Πολωνία: Φασιστική επίθεση δέχτηκε το κοινωνικό κέντρο Przychodnia στις 11/11

μεταφραση-προσαρμογη: Athens Imc Translations Team

382356_502803139791376_1940922_nΓύρω στις 15:45 οι συμμετέχοντες της “πορείας ανεξαρτησίας” επιτέθηκαν στο κοινωνικό κέντρο Przychodnia. Εξαιτίας της αποφασιστικότητα και της ηρεμίας μας καταφέραμε να αντισταθούμε στην εθνικιστική επίθεση. Μερικοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά κανενός η ζωή δεν κινδυνεύει.

Οι νεο-φασίστες ήταν προετοιμασμένοι όσον αφορά το σχολιασμό του γεγονότος στα μέσα ενημέρωσης και αμέσως ενημέρωσαν ότι ήταν οι άνθρωποι από την κατάληψη  οι οποίοι επιτέθηκαν στην πορεία τους ρίχνοντας πέτρες από την οροφή  προς το μέρος τους. Είναι προφανές ότι αυτό ήταν αδύνατο επειδή το τέλος του δρόμου Skorupki, όπου βρίσκεται το κτίριο, είναι περίπου 200 μέτρα από το δρόμο Marszałkowska, κατά μήκος του οποίου εθνικιστές παρέλαυναν.

Όπως μπορούμε να δούμε σε μερικά βίντεο, μια παραστρατιωτική οργάνωση με την ονομασία Η Φρουρά της Πορείας Ανεξαρτησίας, ο ρόλος της οποίας ήταν να προστατεύσει την πορεία, άφησε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους της ομάδας να περάσουν, οπλισμένους και έτοιμους για μάχη. Οι συμμετέχοντες στη Πορεία Ανεξαρτησίας, κρατώντας στα χέρια τους φωτοβολίδες, μπουκάλια και πέτρες στα χέρια τους, έσπευσαν στο Przychodnia.

Οι  εθνικιστές βάλανε σε ένα αυτοκίνητο φωτιά και κατέστρεψαν ένα άλλο, κατέστρεψαν το κτίριο στην προσπάθειά τους να μπούνε μέσα, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να αντισταθούμε στην επίθεση. Κατέστη δυνατόν μόνο επειδή είχαμε οπτική επαφή από την οροφή (είχαμε ήδη απειληθεί κάποιες φορές) και αντιδράσαμε γρήγορα στο να σβήσουμε τις φωτοβολίδες που έπεσαν στο  εσωτερικό του κτιρίου. Θέλουμε να τονίσουμε ότι, παρά το γεγονός ότι οι διμοιρίες της αστυνομίας σταθμεύουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από εμάς, τους πήρε 20 λεπτά για να παρέμβουν. Αν είχαμε ακούσει την αστυνομία και αγνοούσαμε τον κίνδυνο, η κατάληψη θα είχε καεί.

Η Γκεμπελική προπαγάνδα του Εθνικιστικού Κινήματος προσπαθεί να παρουσιάσει το γεγονός ώστε να φαίνεται σαν μια πράξη χουλιγκανισμού – παρά το γεγονός ότι ήταν η επίσημη διορισμένη περιφρούρηση της πορείας που άφησε τους επιτιθέμενους να βγουν απ’ την πορεία και τους φυγάδευσε μετά. Αυτή τη στιγμή  προετοιμαζόμαστε για ακόμα μία επιδρομή, μείνετε σε εγρήγορση!

Με αντιφασιστικούς χαιρετισμούς,

Przychodnia Collective

Πηγή: http://przychodnia.bzzz.net/2013/11/11/przychodnia-attacked-statement/

Πηγή:ATHENS INDYMEDIAΠολωνία: Φασιστική επίθεση δέχτηκε το κοινωνικό κέντρο Przychodnia στις 11/11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *