2 απαντήσεις στο “Αντιφασιστική μοτοπορεία στο Πέραμα”

  1. Τούτοι οι φασίστες που ‘ρθαν τώρα…στους Μηχανολόγους Πάτρας
    Ξημερώματα Σαββάτου το νεοναζιστικό μόρφωμα “Ανεξάρτητοι Μαίανδροι Εθνικιστές” εισέβαλαν στον χώρο του τμήματος των Μηχανολόγων της Πάτρας και έγραψαν εθνικιστικά συνθήματα.

    Ο “Αντίλογος” (σχήμα της ΕΑΑΚ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην Ελληνική κοινωνία. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση εναντίων αγωνιστών στο Πέραμα, η εναντίωση σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του λαϊκού κινήματος (Χαλυβουργία, απεργίες, ΕΡΤ, καθηγητές κ.α.) καταδεικνύουν το εξής: εχθρός για το φασισμό δεν είναι το μνημόνιο και η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας αλλά οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα συζητά, αγωνίζεται και εναντιώνεται σε αυτή. Τελικά, πίσω από το «αντισυστημικό» προσωπείο βρίσκεται μια βαθειά συστημική δράση που καταλήγει στη στήριξη στη βουλή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των φοροαπαλλαγών σε εφοπλιστές, του κουκουλώματος σκανδάλων, καθώς και στην εμφανή σχέση με το παρακράτος αλλά και επιχειρηματικά κέντρα. Ο φασισμός σήμερα θέλει μία κοινωνία πειθαρχημένη και υποταγμένη. Προτάσσοντας τη λογική του εθνικισμού και του ρατσισμού, επιχειρεί να ανακόψει την ικανότητα του λαού να αγωνίζεται, να αναπτύσσει συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης και να πετυχαίνει νίκες.
    Τα ξημερώματα Σαββάτου, η φασιστική γκρούπα των «Ανεξάρτητων Μαίανδρων Εθνικιστών» έγραψε εθνικιστικά συνθήματα στους Μηχανολόγους σε μια καθόλου τυχαία κίνηση. Αποτελεί γέννημα θρέμμα της Χρυσής Αυγής και με πολιτικό ιστορικό ενάντια στη δράση του φοιτητικού κινήματος μέσω και της απόπειρας δολοφονίας το ’98 μέλους της τότε ΕΦΕΕ Δ. Κουσουρή. Η ομάδα αυτή επιλέγει να κάνει την εμφάνισή της στην Πάτρα, απέναντι σε ένα Φοιτητικό Σύλλογο που έχει να επιδείξει χρόνια αγωνιστικής δράσης, που κατορθώνει να συζητά δημοκρατικά, να αποφασίζει μέσα από πολιτικές Γενικές Συνελεύσεις και να δρα σε αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

    Σήμερα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με νόμους. Γεννιέται από τη μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης και ξεδιπλώνεται με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης. Το φασισμό μπορεί σήμερα να αντιμετωπίσει μόνο το αγωνιζόμενο λαϊκό κίνημα απομονώνοντάς τον από σχολές, γειτονιές, σχολεία, χώρους δουλειάς και οπουδήποτε αυτός αναπτύσσεται. Ο Φοιτητικός Σύλλογος στα πλαίσια της ιστορικά αντιφασιστικής του τοποθέτησης δεν τρομοκρατείται και δεν υποχωρεί στην κινηματική του δράση. Αντίθετα, με τον πιο αποφασιστικό τρόπο οφείλει να καταδικάσει και να αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια έκφρασης φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων εντός των σχολών και της ίδιας της κοινωνίας.

    Υ.Γ. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να προβεί σε παρόμοιες πρακτικές, να ενημερώσουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονται στη σχολή προς υποδοχή τους τα πρωινά των καθημερινών και όχι ξημερώματα Σαββατοκύριακου.

    http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3931.html

  2. Μετά τις τεράστιες αντιφασιστικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που επέβαλλαν να ανοίξει η ποινική έρευνα για την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής που φόρεσε τη προβιά πολιτικού κόμματος, συνεχίζουμε την αντιφασιστική δράση με αιχμή τη πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί και άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων τους παντού.

    Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια,τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες σε ανοιχτή σύσκεψη στις 25 Οκτώβρη στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση μιας μεγάλης καμπάνιας για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *