Η Νύχτα πέφτει στο Παλέρμο… Ξημέρωσε. Ανοίγουμε τα μάτια! / Αυτόνομο Στέκι

νεκροι χρυσαυγιτες

Η εν ψυχρώ εκτέλεση των δυο μελών της Χρυσής Αυγής και ο βαρύς τραυματισμός ενός ακόμα στο Ν. Ηράκλειο λειτούργησαν, αντικειμενικά, ως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

 

Μετά τις δολοφονίες και με την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, τα μέλη της Χ.Α από «τάγματα εφόδου», «τέρατα», «νοσταλγοί του Χίτλερ», «εχθροί της δημοκρατίας» και άλλα τοιαύτα απεχθή, μετατράπηκαν σε «παλικάρια» και «παιδιά». Αυτή η εξόφθαλμη καμπάνια εξανθρωπισμού μέσω της θυματοποίησής τους, στοχεύει στη επανανομιμοποίηση της οργάνωσης στην συνείδηση της κοινής γνώμης. Επιπλέον, οι δολοφονίες έδωσαν την ευκαιρία στην Χ.Α. να ενωθεί με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις απέναντι στον κοινό εχθρό της τρομοκρατίας. Να αφήσει πίσω της τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις αμέτρητες επιθέσεις και τους φόνους μεταναστών, την προκλητική, επιθετική και «αντισυστημική» της στάση και να φορέσει τη μάσκα της σοβαρότητας, της εθνικής ενότητας και της ευθύνης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ήταν ο “κρατικός αντιφασισμός” του Σαμαρά και του Δένδια, αυτός που μετέτρεψε την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα σε μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην Χρυσή Αυγή, αλλά οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την χώρα. Η ακύρωση των εκδηλώσεων τους ήρθε μέσω της μαζικής κινηματικής πίεσης κι αυτή ήταν που τους ανάγκασε να κλείσουν τα γραφεία τους σε μια σειρά πόλεων. Ήταν ο μαχητικός κοινωνικός αντιφασισμός, που χρόνια τώρα παλεύει στις γειτονιές και τους δρόμους να αναχαιτίσει την δολοφονική δράση των φασιστών, παρά την επιχειρησιακή κάλυψη από την αστυνομία, την δικαστική ασυλία και την φιλοτέχνηση του life style αρχετυπικού χρυσαυγίτη από τα ΜΜΕ.

 

Ο όψιμος “κρατικός αντιφασισμός” και οι δικαστικές διώξεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ήταν εν μέρει η αντανακλαστική κίνηση από την μεριά του συστήματος προκειμένου να αναχαιτίσει και να αδρανοποιήσει αυτό το μαχητικό και πλατύ αντιφασιστικό κύμα αντίδρασης στο γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Για να μπορέσει όμως να υπηρετήσει στην στρατηγική των «δύο άκρων», έπρεπε να εμφανιστεί και το άλλο άκρο εξίσου αποκρουστικό, απεχθές και αντικοινωνικό.

 

Τι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα αυτό τον στόχο από τις χαριστικές βολές των δολοφόνων του Ηρακλείου Αττικής;

 

Δεν θα πέσουμε στον -ισχυρό είναι αλήθεια- πειρασμό να κάνουμε υποθέσεις για την πατρότητα της συγκεκριμένης δολοφονικής ενέργειας. Εμείς δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εμπνευστές και οι φυσικοί αυτουργοί της, εάν πρόκειται για «χρήσιμους ηλίθιους», για φετιχιστές της βίας και του νεομηδενισμού, για πράκτορες ή επαγγελματίες δολοφόνους, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή εσωτερικές διαφορές.  Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ποιοι δεν είναι. Δεν είναι όλες και όλοι αυτοί που κατεβαίνουν σε πορείες, που υπερασπίζονται «γη και ελευθερία» όπως στις Σκουριές, που αγωνίζονται μαζί με τους μετανάστες, τους άνεργους, τους απολυμένους, που δημιουργούν και στηρίζουν δομές κοινωνικής αλληλεγγύης όπως κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, αυτοδιαχειριζόμενες βιβλιοθήκες.. Δεν είναι αυτοί κι αυτές που κόντρα στον αυξανόμενο εκφασισμό ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας, λειτουργούν σε κοινωνικούς χώρους αυτοοργάνωσης και ελευθερίας, σε στέκια και καταλήψεις, που συναποφασίζουν τις όποιες δράσεις τους μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις και οριζόντιες διαδικασίες. Οι δολοφόνοι και οι τρομοκράτες δεν είμαστε όλες και όλοι εμείς που συνειδητοποιούμε ότι ο πήχης της βίας ανεβαίνει ανεξέλεγκτα και εις βάρος μας, που ξέρουμε ότι είμαστε οι πιθανοί στόχοι μελλοντικών φασιστικών αντιποίνων αλλά παρόλα αυτά αρνούμαστε να στρατιωτικοποιηθούμε και συνεχίζουμε τον κοινωνικό μας αγώνα χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω.

 

Eμείς λοιπόν επιμένουμε ότι, απέναντι στις στρατηγικές της έντασης και της διαχείρισης της κοινωνίας μέσω φοβικών συνδρόμων, απέναντι στην επανανομιμοποίηση του κράτους- προστάτη ώστε να μπορεί να κάνει της δουλειές του το κράτος- νταβατζής, είμαστε το ένα και μοναδικό άκρο: αυτό της κοινωνικής χειραφέτησης, των ταξικών αγώνων και της αλληλεγγύης. Είμαστε το ένα και μοναδικό άκρο που αγωνίζεται για να περάσει επιτέλους η ανθρωπότητα από το στάδιο της προϊστορίας σε αυτό της ιστορίας.

Αυτόνομο Στέκι

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: i_nihta_peftei_sto_palermo….pdf (application/pdf)

 

http://autonomosteki.espivblogs.net

 

2 απαντήσεις στο “Η Νύχτα πέφτει στο Παλέρμο… Ξημέρωσε. Ανοίγουμε τα μάτια! / Αυτόνομο Στέκι”

  1. Προκήρυξη για το χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο
    Την προκήρυξη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον χρυσαυγιτών από την οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» εξετάζει η Αντιτρομοκρατική – «Αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και «αφιερωμένη» στους μετανάστες η επίθεση.

    Σε μια πλαστική σακούλα που βρέθηκε έξω από το Μνημείο Πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υποστηρίζεται, πως υπάρχει προκήρυξη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

    Την ευθύνη για το δολοφονικό χτύπημα εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «πολιτικές εκτελέσεις».

    Με μια 18σελιδη προκήρυξη, η οποία βρέθηκε σε αποθηκευτικό μέσο USB, η οργάνωση αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».

    Οι δράστες «αφιερώνουν» τις δύο δολοφονίες στο «απαξιωμένο προλεταριάτο από την Αφρική και την Ασία, στον κάθε μετανάστη που λοιδορείται, που είναι διαρκής ρατσιστικός στόχος».

    «Η ένοπλη επίθεση-απάντηση στα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας» σημειώνει ο συντάκτης της προκήρυξης που υπογραμμίζει πως όποιος προσεγγίζει τους χρυσαυγίτες βουλευτές είναι συνυπεύθυνος.

    Μάλιστα αναφέρουν ότι «οι σφαίρες τω ν 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή Μίχου, που είχε δηλώσει πως “μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν”». Ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει λόγο για την επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον του μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στην Πηγάδα του Μελιγαλά όπου πραγματοποιεί συγκεντρώσεις η Χρυσή Αυγή, ενώ κάνει εκτενή αναφορά σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

    «Μπάτσοι και φασίστες είναι τα οικόσιτα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου» υποστηρίζει η οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» και σημειώνει πως η «ταξική μνήμη είναι το όπλο στα χέρια των λαϊκών στρωμάτων».

    Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει λάβει ήδη το υλικό που βρέθηκε έξω από το Σκοπευτήριο και εξετάζει όλα τα δεδομένα, ενώ αναμένεται να αναζητήσει οπτικό υλικό για να εντοπίσει τα άτομα που άφησαν τη σακούλα στο συγκεκριμένο σημείο.
    http://www.efsyn.gr/?p=150387
    http://karmaniolablog.files.wordpress.com/2013/11/prokirixi1.pdf

  2. Ο σχολιασμος με δυο-τρεις λεξεις μιας προκυρηξης -ιδεολογικης πλατφορμας αποκαλυπτει την ιδεολογικη αν οχι τιποτα αλλο ενδεια αυτων που τον γραφουν.
    Και τι σημαινει αριστεροκουκουκουρου και αριστεροσερενατα.
    Επιχειρηματα του κωλου ειναι.
    Και ναι χρησιμοποιουν ενα τσιτατο του Ντουρουτι(το ειδαμε σε εκατονταδες κειμενα -αφισες κλπ του χωρου με την ιδια ευκολια που η ν.πασοκ εβαλε τον φυσσα στην αφισα για το πολυτεχνειο) και εχουν αναφορες στην CNT και λοιπον?
    Προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου ουτε η αναφορα σε Ντουρουτι και CNT,ουτε η ευκολια με την οποια “υιοθετουν” την εννοια του ελευθεριακου κομμουνισμου και της αναρχιας.Καπηλοι ισως βιαστει καποιος να πει με την ανεση του επαναστατη του…πληκτρολογιου….
    Τον αριστερο και καλα χαρακτηρα-αν μπει στον κοπο καποιος να ριξει μια ματια στα καθεστωτικα μμε- επικαλουνται τα γκαρσονια του αστικου κρατους οι δημοσιογραφοι συμπαντων των μεσων.Ειναι ενα ωραιος τροπος να υπερτονισουν την…αριστεροσυνη της νεοεμφανεισθησας οργανωσης για να επιχειρηματολογησουν περι θεωριας των δυο ακρων….
    Ας μην ξεχναμε οτι αριστερες καταβολες ειχαν και οι δυο οργανωσεις που ενφανιστηκαν στην Ελλαδα μεταπολιτευτικα.
    Ας αφησουμε η ιστορια και το μελλον να αποκαλυψουν τι κρυβεται η δεν κρυβεται πισω απο την οργανωση που ανελαβε την ευθυνη και ας μην βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα.
    Εξ’αλλου και στην πρωτη μεταπολευτικα οργανωση με το ονομα της σημερινης ημερας διαφοροι ειχαν κατηγορησει ως πρακτορες ντοπιων και ξενων μυστικων υπηρεσιων κατι που καταρριφθηκε με την εξαρθρωση της.
    Αυτες οι σκορπιες σκεψεις σχετικα με οσα σχολια εχουν δει το φως της δημοσιοτητας απο κινηματικα και μη μεσα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *