Επιθεση σε καταληψεις στην Βαρσοβια κατα την διαρκεια εθνικιστικης διαδηλωσης

anti-faΤην ημερα της εθνικης ανεξαρτησιας, 11 Νοεμβριου 2013, τα σπιτια μας δεχθηκαν κτηνωδη επιθεση απο φασιστικες πολιτοφυλακες. Ηλθαν καλα προετοιμασμενοι: με σφυρια, κοφτες και σωληνες στα χερια, παραβιασαν την κλειδαρια της εισοδου μας, εσπασαν τις πορτες και τα παραθυρα, εκαψαν δυο αυτοκινητα και τραυματισαν τους φιλους μας.

Δεν ηταν μια αυθορμητα οργανωμενη επιθεση, αλλα μια επιθεση που πραγματοποιηθηκε με την συμφωνη γνωμη της αστυνομιας: αν και η αστυνομια ειχε περικυκλωσει ολο το τετραγωνο μας, εστεκε απραγη για μιση ωρα και παρενεβη μονο οταν η φασιστικη πολιτοφυλακη δεν ειχε πια τιποτε αλλο για να μας πεταξει. Ειναι σαφες οτι οι οργανωτες της διαδηλωσης που διεσχιζε την πολη εκεινη την ωρα σχεδιασαν και την επιθεση εναντια στις καταληψεις: το ONR (το εθνικιστικο-ριζοσπαστικο στρατοπεδο) και η MW (η αμιγως πολωνικη νεολαια) που δημιουργησαν απο κοινου το RN (Εθνικιστικο Κινημα). Η ιδιωτικη ασφαλεια της διαδηλωσης, ή «Φρουρα Ανεξαρτησιας», εξαπελυσε την πολιτοφυλακη των ηλιθιων εναντιον μας και στην συνεχεια τους εκρυψε αναμεσα στους διαδηλωτες αμεσως μετα το τελος της επιθεσης. Ολοι εκεινοι που κραυγαζουν τα συνθηματα τους ή συμπορευονται με το ONR και την MW ειναι συνυπευθυνοι για την βια τους.

Παρα την ωμη επιθεση, υπερασπιστηκαμε τους εαυτους μας και τα σπιτια μας με επιτυχια για μιση ωρα. Δεν δωσαμε στους επιτιθεμενους την ικανοποιηση που αναζητουσαν. Αντισταθηκαμε αποκλειστικα με τα δικα μας μεσα, μιας και γνωριζαμε απο πριν οτι δεν μπορουσαμε να βασιστουμε στις αρχες για υποστηριξη. Εδω ζουμε και εδω θα μεινουμε!

«Να ειστε ετοιμοι» – ακουγαμε συχνα απο τους μεταναστες φιλους μας που ζουν μαζι μας. Ειχαν ηδη βιωσει την εθνικιστικη βια οταν τα σπιτια τους πυρποληθηκαν περυσι στην πoλη Białystok. Και εκεινες οι επιθεσεις πραγματοποιηθηκαν ενω η αστυνομια, η εισαγγελια και οι τοπικες αρχες παρακολουθουσαν.

«Να ειστε ετοιμοι » – μας ελεγαν συχνα οι ενοικοι που οργανωνουν ενα εργαστηριο στεγαστικων δικαιωματων καθε Τριτη στην Syrena. Αποτελουν μελη της Ενωσης Ενοικιαστων Βαρσοβιας, συνιδρυτης της οποιας ηταν η Jolanta Brzeska την οποια παρακολουθουσαν, της επιτεθηκαν και τελικα την εκαψαν ζωντανη οι πολιτοφυλακες καποιου εργολαβου. Και εκεινη, οπως και εμεις, ζουσε μολις μερικες εκατονταδες μετρα απο το αστυνομικο τμημα.

«Να ειστε ετοιμοι » – μας υπενθυμιζαν συχνα οι εργαζομενοι και τα μελη της ενωσης βασης του IP (Εργατικη Πρωτοβουλια): Αλιμονο, η βια εναντια σε εργαζομενους συμβαινει με την πληρη συναινεση των αρχων!

Ειμασταν ετοιμοι,  επειδη γνωριζαμε οτι στοχος των φασιστων ηταν η εξαφανιση μας. Αλλα ειμασταν ετοιμοι επισης επειδη εμεις, που μας εκμεταλλευονται, μας απελαυνουν, μας επιδιδουν εξωσεις, ή οπως λενε, τα φρικια, οι αδελφες, οι παρανομοι, υπερασπιζομαστε τους εαυτους μας εδω και πολυ καιρο ηδη. Γιατι;

Οι φασιστες επιτιθενται στους αστεγους, αλλα ειναι οι αρχες που πετανε τους ανθρωπους στον δρομο ή τους στελνουν να ζησουν σε πλαστικα κιβωτια. Οι φασιστες καταδιωκουν οικογενειες μεταναστων, αλλα ειναι οι αρχες που τις περιθωριοποιουν, που τις χαρακτηριζουν παρανομες, που κατασκευαζουν κεντρα εγκλεισμου και οργανωνουν συλλογικες απελασεις. Οι φασιστες δολοφονουν «αραπηδες», καινε τζαμια και βανδαλιζουν εβραϊκα κοιμητηρια, αλλα ειναι οι αρχες που χρηματοδοτουν τους βομβαρδισμους στο Ιρακ και το Αφγανισταν. Στο συστημα αυτο, οι φασιστικες πολιτοφυλακες εκτελουν μονο οσα οι αρχες καθιερωνουν.

Οι επιθεσεις σε μεταναστες, ενοικους, εργαζομενους και καταληψιες αποτελουν ενα πραγματικο κομματι του συστηματος που δεν εχει αναγραφει ως νομος ακομη. Οι αγωνες της καθημερινοτητας μας στοχευουν στην αλλαγη του καταπιεστικου αυτου συστηματος: μπλοκαρουμε τις εξωσεις, συμμετεχουμε στις απεργιες, υποστηριζουμε τις απεργιες πεινας των μεταναστων, διαδηλωνουμε εναντια στον πολεμο, αγωνιζομαστε εναντια στις ιδιωτικοποιησεις και τα εταιρικα εκσκαφικα εργα. Σπαμε τα κιγκλιδωματα και αντιθετα, καλλιεργουμε κηπους και δημιουργουμε κοινοτητες αλληλεγγυης.

Οταν τα media παρουσιαζουν τις επιθεσεις αυτες ως εναν «αγωνα μεταξυ των ακρων», καυχωνται για τα προνομια των καταπιεστων. Πανω απ’ ολα, συγκαλυπτουν τις  πραγματικες ακροτητεs: την διαφορα μεταξυ του 99% απο εμας που προσπαθουν να τα βγαλουν περα και να επιβιωσουν στην χωρα αυτη και τις αρχες που μας εκμεταλλευονται ανελεητα.

Δεν θα ζητησουμε απο τις αρχες το παραμικρο· ουτε καλυτερους εξοπλισμους ουτε μαθηματα ανθρωπινων δικαιωματων για την αστυνομια, ουτε περισσοτερες καμερες στους δρομους, ουτε την νομιμοποιηση καποιου πραγματος ή την απονομιμοποιηση καποιου αλλου. Για τις αρχες η απονομιμοποιηση της εθνικιστικης διαδηλωσης σημαινει να επιτρεψουν στην λογικη των καταπιεστων να παρει το πανω χερι. Αντι να ποινικοποιουν την συγκαλυψη των χαρακτηριστικων στους δρομους, οι αρχες θα επρεπε να βγαλουν τις δικες τους μασκες: ας απαντησουν χωρις προσωπεια, γιατι δημιουργουν φτωχεια αντι να αποτρεπουν τα αιτια της.

Απευθυνουμε αυτο το καλεσμα σε ολους τους ανθρωπους λοιπον: Να ειστε ετοιμοι, επειδη τα σπιτια μας δεν ηταν τα πρωτα, και δεν θα ειναι και τα τελευταια: Θα ελθουν και για εσας! Η ιστορια μας απαγορευει να ειμαστε αδρανεις, μην αφηνετε τον φοβο να σας καταβαλλει, μην περιμενετε μεχρι να ειναι πια αργα,  ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ!

Kolektyw Syrena
Kolektyw Przychodnia

ΠΗΓΗ:LIBCOMhttp://libcom.org/news/attack-squats-warsaw-during-nationalist-demonstration-15112013

ΠΗΓΗ:ATHENS INDYMEDIAΕπιθεση σε καταληψεις στην Βαρσοβια κατα την διαρκεια εθνικιστικης διαδηλωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *