Καναδάς: η γη των κέντρων κράτησης μεταναστών

ΜετάφρασηAthens Imc Translations Team :immigrants1Ορισμένες χώρες καταφέρνουν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι μια «ωραία» χώρα και κρατούν στην άσχημη πλευρά τους χαμηλό προφίλ. Ο Καναδάς είναι μία από τις χώρες αυτές, οι μεγάλες ύπαιθροι και η γη των ευκαιριών, αλλά τα ίδια σκατά συμβαίνουν κι εκεί, όπως άλλωστε και οπουδήποτε αλλού στον καπιταλιστικό κόσμο. Πριν από μερικούς μήνες έλαβαν χώρα οι εξεγέρσεις των φοιτητών, οι οποίες για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι υπό το ζυγό του καπιταλισμού, ο θυμός και η δυσαρέσκεια πάντα σιγοβράζουν κάτω από την επιφάνεια, έτοιμα να εκραγούν. Πρόσφατα, διέρρευσε ο τρόπος με τον οποίο η καναδική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες. Στον Καναδά, οι αρχές μπορούν να έχουν τους μετανάστες υπό κράτηση επ’ αόριστον, και το κάνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από τον οργανισμό ”Κανείς δεν είναι παράνομος” (No One is Illegal), μεταξύ 2004 και 2011 οι Καναδικές αρχές φυλάκισαν 82.000 άτομα σε κέντρα κράτησης μεταναστών, και από το 2011, τουλάχιστον άλλα 25.000 άτομα έχουν συλληφθεί. Από αυτούς που ήταν υπό κράτηση το 2012, είναι συγκλονιστικό ότι 289 ήταν παιδιά, μερικά κάτω από την ηλικία των δέκα. Περίπου το 33% των κρατουμένων μεταναστών κρατούνται σε επαρχιακές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Φυσικά, αυτό είναι ο καπιταλισμός και τα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι μεγάλη επιχείρηση, και στον Καναδά αυτή η επιχείρηση κοστίζει $ 50 εκατομμύρια, και λειτουργεί σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες. Μεγάλα διεθνή αρπακτικά όπως η G4S και η Corbel Management έχουν βάλει τα άπληστά τους χέρια μέσα στην κατσαρόλα. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο στο Τορόντο, αυτές οι δύο εταιρείες, μεταξύ 2004 και 2008, κατέβαλαν το ποσό των 19 εκατομμυρίων δολαρίων των χρημάτων των φορολογουμένων για να φυλακίσουν τους μετανάστες.

Επί του παρόντος, ο Καναδάς δέχεται λιγότερο από το ένα τέταρτο του συνόλου των αιτήσεων των προσφύγων, καθώς και με την πρόσφατη νομοθεσία, οι μετανάστες χαρακτηρίζονται ως ”πολίτες χωρίς κοινωνική θέση” μια επισφαλή θέση, καθώς αποτελούν στόχο επιδρομών και συλλήψεων. Στις δυσκολίες των υπό κράτηση μεταναστών έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι 200 περίπου κρατούμενοι μετανάστες πρόσφατα μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στην Ευρύτερη Περιοχή του Τοροντό και στάλθηκαν σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Lindsay στο Οντάριο. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες για τους κρατουμένους οι οποίοι έχουν φίλους και οικογένειες και προστίθεται στην απόγνωση και την απομόνωσή τους. Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού οι μετανάστες αυτοί αντιμετωπίζουν τώρα περιορισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να αφήνουν τα κελιά τους για 18 ώρες την ημέρα.

Ωστόσο, όπως πάντα, οι άνθρωποι που υφίστανται κακομεταχείριση καταλήγουν να προσπαθούν να απαντήσουν με αυτοάμυνα και από τις 18 Σεπτέμβρη, πολλοί κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας. Ζητούν καλύτερη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, καλύτερο φαγητό, επαρκή νομική βοήθεια και υπηρεσίες, φθηνότερες τηλεφωνικές κλήσεις, και να μπει τέλος στην πολύωρη παραμονή στα κελιά.

Ο Καναδάς είναι άλλη μια καπιταλιστική χώρα που, γονατισμένη μπροστά στο προσάναμα, περιμένει την σπίθα.

Πηγή: http://radicalglasgowblog.blogspot.gr/2013/11/canada-land-of-immigrant-detention.html

Πηγή:ATHENS INDYMEDIAhttps://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1500743

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *