CryptoCat: Για κρυπτογραφημένες συνομιλίες

Ο Nadim Kobeissi είναι ένας… περιζήτητος έφηβος για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Εχει μάλιστα κατηγορηθεί με διάφορες αστείες και ανυπόστατες κατηγορίες και έχει περάσει ώρες μέσα σε ανακριτικά γραφεία και κρατητήρια.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε ανέκαθεν ακτιβιστικες ιδέες και έναν πιο ελεύθερο τρόπο σκέψης. Οι ισχυρές γνώσεις του σε προγραμματισμό τον ώθησαν να δημιουργήσει έναν τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους ο οποίος θα περικλείεται από ασφάλεια, πίσω από μια ισχυρή κρυπτογράφηση.

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το CryptoCat. Ένα chat στο οποίο οι άνθρωποι μπορουν να συνομιλήσουν ελεύθερα χωρίς τον φόβο της κατασκοπείας που έτσι κι’ αλλιώς λίγο η πολύ συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Ακόμα δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να επικοινωνούν, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψουν το παραμικρό προσωπικό στοιχείο τους. Χωρίς ούτε καν να χρησιμοποιήσουν κάποιο mail η κάποια εγγραφή.


Σε έναν κόσμο που κάθε μέρα καταστρατηγούνται τα ατομικά δικαιώματα προς όφελος των ισχυρών, ακόμα και μια απλοί πολιτικοί συζήτηση, μπορεί να επιφέρει άμεσες η μελλοντικές συνέπειες που δεν φανταζόμαστε.
Ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί ειναι τόσο ισχυρός που υπήρξε ένας από τους λόγους των συνεχών ανακρίσεων του νεαρού Nadim.


Για να χρησιμοποιησετε το CryptoCat, το μόνο που χρειάζεται, είναι ο browser σας και να πάτε στην σελίδα του. Δημιουργήστε το chat σας και στη συνέχεια μπορείτε να προσκαλέσετε όποιους θέλετε.
ο server που τρέχει ειναι επάνω σε Tor και συν των άλλων δουλεύει και μπορείτε να το χρησιμοποιησετε ακόμα και στις φορητές συσκευές σας iPhone, Android και BlackBerry.

Υπάρχει και κάποιο addon και για Chrome/ium browsers, για το CryptoCat
-Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το AnonymX, ώστε να κρύβεται ακόμα και την ip σας.
>>Δείτε ένα πολύ ωραίο βιντεακι που εξηγεί την λειτουργία του CryptoCat:

[vimeo]http://vimeo.com/38439169[/vimeo]from Nadim Kobeissi on Vimeo.

 

από οsarena.net

****************************************************************************************************************

Χωρίς τίτλοΓια επικοινωνία με την διαχειριστική ομάδα του omnia sunt communia στο Cryptocat. πληκτρολογήστε στο όνομα συνομιλίας: omniasuntcommunia

Εάν δεν το έχετε προεγκατεστημένο εγκαταστήστε το από εδώ στον περιηγητή σας και επιλέξτε ένα ψευδώνυμο.

Χρησιμοποίησε το και εσύ για κρυπτογραφημένες κινηματικές ή μη κινηματικές συνομιλίες σου (για αντικατάσταση του chat του facebook, του skype, κτλ), αρκεί να αλλάξεις το όνομα της συνομιλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *