Στη λογική “των 2 άκρων” η σημερινή έφοδος στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

 
Μια «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών» ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που έκανε έφοδο σε μια δομή αλληλεγγύης η οποία προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανθρώπους

Γύρω στις 11 το πρωί, κλιμάκια της Ασφάλειας και του Ε.Ο.Φ., παρουσία πταισματοδίκη, εισέβαλαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών (!).


 Οι «έρευνες» τελείωσαν λίγο μετά τις 12, χωρίς, βέβαια, αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης για όλους», «την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της».

Αναλυτικά η περιγραφή των γεγονότων:

«Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές  αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν.»

Έφοδος της αστυνομίας και του ΕΟΦ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ύστερα από καταγγελία στη Δίωξη Ναρκωτικών περί… διακίνησης ναρκωτικών από το ιατρείο!, όπως γράψαμε ΕΔΩ νωρίτερα. Βέβαια δεν βρέθηκαν ναρκωτικά….

Η επέμβαση δεν ήταν και τόσο τυχαία αφού μόλις προχθές ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου Γιώργος Βήχας είχε απευθύνει κάποιες ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Είναι προφανές ότι το φασιστοειδές, που είναι σήμερα Υπουργός Υγείας ενοχλήθηκε, και έστειλε μήνυμα!

Το μήνυμα εν πρώτοις περιέχει την επιθυμία της κυβέρνησης, να διώξει κάθε μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού από ότι  διαβάζουμε ΕΔΩ η αστυνομία ύστερα “επισκέφθηκε” τους ‘Γιατρούς του Κόσμου”. Είναι ξεκάθαρο, ότι μετά την διάλυση του κοινωνικού κράτους, επιθυμούν ωμά την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Δεν τους ενδιαφέρουν οι νεκροί, αρκεί ο Έλληνας να παραμείνει σκυφτός και απόλυτα χειραγωγήσιμος από αυτούς και τα ξένα αφεντικά τους..

Αλλά μην γελιόμαστε. Πριν λίγες εβδομάδες, είχε “συγκλονιιστεί” το πανελλήνιο, όταν  στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά.κυρίως μέσα σε Αστυνομικά τμήματα βρέθηκαν ναρκωτικά  Όχι, ότι η κοινή γνώμη “έπεσε από τα σύννεφα”, αλλά έτσι έπρεπε να παρουσιαστεί. Η εμπορία ναρκωτικών, όπλων, και λευκής σάρκας, είναι γνωστό ότι γίνεται με τις πλάτες, όλων των αστυνομιών του κόσμου!

Έτσι αφού και το προηγούμενο διάστημα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν στις καταλήψεις κτιρίων αντιεξουσιαστών, ούτε περίπτωση υπήρχε να βρεθούν ναρκωτικά, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΕΠΑΜ,  ή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πάμε εκεί όπου και λαμβάνει χώρα η “κακή” κοινωνική αλληλεγγύη και εκεί όπου αριστεροί και αγωνιστές δραστηριοποιούνται. 

Γιατί η προσφορά κοινωνικού έργου δεν συνάδει με την εκτέλεση του υπό κομματική ταμπέλα αποκλειστικά, όπως έκανε η Χρυσή Αυγή, και τότε τα “παπαγαλάκια” λέγανε ότι το κίνημα ή η αριστερά δεν κάνει κοινωνικό έργο……

Έτσι, ο έτερος σκοπός τους ήταν προφανής……Μπας και βρούνε ναρκωτικά σε χέρια αριστερού, ή αγωνιστή, και μετά θα ακολουθούσε το βράδυ ο διασυρμός του “άλλου άκρου”, από τα ΜΜΕ, και τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Το σενάριο θα έλεγε: ” Άθλιοι και οι Χρυσαυγίτες αστυνομικοί και μη που διακινούν ναρκωτικά, αλλά και οι “αντιμνημονιακοί”, “δήθεν αγωνιστές” που κάνουν το ίδιο”. Εσύ φτωχέ, άπορε μην πηγαίνεις εκεί….Περίμενε απλά να πεθάνεις, θα σου έλεγαν!

Εμείς τους λέμε, ότι οι προβοκάτσιες σας, δεν θα περάσουν!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:Άνεμος Αντίστασης
Η ενημέρωση κατά τη διάρκεια της εφόδου, από το προφίλ του ΜΚΙΕ στο Facebook:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *