Βραζιλία: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους από την κρατική τρομοκρατία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Μετάφραση: Athens Imc Translations Team

Εμείς από την Ομοσπονδία Αναρχικών του Ρίο Ντε Τζανέιρο απορρίπτουμε  κατηγορηματικά  τις τελευταίες πολιτικές διώξεις από την Βραζιλιάνικη κυβέρνηση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στoυς συντρόφους του Frente Independente Popular (Ανεξάρτητο Λαϊκό Μέτωπο), την Organização Anarquista Terra e Liberdade ( Αναρχική Οργάνωση για την γη και την ελευθερία-ΟΑTL) και τους πολλούς συντρόφους ( 17 εντάλματα) που ξύπνησαν από τις κλήσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, που χτύπησαν τις πόρτες τους.

Τα εντάλματα έρευνας και κατασχέσεων που έγιναν αυτή την Παρασκευή (11 Οκτωβρίου) είναι καθαρά ένας τρόπος εκφοβισμού και απειλής ενάντια σε όσους αγωνίζονται, είτε είναι μέλη πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων είτε όχι, που διώκονται γιατί ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους να βγουν στους δρόμους, να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν τα συλλογικά δικαιώματά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διωγμοί και το ”κυνήγι μαγισσών” στα οποία υποβάλλεται ο αναρχισμός, προωθείται από την κυβέρνηση (PT) και τους συμμάχους της στο  Rio Grande do Sul και σε άλλες πολιτείες με την υποστήριξη των αστικών μμε, τα πάντα πρόθυμα ώστε να βρουν έναν αποδοπομπιαίο τράγο για να δικαιολογήσουν την καταστολή των κοινωνικών αγώνων.

Είναι σημαντικό να προσέξουμε ότι αυτές οι απειλές από το Βραζιλιάνικο κράτος δεν άρχισαν τώρα και δεν θα σταματήσουν τώρα. Αυτό το μόνιμο κράτος τρομοκρατίας – που είναι πιο σκληρό σήμερα – είναι μια άσκηση των κυβερνόντων για την προετοιμασία του Παγκοσμίου κυπέλου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Εφόσον η βίαιη καταστολή του κράτους στις εσωτερικές περιοχές των πόλεων, των φτωχογειτονιών και των διαδηλώσεων των εργατών δεν ήταν αρκετές, χρησιμοποιούν επιπλέον τον αισχρό ”νόμο ενάντια στις εγληματικές οργανώσεις” (που τιμωρεί τους διαδηλωτές και τους ακτιβιστές με 8 χρόνια φυλάκιση) σε μια προσπάθεια να περιορίσουν μελλοντικές διαδηλώσεις και τον λαϊκό αγώνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συντρόφους που τώρα υποφέρουν από τις τρομοκρατικές πράξεις της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης. Οι διώξεις από το Κόμμα των Εργατών (ΡΤ), τους συμμάχους του και τη Βραζιλιάνικη πολιτεία στους εξεγερμένους του Rio Grande do Sul, Belo Horizonte, São Paulo και Rio de Janeiro δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας όταν αυτή αμφισβητείται.

Η αλληλεγγύη είναι η μόνη μας απάντηση. Όπως έγινε με τις διώξεις των συντρόφων του Black Bloc, έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους και να διεκδικούμε με όλη τη δύναμή μας το τέλος των πολιτικών διώξεων και να αυξήσουμε τα κοινωνικά μας αιτήματα.

Το μικρό πετραδάκι που όλοι μας μπορούμε να βάλουμε σε αυτό το σημείο είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε πάντα: να οργανώνουμε και να χτίζουμε δυνατά και λαϊκά, αυτόνομα και μάχιμα κινήματα. Μαζικός αγώνας και λαϊκή οργάνωση, να παλέψουμε ενάντια σε όσους μας καταστέλουν!

Ο αγώνας δεν είναι έγκλημα
Όχι άλλες διώξεις
Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Federação Anarquista do Rio de Janeiro
Member of the Coordenação Anarquista Brasileira

Translation by FdCA – International Relations Office.

Related Link: http://www.farj.org/

Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/26317

Πηγή:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1497787

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *