Γερμανία: Η κατάληψη στο δάσος Hambach απειλείται άμεσα με εκκένωση

Μετάφραση:Athens Imc Translations Team

Η κατάληψη στο δάσος Hambach βρίσκεται υπό την άμεση απειλή εκκένωσης. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η αστυνομία επιτίθεται στην κατασκήνωση. Φυλασσόμενη από ματάδες, μια ιπτάμενη ομάδα εργαζομένων της RWE, εξοπλισμένοι με αλυσοπρίονα και μια μπουλντόζα, μπήκε στο χώρο της κατάληψης. Χωρίς να αναρωτηθούν για τις διαταγές που τους δόθηκαν, προωθούνε την καταστροφή του πλανήτη όπου όλοι ζούμε, βοηθώντας έτσι να σβήσει ένα από τα γηραιότερα δάση στην Ευρώπη. Η τεράστια μπουλντόζα απλά σύνθλιψε τα πάντα μπροστά της: νέα δέντρα, μυρμηγκοφωλιές και φωλιές σφήκας, όπως και σπάνια μπλε μανιτάρια που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται σε ορισμένα οδοφράγματα, καταστράφηκαν όλα από αυτό το τεράστιο τεχνολογικό τέρας. Ο,τιδήποτε αντιστεκόταν κόπηκε σε κομματάκια. Δεν άφησαν τίποτα άλλο εκτός από κατστροφή πίσω τους.
Στο ίδιο μέρος που είχαν επιτεθεί την τελευταία φορά, σε μια προσπάθεια να απαγορέψουν την τρίτη κατάληψη μέσα σε ένα χρόνο, βρισκόταν ένα τοίχος μεγαλύτερος των δύο μέτρων, που χτίστηκε από τα πεσμένα δέντρα της τελευταίας επίθεσης των αρχών, εξοπλισμένος με μέταλλο, χώμα και συρματόπλεγμα. Οι άλλοι δρόμοι προς την περιοχή είναι φυσικά προστατευμένοι με συστάδα οξιάς και έως 20 μέτρα ψηλές βελανιδιές.
Η αστυνομία που περιφρουρούσε την κατασκήνωση κάνει ασφαλώς την βρώμικη δουλειά της RWE. Εργάτες ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα άνοιξαν το πλέγμα του σύρματος με τανάλιες. Όταν τελείωσαν το κόψιμο άρχισαν να κόβουν τους ξύλινους στύλους με αλυσοπρίονα. Υπήρχε ένας μικρός θόρυβος της μηχανής της μπουλντόζας όταν τόνοι από χάλυβα έπεφταν στα οδοφράγματα πολλές φορές. Τελικά τα οδοφράγματα έσπασαν και τελικά μπήκαν να καταστρέψουν οτιδήποτε μπορούσαν να βρουν στο έδαφος.
Αφού ο δικαστικός κλητήρας φόρτωσε τα πάντα και αντάλλαξε χειραψίες για μια προφανής επιτυχημένη επιχείρηση, έφυγαν με αυτά που είχαν φορτώσει. Ό,τι απέμεινε ήταν λίγο χώμα και κορμοί, καθώς και ακτιβιστές αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος.
Ο μη σεβασμός για το οικολογικό σύστημα και τα δάση εκφράζει την άποψη της RWE, ότι το δάσος hambach είναι μόνο ιδιοκτησία και τίποτα περισσότερο από έναν χώρο ορυχείου υπαίθριας εξόρυξης. Σίγουρα θέλουν να καθαρίσουν τα κομμένα το γρηγορότερο δυνατό, και να μετατρέψουν τα πάντα σε ένα νεκρό και σεληνιακό τοπίο, ώστε να σκάψουν για λιγνίτη και να εμποδίσυν όποιες άλλες διαμαρτυρίες ενάντια στα ύπουλα σχέδια τους.
Δεν είναι δυνατόν να μας τυφλώσουν με την αποκαλούμενη επανακαλλιέργεια του Sophienhöhe, που προφανώς δεν θα μπορούσε ποτέ να αντισταθμίσει όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καταστρέφοντας τη ζωή, το χώμα και τα φυτά που αναπτύσσονταν επί αιώνες και σχημάτισαν ένα μοναδικό οικοσύστημα.
O Χειμώνας έρχεται και η εκκένωση είναι πολύ πιθανή
Εδώ και 18 μήνες, και από διάφορες περιοχές, κρατάμε την αντίσταση στο δάσος Hambach. 547 ημέρες δημιουργικού και αποφασιστικού αγώνα όπως και η προσπάθειά μας στο να ζήσουμε μια ριζοσπαστική και αυτοοργανωμένη ζωή γεμάτη αλληλεγγύη, αυτονομία και αμοιβαίας βοήθειας.
Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να μας επισκεφτείτε και να βοηθήσετε να προετοιμάσουμε τις 2 περιοχές (τη κατασκήνωση διαμαρτυρίας στο λιβάδι, που βρίσκεται στην άκρη του δάσους, και την κατάληψη στο δάσος) για τον γρήγορα επερχόμενο χειμώνα και την προβλεπόμενη εκκένωση, όπως και να μοιραστείτε τον αγώνα μας ενάντια στην επερχόμενη εκκαθάριση των κομμένων μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.
Θα θέλατε να έρθετε και να ενισχύσετε για μια ημέρα; για μια εβδομάδα ή για περισσότερο; Να μαγειρέψουμε συλλογικά (βεγκαν); Να φτιάξουμε πράγματα; Να κάνουμε μουσική; Να καταλάβουμε τα δένδρα; Να φτιάξουμε οδοφράγματα και να αγωνιστούμε ενάντια στις θεριστικές μηχανές;
Απλά ελάτε!
Μπορείτε να μας βοηθήσετε με ό,τι συμβαίνει ήδη εδώ ή να εφαρμόσετε τις δικές σας ιδέες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχύσετε τον αγώνα. Δεν πειράζει αν μπορείτε να σκαρφαλώσετε ή όχι, σχεδόν κάθε μέρα μοιραζόμαστε όλες μας τις ικανοτήτες – και θα θέλαμε να μοιράστουμε όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντά σας και εμπειρίες επίσης! Και πάντα υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνουμε, να τα απολαύσουμε και να αποκτήσουμε γνώση για αυτά – πάνω και κάτω από το έδαφος!
Η χθεσινή εισβολή μας έδειξε ότι πρέπει να παραμείνουμε τουλάχιστον και αναγκαστικά το αγκάθι στην RWE και το υπάρχον σάπιο σύστημα. Θέλουμε την κατάρρευση του καπιταλισμού γενικότερα, την άρνηση της λογικής της ανάπτυξης και να σταματήσει η εκμετάλλευση της γης από όλα τα μέσα, όπως τα εργοστάσια και τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ας αντισταθούμε αδυσώπητα ενάντια στην αστυνομία και την RWE.
Δεν στεκόμαστε και βλέπουμε τις μεγάλες εταιρείες, πολιτικές και άλλα συστήματα εξουσίας να καταστρέφουν τα μέσα ζωής των ανθρώπων και των άλλων ειδών. Η ζωή δεν είναι για πούλημα! Θέλουμε να ζήσουμε και θέλουμε τα πάντα.
Έτσι παλεύουμε ενάντια σε κάθε σύστημα που απειλεί μια καλή και ελεύθερη ζωή. Δεν μας νοιάζει αν είναι η RWE ή άλλη εταιρεία, πολιτικοί, αστυνομία, στρατός, δικαστήρια, οι φασίστες της διπλανής πόρτας ή ο καθημερινός σεξισμός. ο ρατσισμός, η ομοφοβία, κλπ.
Για μια ζωή με διάρκεια – αγώνας για αγάπη και αλληλεγγύη!
Για την ίδια τη ζωή!
Για την αναρχία!
Οι πειρατές του Hambi
Επί της ευκαιρίας:
Υπάρχει πάντα η ανάγκη για δωρεές για (έτοιμο) φαγητό, εξοπλισμό αναρρίχησης, κατασκευών και ξυλείας για φωτιά, μουσαμά, μονώσεις, καρφιά, σπάγκο, σχοινί κλπ

περισσότερα:the call englishspanishgerman

περισσότερα:another text by “black block forest defenders” (9.10.2013)

περισσότερα:hambachforest.blogsport.de blog in english
περισσότερα:hambacherforst.blogsport.de blog in german

περισσότερα:video from last year

video of the new forest occupation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *