Ανεξάρτητο Κίνημα για την Ανατροπή / Για την ΕΡΤ / Ποιοι είμαστε.

ακα

Για την ΕΡΤ

 

 

Ξημερώματα Πέμπτης 9 Νοέμβρη και η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση στέλνει τα όργανα καταστολής να εισβάλουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή .Χρησιμοποιώντας τακτικές που φέρνουν στο μυαλό μας άλλες εποχές τα ΜΑΤ εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ,διέκοψαν εκπομπή που ήταν στον αέρα και προσήγαγαν 50 εργαζόμενους και αλληλέγγυους που βρίσκονταν στο κτήριο εκείνη τη στιγμή.
Χρησιμοποιούν το σκοτάδι και καταστέλλουν οτιδήποτε δεν κατέχουν και τους φοβίζει .Γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που τα βράδια της κατοχής μέσα από κουκούλες υποδείκνυαν τους αγωνιστές που θα οδηγούνταν για εκτελέσεις. Γνήσιοι απόγονοι του ΕΑΤ-ΕΣΑ που κατά τη διάρκεια της χούντας κατέδιδαν όσους είχαν απόψεις αντίθετες με τους συνταγματάρχες και οδηγούνταν σε αστυνομικά τμήματα όπου βασανίζονταν και σε εξορίες.
Βλέπουμε πως η μνημονιακή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυτές τις τακτικές όταν έχει στόχο να καταστείλει το μαζικό λαϊκό κίνημα .Αυτό φάνηκε στη Χαλκιδική όπου πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλλαν σε σπίτια κατοίκων και απήγαγαν εκείνους που θεωρούσαν υπόπτους, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν ,πάλι ξημερώματα ,στο λιμάνι του Πειραιά να καταστείλουν τους απεργούς ναυτεργάτες καθώς και στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια για τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ.
Μετά την φασιστική απόφαση για το “μαύρο” στην ΕΡΤ στις 11 του Ιούνη οι εργαζόμενοι – απολυμένοι πήραν την απόφαση να μην παραδώσουν τα όπλα τόσο εύκολα χωρίς να πολεμήσουν .Τότε μίλησαν για τρωκτικά που εισέπρατταν παχυλούς μισθούς από την ΕΡΤ .Μόνο που λίγο μετά ,με τη δημιουργία του μορφώματος της ΔΤ που έφτιαξαν στα μέτρα τους ,μάζεψαν όλα τα πραγματικά τρωκτικά εκεί ,στο νέο ,δικό τους μαντρί.

 Αμέσως μετά το κόψιμο του σήματος ξεκίνησε ένας μαραθώνιος από όλους τους εργαζόμενους καθώς και πλήθος αλληλέγγυου κόσμου για να λειτουργήσει το εγχείρημα της ανοιχτής ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης .Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε ομιλίες ,συζητήσεις ,συναυλίες ,απεργιακές φρουρές σε όλα τα κτήρια της ΕΡΤ δίνοντας το έναυσμα για να ανάψει η σπίθα που θα φτιάξει το Πολυτεχνείο της εποχής μας .
Φοβισμένοι οι κυβερνήτες της χώρας για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει το κίνημα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ καθώς και την σύνδεση του με τους αγώνες όλης της κοινωνίας αποφάσισε να παρέμβει και να βυθίσει την ΕΡΤ για δεύτερη φορά σε μαύρο.

 

Είναι εμφανές πόσο χαμένα τα έχουν οι κύριοι της συγκυβέρνησης που προσπαθούν να επιβάλλουν γρήγορα – γρήγορα στο λαό τις εντολές της Τρόικας του ΔΝΤ και της ΕΕ φοβούμενοι πως δεν θα τους αφήσει ο λαός να ολοκληρώσουν τα καταστροφικά τους σχέδια .
Και όλα αυτά επειδή φοβούνται .Τρέμουν στην ιδέα πως όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του θα σχηματίσει ένα άγριο ποτάμι που θα τους παρασύρει όλους και θα έχει τη δύναμη να διαμορφώσει εκείνος το πώς θα ζήσει ,με ποιους όρους ,με τι αξίες και με ποια ιδανικά .

 

Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για το λαό να παλέψει για την ανατροπή του σάπιου συστήματος και την άνοδο της εξουσίας που όλες οι αποφάσεις θα πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από εκείνον.
Κατανοούμε τον ρόλο των ξεπουλημένων γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δεν ενδιαφέρονται για τα εργατικά κεκτημένα που καταρρέουν το ένα μετά το άλλο .
Οργανωνόμαστε μόνοι μας δημιουργώντας εμείς οι ίδιοι τις ανάγκες μας και τους στόχους μας και δεν περιμένουμε από κανέναν “Μεσσία” τη σωτηρία μας .”Μεσσίας” είναι ο ίδιος ο λαός στον τόπο του.
Καλούμε όλο το λαό να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Συμμετέχουμε στις φρουρές των κτηρίων της ραδιοτηλεόρασης .
Όλοι μαζί  Έλληνες και ξένοι ,νέοι και ηλικιωμένοι ,εργαζόμενοι και άνεργοι παλεύουμε για το μέλλον και τη ζωή που μας ανήκει .Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί από κοινού τις συνθήκες για την εξέγερση του λαού και την επιβολή των δικών του όρων ενάντια σε κυβέρνηση, φασίστες ,ξένους δανειστές ,κεφάλαιο και τα δεκανίκια του.

 

Να σταματήσουν οι διώξεις σε όλους όσους αγωνίζονται για τη ζωή τους .
Ταξική αλληλεγγύη στην ΕΡΤ και κινητοποιήσεις σε κάθε γωνία της Ελλάδας .

Όλοι και όλες στις περιφερειακές έδρες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ για να περιφρουρηθεί η λειτουργία τους.

Ποιοι είμαστε.

Βρισκόμαστε στα μέσα μιας σκληρής επίθεσης ενάντια στο λαό .Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται με πρόσχημα την αναδιάρθρωση της χώρας και έχει ως στόχο τη λαϊκή τάξη ,όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες της χώρας ,τους εργαζόμενους ,τους ανέργους ,τους νέους ,τους συνταξιούχους .
Προσπαθούν να μας εξαθλιώσουν ,να μας κάνουν να μιλάμε για επιβίωση και όχι για διαβίωση και μας ζητούν να είμαστε και ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα τους.
Είμαστε όλοι εκείνοι που δεν μπορούμε να αντιπροσωπευτούμε από κανένα κόμμα διότι δεν δεχόμαστε τον όρο του “Αστικού Κοινοβουλευτισμού” αφού έχουμε βιώσει στο πετσί μας τα κατορθώματά του.
Είμαστε εκείνοι που θεωρούμε ξεπουλημένες τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ζητάμε ένα μαζικό εργατικό κίνημα υπό την καθοδήγηση του λαού και όχι του κάθε εργατοπατέρα που έχει ως στόχο την προσωπική του ανάδειξη.
Είμαστε ,οι φοιτητές που βλέπουμε το μέλλον μας να καταρρέει.Έχουμε στα χέρια μας πτυχία τα οποία μας είναι παντελώς άχρηστα διότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας ,οι μαθητές που γινόμαστε πειραματόζωα των κυβερνήσεων και καθορίζεται το μέλλον μας με μερικά διαγωνίσματα.
Είμαστε οι απεργοί που δεχτήκαμε πολλές φορές την ανελέητη μανία των δυνάμεων καταστολής με ξύλο ,δακρυγόνα και συλλήψεις.
Είμαστε εκείνοι που έχουμε καταλάβει πως το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα που δεν νοιάζεται για τον άνθρωπο δεν μπορεί να υπάρξει άλλο.
Είμαστε εκείνοι που παρά τις όποιες διαφωνίες μέσα μας ,σταθήκαμε δίπλα σε όλους όσους αγωνίζονταν ενάντια στο κράτος .
Είμαστε δίπλα στους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο που ανήκει στη νεολαία.
Ήμασταν δίπλα στους κλάδους των εργαζομένων που “ντύθηκαν στα χακί” ,κοινώς επιστρατεύθηκαν ( ναυτεργάτες ,καθηγητές ,εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ ) .
Ήμασταν δίπλα στους εργαζόμενους τις ΕΡΤ ,παρά τις διαφωνίες που είχαμε για τον τρόπο λειτουργίας της ραδιοτηλεόρασης ,επειδή ο τρόπος του κλεισίματος ήταν άκρως παράνομος ,απολυταρχικός και παράνομος.
Ήμασταν μαζί με τους μετανάστες που , δέχτηκαν την φιλοξενία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ με τον “Ξένιο Δια” ,φυλακίστηκαν – ξυλοφορτώθηκαν – βασανίστηκαν στα αστυνομικά τμήματα ή στα κέντρα κράτησης ,μαχαιρώθηκαν από φασίστες – νεοναζί.
Στεκόμαστε ενάντια σε όλα τα κόμματα και τις πολιτικές κινήσεις που έχουν ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις γιατί πάνω απ’όλα είμαστε άνθρωποι.
Θεωρούμε ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη μιας κίνησης που θα μπορέσει να διαδώσει στον υπόλοιπο λαό πως θα διαμορφωθεί το μεγάλο λαϊκό κίνημα που θα έχει όλες τις προϋποθέσεις να παλέψει ενάντια στην κάθε απολυταρχική και αντιλαϊκή κυβέρνηση ,το κεφάλαιο και εν τέλει το καπιταλιστικό σύστημα.
Σε αυτήν την κίνηση είστε όλοι σας ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας και:
να αναφέρετε τους προβληματισμούς σας ,να μας προτείνετε λύσεις ,τρόπους δράσης και αγώνα..
 
Αυτοδιαχειριζόμαστε ένα e-mail στο οποίο θα χαρούμε να δούμε τα προβλήματά σας ,τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας..
agwnkinan@gmail.com

http://an-kin-an.blogspot.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *