κάλεσμα για συντονισμό δράσεων εν όψη της δίκης για ληστεία Βελβενδό Κοζάνης 29/11

1001327_10151689098479510_612962083_nενημέρωση-κάλεσμα για συντονισμό δράσεων εν όψη της δίκης για ληστεία Βελβενδό Κοζάνης 29/11 που θα γίνει στις γυναικίες φυλακές Κορυδαλλού

“ως αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό.”

(από  γράμμα των Γ.Μιχαϊλίδη, Ν.Ρωμανού, Δ.Πολίτη, Δ.Μπουρζούκου)

Αναρχικός ληστής αποτελεί ένα ριζοσπαστικό κομμάτι του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού αναρχικού κινήματος. Αρνείται την υποταγή που επιβάλει η εξουσία, αποφασίζοντας να διεκδικήσει την ζωή του με αξιοπρέπεια, θέληση, δράση. Με όλα τα μέσα. Με όλα τα όπλα.

Περνάει στην επίθεση, αρνείται  την ατομική υποταγή και μέσα από την δράση προτάσσει μια πολιτική-κοινωνική οργάνωση εχθρική σε αυτή που ορίζει ο καπιταλισμός.

 

“..η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση..”

“..τα χρήματα από την ληστεία δεν είχαν προορισμό τον επίπλαστο καταναλωτικό παράδεισο. Είναι απλά ένα εργαλείο για να κινηθεί κάθε μορφή αγώνα.”

(από  γράμμα των Γ.Μιχαϊλίδη, Ν.Ρωμανού, Δ.Πολίτη, Δ.Μπουρζούκου)

 

Η απαλλοτρίωση των συντρόφων γίνεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου αγώνα ενάντια στο καθεστώς και τους μηχανισμούς του. Όχι στα πλαίσια μιας οργάνωσης αλλά στα πλαίσια του ίδιου του αγώνα.

Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Για την κοινωνική απελευθέρωση, για την επανάσταση.

 

Μικρό Ιστορικό:

 

Στις 1/2/2013 στο Βελβενδό Κοζάνης πραγματοποιείται διπλή ληστεία στην αγροτική τράπεζα και στα ΕΛΤΑ. Μετά από πολύωρη καταδίωξη συλλαμβάνονται στην Βέροια οι αναρχικοί Ν. Ρωμανός, Γ. Μιχαϊλίδης, Δ. Μπουρζούκος ενώ ο Δ. Πολίτης στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Λίγες μέρες αργότερα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης, βάση DNA, για τους αναρχικούς συντρόφους Α. Ντάλιο, Φ. Χαρίση.

Στις 30/4/2013 συλλαμβάνονται σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε καφετέρια  στην περιοχή της Ν.Φιλαδέλφειας, Στην ίδια επιχείρηση συλλαμβάνονται και οι αναρχικοί  Γρηγόρης Σαραφούδης, Γιάννης Ναξάκης και Δ.Χατζηβασιλειάδης.

Οι Α. Ντάλιος και Φ. Χαρίσης προφυλακίζονται λόγω των ενταλμάτων σύλληψής τους που είχαν εκδοθεί μετά την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης με βάση υποτιθέμενη δείγματα DNA.

Ο Γ. Σαραφούδης προφυλακίστηκε για την ληστεία στο Φιλώτα και πάλι με βάση υποτιθέμενα δείγματα DNA.

Ο Γ. Ναξάκης προφυλακίστηκε για ληστεία στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτή η προφυλάκιση έγινε με βάση υποτιθέμενα δείγματα DNA.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης αφέθηκε ελεύθερος λόγω μη ύπαρξης στοιχείων.

 

Στις 29/11/2013 ορίζεται το δικαστήριο όπου θα δικάσει την υπόθεση της ληστείας στο Βελβενδό. Στην υπόθεση αυτή θα δικαστούν οι αναρχικοί Γ. Μιχαϊλίδης, Ν.Ρωμανός Δ.Πολίτης, Δ.Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος και Φ. Χαρίσης. Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στο φυσικό χώρο των δικαστηρίων, στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως, αλλά μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  μέσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η ληστεία αναβαθμίστηκε αφού προστέθηκε η κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης βάση του νόμου 187Α   (για ληστεία στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης).  Οι σύντροφοι κατηγορούνται για ληστεία που έγινε στα πλαίσια της οργάνωσης Σ.Π.Φ.

 

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Δευτέρα 28/10, στις 18.00, στο πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη για τον συντονισμό δράσεων ενόψει του δικαστηρίου στις 29/11.

Αλληλεγγύη  στους αναρχικούς ληστές-απαλλοτριωτές  Γ.Μιχαϊλίδη, Ν.Ρωμανό, Δ.Πολίτη, Δ.Μπουρζούκο

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Α. Ντάλιο και Φ. Χαρίση

συνέλευση συντονισμού αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *