του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού, επίσης γνωστός ως Αναρχικός Ερυθρός Σταυρός (ARC). Σύμφωνα με τον Rudolph Rocker, που διετέλεσε ταμίας του Αναρχικού Ερυθρού Σταυρού στο Λονδίνο, η οργάνωση ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της
“ταραχώδους περίοδου μεταξύ 1900 και 1905”. Παρά τη συμμετοχή του στα αρχικά στάδια, δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι ημερομηνίες είναι πολύ ακριβείς. Σύμφωνα με τον Harry Weinstein, έναν από τους δύο άνδρες που ξεκίνησαν την οργάνωση, άρχισε μετά τη σύλληψή του τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 1906. Μόλις αφέθηκε, ο Weinstein μαζί με άλλους παρείχαν είδη ένδυσης για αναρχικούς που καταδικάστηκαν σε εξορία στη Σιβηρία. Αυτά ήταν τα πρώτα στάδια του ARC. Συνέχισε τις προσπάθειές του στη Ρωσία μέχρι την άφιξή του στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 1907. Μόλις έφτασε, βοήθησε να δημιουργηθεί στη Νέα Υόρκη Αναρχικός Ερυθρός Σταυρός.Άλλες πηγές τοποθετούν έτος προέλευσης το 1907. Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Αυγούστου του 1907, αναρχικοί και σοσιαλιστές επαναστάτες συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για δύο συνέδρια. Πιστεύεται ότι η Vera Figner, μια επαναστάτρια σοσιαλίστρια, συναντήθηκε με τους αναρχικούς για να συζητήσουν την κατάσταση των πολιτικών κρατούμενων στη Ρωσία. Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο Αναρχικός Ερυθρός Σταυρός οργανώθηκε στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Επιπροσθέτως σε αυτές τις πληροφορίες, ξέρουμε ότι μέλη της οργάνωσης ήταν σε δίκη το 1906-1907 στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η πιο ακριβής ημερομηνία της καταγωγής του Αναρχικού Ερυθρού Σταυρού είναι τα τέλη του 1906 με αρχές του 1907 για το Ρωσικό τμήμα και Ιούνιο ή Αύγουστο του 1907 η δημιουργία του Διεθνούς τμήματος.

Ωστόσο, η αιτία για τη δημιουργία του Αναρχικού Ερυθρού Σταυρού δεν αμφισβητείται. Σχηματίστηκε από διάσπαση από τον Πολιτικό Ερυθρό Σταυρό (PRC). Ο PRC ελεγχόταν από τους σοσιαλδημοκράτες και αρνήθηκε να παράσχει υποστήριξη σε αναρχικούς και κοινωνικούς επαναστάτες πολιτικούς κρατούμενους, παρά τις συνεχείς δωρεές από διάφορους αναρχικούς και κοινωνικούς επαναστάτες. Όπως ένας πρώην πολιτικός κρατούμενος και μέλος του Αναρχικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε: “Σε ορισμένες φυλακές δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάκριση μεταξύ των αναρχικών και των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων,αλλά σε άλλες δεν δώθηκε καμία βοήθεια στους αναρχικούς”. Ο νεοσυσταθείς ARC θεώρησε τις ενέργειες αυτές εγκληματικές και ορκίστηκε ότι σε κάθε φυλακή όπου οι αναρχικοί ήταν πλειοψηφία, ο ARC θα παρείχε υποστήριξη σε όλους τους αναρχικούς και τους κοινωνικούς επαναστάτες πολιτικούς κρατούμενους.

Λόγω της υποστήριξης των Πολιτικών Κρατουμένων, μέλη της ομάδας συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το τσαρικό καθεστώς. Η οργάνωση κρίθηκε παράνομη και η συμμετοχή σε αυτήν ήταν επαρκής λόγος για σύλληψη και φυλάκιση στη φυλακή Artvisky, μια από τις χειρότερες φυλακές καταναγκαστικών έργων στη Σιβηρία. Μέλη του ARC και άλλοι κρατούμενοι που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή έφυγαν από τη Ρωσία και δημιούργησαν τμήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η επανάσταση του 1917 γιορτάστηκε από όλες τις Σοσιαλιστικές, Αναρχικές και Κομμουνιστικές κοινότητες. Ο ARC διαλύθηκε και τα μέλη του άρχισαν να κάνουν σχέδια για να επιστρέψουν στη Ρωσία με την ελπίδα να συμμετέχουν στη νέα κοινωνία. Δυστυχώς, η επιστροφή τους έγινε δεκτή με την καταστολή των Μπολσεβίκων, παρόμοια με εκείνη της εποχής του τσάρου. Μετά από μερικά χρόνια χειμερίας νάρκης, η ομάδα αναγκάστηκε να επανέλθει για να βοηθήσει τους πολιτικούς κρατουμένους στη νέα κοινωνία των Μπολσεβίκων. Για άλλη μια φορά η οργάνωση έγινε παράνομη και η ένταξη σήμαινε φυλάκιση ή/και θάνατο.

Κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφύλιου πολέμου, το όνομα του ARC άλλαξε σε Αναρχικός Μαύρος Σταυρός για να αποφεύγεται η σύγχυση με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, επίσης, οργάνωση αρωγής της χώρας. Επίσης κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου η οργάνωση δημιούργησε μονάδες αυτοάμυνας έναντι πολιτικών επιδρομών των Κοζάκων και του κόκκινου στρατού.

Κατά τις επόμενες 7 δεκαετίες η ομάδα θα συνεχίσει με διάφορα ονόματα, αλλά πάντα θεωρούσε τον εαυτό της μέρος του ευρύτερου σχηματισμού του Αναρχικού Ερυθρού Σταυρού / Αναρχικού Μαύρου Σταυρού. Η υποστήριξη του ABC προς τους πολιτικούς κρατούμενους εξαπλώνεται στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Αυτό που κάποτε ήταν μια τυπική ρωσική εβραϊκή οργάνωση, έχει πλέον πολλά πρόσωπα και εθνότητες.

Στη δεκαετία του 80, ο ABC άρχισε να αναπτύσσεται και νέες ομάδες ABC άρχισαν να εμφανίζονται στη Βόρεια Αμερική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το όνομα ABC έχει διατηρηθεί στη ζωή από μια σειρά εντελώς αυτόνομων ομάδων διάσπαρτων σε όλη τη χώρα και έχει φτάσει να ασχολείται με μια ευρεία ποικιλία θεμάτων των φυλακών.

Κατά τις δεκαετίες του 90 και του 00 υπήρχαν διάφορες δομές του ABC στη Βόρεια Αμερική (ABCC, ABCN, ABCF). Οι σχέσεις μεταξύ αυτών των σχηματισμών θεωρούνται πάντα επίπονες. Το Break the Chains συνέδριο τον Αύγουστο του 2003, μαζί με τις παράλληλες συζητήσεις ανάμεσα στις κολλεκτίβες, επέφερε μια καλύτερη σχέση συνεργασίας μεταξύ ABCF και ABCN σχηματισμών. (Η ABCC ήταν βραχύβιος σχηματισμός, διαλύθηκε στις αρχές της δεκαετίας 90)

Πληροφορίες για τον αναρχικό μαύρο σταυρό σε άλλες γλώσσες:
Information for anarchist black cross in other languages:
Mexico: http://www.abajolosmuros.org/?profile=olive

http://www.facebook.com/anarchistblackcrossgreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *