Κείμενο αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Σπύρου Στρατούλη απ’τους συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα “Στέκια Θεσ/νίκης”

1001327_10151689098479510_612962083_nΣτις 2 Ιούλιου του 2012, πραγματοποιείται  στη Θεσσαλονίκη επιχείρηση της αστυνομίας με εφόδους σε σπίτια, χώρους εργασίας και την κατάληψη Ορφανοτροφείου, όπου και συλλαμβάνονται  13 από εμάς με βασικές κατηγορίες , αυτές της σύστασης και συμμετοχής στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση με το όνομα “Στέκια Θεσ/νίκης”.  Μετά από οχτώ μήνες, καλούνται σε απολογία στον ανακριτή οι υπόλοιποι 17 οι οποίοι δεν είχαν συλληφθεί στην αυτόφωρη διαδικασία. Μεταξύ αυτών και ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης.

Αυτή τη φορά δεν εκφραζόμαστε δημόσια με σκοπό να μιλήσουμε  για την υπόθεση αυτή καθ΄αυτή. Τοποθετούμαστε για την κατάσταση με την οποία αναμετράται σήμερα ο αγωνιστής, σύντροφος και φίλος Σπύρος Στρατούλης. Ο Σπύρος αντιμετωπίζοντας την εκδικητικότητα του κράτους, κατηγορείται ως μέλος της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης “Στέκια Θεσ/νίκης” με βάση τηλεφωνικές συνομιλίες που περιέχονται στο ανυπόστατο κατηγορητήριο και ενω ο ίδιος βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή της Λάρισας. Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη περίπτωση στοχοποίησης  ενός αγώνιστή και ποινικοποίησης των συντροφικών και φιλικών του σχέσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κάμψουν τον ίδιο και το περιβάλλον του. Η κίνηση αυτή της Δικαστικής και μη εξουσίας, έχει αφετηρία στον Σπύρο, αλλά στρέφει το βλέμμα της στους αγώνες “εντός των τειχών”. Ο Σπύρος Στρατούλης, είναι παρών στους αγώνες  των κρατουμένων για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στο σωφρονιστικό σύστημα και τις φυλακές τα τελευταία 22 χρόνια. Η αλληλεγγύη στους αγώνες αυτούς στάθηκε η γέφυρα ανάμεσα στον ίδιο και σε πολλούς/ές από εμάς και αυτή,όπως και ο ίδιος, είναι που τώρα στοχοποιούνται.

Το Συμβούλιο λοιπόν των φυλακών, αρνείται πλέον να του χορηγήσει άδειες εξόδου, με αφορμή το γεγονός ότι είναι υπόδικος για τη νέα υπόθεση. Ο Σπύρος λαμβάνει εδώ και δύο χρόνια άδειες εξόδου κανονικά, πληρώντας τους όρους χορήγησης. Ερμηνεύοντας  την ισχύουσα νομοθεσία προς παράταση της πολυετούς ομηρίας του και παρά το γεγονός ότι έχει αφεθεί ελεύθερος για την ίδια υπόθεση χωρίς περιοριστικούς όρους, σταματάει η χορήγηση αδειών εξόδου έως ότου ο ίδιος απαλλαγεί από τις κατηγορίες ή αθωωθεί. Την εκδικητική συμπεριφορά έρχεται να κλείσει η πρόταση του Εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο, για παραπομπή όλων των κατηγορουμένων (και άρα και του Σπύρου Στρατούλη) σε δίκη, ακολουθώντας κατά γράμμα το διαβιβαστικό των μπάτσων χωρίς καμία περαιτέρω εξέταση της δικογραφίας.

Κάτι τέτοιο απ΄την πλευρά τους δεν μας εκπλήσσει, μας εξοργίζει.  Το κράτος, επιβεβαιώνοντας την υπόστασή του, δείχνει τα δόντια του με κάθε τρόπο σε όσες και όσους αγωνίζονται. Μέσα σ’αυτή τη συνθήκη, ο Σπύρος αποφασίζει να ξεκινήσει απεργία πείνας τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, ως έσχατο μέσο για την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Απ’ τη μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα που δίνει για αξιοπρέπεια και επαναχορήγηση των αδειών του.

Όπως δεν ανεχόμαστε ένας ολόκληρος  πολιτικός χώρος με τις δομές και τις δράσεις του να βαφτίζεται εγκληματική οργάνωση, έτσι και τώρα δε θα ανεχτούμε την εκδικητική  στάση του κράτους απέναντι στον φυλακισμένο αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη. Οι αγώνες στις φυλακές δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του αγωνιστή Σπύρου Στρατούλη από το κατηγορητήριο και την εκ νέου χορήγηση των αδειών του.

Από τη Λάρισα ως τη Θεσσαλονίκη, η αλληλεγγύη το όπλο μας

 

 

 

 

Οι κατηγορούμενες/οι για την υπόθεση

της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης

με το όνομα “Στέκια Θεσ/νίκης”, Νοέμβρης 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *