Να τσακίσουμε το φασισμό / Πορεία 17 Νοέμβρη 2013

κειμενο&φωτογραφιες:κόκκινοι αντι-ρεπόρτερΠορεία 17 Νοέμβρη 2013-b

Φωτογραφικό οδοιπορικό και παραλειπόμενα της πορείας προς την Βορειοαμερικανική πρεσβεία και της αστυνομοκρατίας που επέβαλε με την καθοδο του στρατού της νεα Χούντας… που διοικεί τον τόπο, στις 17 Νοέμβρη του 2013.

«Χούντα είναι θα περάσει» (?) Λέτε ?

Μπααααά (!) Αν δεν τη ρίξουμε !

 

Πορεία… «ἁπνοη»

Δυνατά συνθήματα. Δονούνταν ο τόπος. Ολοι/ες φώναζαν δυνατά. Με ψυχή και πάθος. Αλλά μόνο η δύναμη της έντασης της φωνής του συνθήματος ηταν… απεναντι σε ένα στρατό κατοχής παρατεταγμένου στο δρόμο σε πλήρη αναπτυξη και πλήρη εξαρτηση

(*) Ο Τρόπος κίνησης των Ματατζηδων περιμετρικά και μέσα στην πορεία θα πρέπει ισως να συζητηθεί στις πολιτικές συλλογικότητες γιατι οι πορείες δεν είναι ξεφραγο αμπελι της κάθε διμοιρίας να μπαίνει και να βγαίνει ανάμεσα στα μπλοκ.

Ομολογουμένως, περισσότερα μπλόκ έδωσαν και τη ψυχή τους στη φωνή για να ακούγονται οσο τον δυνατόν πιο καθαρά τα συνθήματα. Ιδιαίτερα τα μπλοκ που ηταν “μαντρωμένα” απο τα κορδόνια των ΜΑΤ. Τα μπλόκ των αναρχικών /αντιεξουσιαστων εξοκοινοβουλευτικής αριστερας και………….*

 

Τα μπλόκ αυτά κυκλώθηκαν κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή μεχρι και την τελευταία. Ποια ήταν η διμοιρία (αριστερα στο ρεύμα της ανοδου προς την πρεσβεία) που ειχε αναλάβει τον ρολο της άμεσης δύναμης καταστολής των μπλοκ αυτων? Ποιά άλλη; Η διμοιρια με επικεφαλης των γνωστο νεοναζι Δαρειο Λυκιαρδόπουλο μάρτυρα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Για μια ακόμη φορα ο φασίστας Δενδιας και το σκυλολόι του αποφασίζουν να χρησιμοποιησουν ως επιλεκτες δυναμεις καταστολής τις εδώ και καιρο αναγνωρισμένες ως φιλο ναζιστικες και φιλοχρυσαυγητικες διμοιρίες που κανουν καλό παιχνιδι με τα φασισταρια της χρυσής αυγής. Οι διμοιρίες αυτές που φημιζονται για την βαρβαρότητα τους και την διαθεση να τσακισουν αν όχι να σκοτώσουν (από τυχη δεν θρηνήσαμε θυματα μεχρι τώρα) Και ο σ. Καυκας είναι ζωνανό (ευτυχως) παραδειγμα της δρασης των ένστολων συμμοριών.

Κατα τ άλλα η Αθήνα χθές ήταν πόλη μπατσοκρατούμενη. Και σα να μην εφταναν τα γουρούνια της πρωτεύουσας φέρανε και ενισχύσεις από την επαρχεία με ειδικά ιδιωτικά μικρα πουλμανακια.

Καποια, μάλιστα, από τα μεταφερομενα γουρουνάκια αποδείχθηκαν ιδιαίτερα απείθαρχα και δεχθηκαν τις παρατηρησεις των διμοιρητων τους για να μαζευτούν.

Κάποιοι βεβαια γνωστοί κύριοι των ΜΑΤ ενοχοποιήθηκαν και έβγαλαν το πραγματικό τους προσωπο όπως το ένστολο ασπόνδυλο που φώναζε “Αιμα τιμη χρυση αυγη” (https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1501981 ) και κραδαίνοντας το γκλοπ το χτυπούσε τα κάγκελα και έβριζε τους διαδηλωτές… Να τον παρεται προσωπικό σας φρουρό σας κ Δενδια. Ότι σκατα είναι ο πρόεδρος είναι και οι ψηφοφόροι που λεέι ο λαός μας.

Ο ογκός της διαδηλωσης.

Η τιμημενη ελληνική αστυνομία εκανε λόγο για 10 και 10 χιλιαδες αντίστοιχα των δυο Πορειών (Το ΚΚΕ τήρησε τα πατροπαράδοτα και εκανε δικη του πορεία. Το αφήνουμε ασχολίαστο). Για μια ακόμη φορα οι επιτελάρχες του Υπουργείου Δημόσιας ταξης και της ΓΑΔΑ γελοιοποιούνται απέναντι στους πραγματικούς αριθμούς.. Είπαν ακόμη οι ειδικοί κοπτοραπτες της αστυνομίας και οι παπαγάλοι της στα ΜΜΕ ότι η χθεσινή πορεία ηταν μεγαλύτερη από την περσινή.

Πορεία 17 Νοέμβρη 2013

Ωωωω ανατριχιαζουμε με την εντιμότητα και προπαντων την εγκυροτητα της ελληνικής αστυνομίας τους.

Το σίγουρο είναι πως για να εχει κάποιος/α εικόνα για το μέγεθος της πορείας θα έπρεπε να την περπατήσει την πορεία από την αρχη μεχρι το τελος. Τον πραγματικό αριθμο σας τον τριβει για ακόμη μια φορα και μεσα στη μούρη ο ίδιος ο λαός

Μαθηματική ασκηση για αρχαριους

Για να υπολογίσει κανεις τον αριθμό των διαδηλωτών μιας συγκέντρωσης- πορείας θα πρέπει να πάρει το νουμερο που δινει η γΕΛΑΣ και τον πολλαπλασιάσει στην αρχη επί δυο και μετα επί τρια. Έτσι θα φτάσετε στην αλήθεια.

Υ.Γ Πολλά ηταν τα σχόλια προς τα κορδόνια των μπατσων που φυλαγανε την βορειοαμερικανικη πρεσβεία…. Ένα από αυτά χαρακτηριστικά εντονο από ορισμένους… «Τραβάτε να γράψετε καμιά προκήρυξη ρεεεεε» ενώ κάποιοι άλλοι έψαχναν απεγνωσμένα τον “Μπαλούρδο” ο οποίος τελικά εντοπίστηκε στην αριστερη πλευρά του μπλοκ της “Αντιεξουσιαστικης Κίνησης” καθώς μόλις άκουσε το ονομα του γυρισε!

Υ.Γ Α και για την ιστορία. Και με αφορμή περιστατικό όπου ξεχωρίζουν οι ευγενικοί αστυνομικοί ακόμη και αν είναι από την ομάδα έκτρωμα ναζισμου των Διας. Πώς να το κάνουμε η ευγένεια είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν ξέρουμε αν σε άλλη εντολή… εύκολα , ο ιδιος άνθρωπος θα άνοιγε κεφάλια. Αυτός ξερει. Εμείς φανταζόμαστε. Σε κάθε περίπτωση “Ναι, κύριε. Θα συνεχίσουμε να τραβάμε βίντεο. Κύριε”!

Περισσότερα:ATHENS INDYMEDIA8/11 00:57 photoΝα τσακίσουμε το φασισμό / Πορεία 17 Νοέμβρη 2013/ Φοτο – ανταπόκριση

 

Μία απάντηση στο “Να τσακίσουμε το φασισμό / Πορεία 17 Νοέμβρη 2013”

  1. Μικρή ενημέρωση για μια από τις προσαγωγές στις 17/11

    Ξεκινώντας χθες το μεσημέρι για την συγκέντρωση στην Κλαύθμωνος με πλησιάζουν επί κεντρικής οδού, δυο «φουσκωτά παλικάρια» οι οποίοι συστήνονται ως αστυνομικοί. Μετά την επίδειξη από τον έναν της υπηρεσιακής του ταυτότητας, το οποίο έγινε μετά από απαίτηση μου –αρνούμενος να σταματήσω, ακολούθησε η υποτιθέμενη αναγνώριση των στοιχείων, όπου μου ζητήθηκε να τους ακολουθήσω στην ΓΑΔΑ για περαιτέρω ταυτοποίηση. Κατά την προσπάθεια μου να ενημερώσω τους οικείους μου για το τι γίνεται, ο δεύτερος αστυνομικός προσπαθεί να με εμποδίσει αρπάζοντας μου το κινητό τηλέφωνο από το οποίο φεύγει το κάλυμμα και η μπαταρία και μου μένουν στα χέρια, ενώ η συσκευή στα δικά του, στην συνέχεια διαπίστωσα ότι έσπασε και το μπρασελέ του ρολογιού μου το οποίο πρέπει να έπεσε στο δρόμο κατά την διάρκεια της έντασης.

    Η συνέχεια γνωστή με βάζουν σε αυτοκίνητο χρώματος ασημί για να με μεταφέρουν στα κεντρικά. Φτάνοντας στην Λ Αλεξάνδρας με ανεβάζουν άρων – άρων στον 11 όροφο και με αφήνουν σε ένα δωμάτιο μόνο (άξιο σχολιασμού είναι ότι κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και δυο αστυνομικοί ο ένας με στολή κοίταξαν μέσα και ο ένας είπε κάτι σαν «α αυτός είναι?») και χωρίς καμία άλλη επαφή για αρκετές ώρες μέχρι αργά το βράδυ όπου μου έδωσαν πίσω την ταυτότητα και το κινητό τηλέφωνο λέγοντας ότι «δεν συντρέχουν πλέον λόγοι» και ότι είμαι ελεύθερος να φύγω.

    Η όλη κατάσταση εκ των υστέρων και από την ενημέρωση που είχα για τις προσαγωγές μου θύμισε το γνωστό ανέκδοτο. Τελικά είμαστε όλοι ύποπτοι επειδή μοιάζουμε ύποπτοι ή απλά γιατί δεν άρεσε το ντύσιμο, το κούρεμα, η ηλικία, κλπ κατά το δοκούν στα όργανα επιβολής της τάξης. Είναι πασιφανές ότι ο φόβος αποτελεί συστημική προτεραιότητα για το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Πέραν της συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες δεν θεωρώ, ούτε φαντασιώνομαι ότι αποτελώ ως μονάδα κίνδυνο για το κράτος. Αν όμως δούμε ευρύτερα το γεγονός, οι πάνω από 100 «προληπτικές» προσαγωγές φρονηματικού τύπου δείχνουν ότι η εξουσία δεν θέλει την μαζική κάθοδο των πολιτών στο δρόμο, την θεωρεί ως εν δυνάμει απειλή. Είναι βέβαιο ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί προσπαθούν να επιβάλουν την εσωστρέφεια και την παραίτηση των ανθρώπων οι οποίοι κλεισμένοι στην απομόνωση του σπιτιού φυλακή τους θα ενημερώνονται για τις αποφάσεις και τις εξελίξεις ερήμην τους. Άλλωστε ο φόβος φυλάει το φρόνημα. Οι σύγχρονες «δημοκρατίες» παραχωρούν απρόσκοπτα στους υπηκόους τους ως μόνη δυνατότητα, την ελευθερία στο φόβο.

    Στο σύγχρονο ιδιότυπο κληρονομικό χάρισμα της καταστολής κανείς δεν διώκεται για τις πράξεις του, αλλά εκ των προτέρων για τις ιδέες του. Πιστεύω ότι οι χθεσινές προληπτικές προσαγωγές δεν θα τρομάξουν κανέναν από τους ανθρώπους του αγώνα. Η χθεσινή περιπέτεια θα συνεχίσει να εντάσσει ακόμα περισσότερο κόσμο στην κατηγορία των «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» τους. Το κείμενο ξεκίνησε ως ενημέρωση και όχι ως καταγγελία, διότι αποτελεί βασική πεποίθηση ότι αυτοί θα κάνουν την δουλειά τους υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Εμείς από την άλλη θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλει η συνείδηση μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική απελευθέρωση. Αγώνας ορατός, δημόσιος, με όνομα και περιεχόμενο. Αγώνας δίκαιος, γι αυτό και θα νικήσουμε.

    Αργύρης Αργυριάδης

    http://wp.me/pPn6Y-hqO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *