ΛΑΡΚΟ: ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΧΘΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ

λαρκοΛίγες μέρες μετά το θανατηφόρο ατύχημα στη Λάρκο, πραγματοποιήθηκε νέο χθες το βράδυ, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε νέα θύματα.

Δυο εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης σε ένα γερανό, πάνω από τα καμίνια, ενώ ο γερανός θα έπρεπε να έχει βγει έξω και τα καμίνια να είναι σβηστά. 


Ο εργάτης-συνδικαλιστής , λόγω πείρας και μόνο κατάφερε να αντιδράσει έγκαιρα και να αποφύγει την εκτόνωση της ηλεκτροκαμίνου, ενώ ο συνάδελφος του από καθαρή τύχη είχε πάει να φέρει κάποια εργαλεία. Με ένα μικρό κάψιμο γλίτωσε και όπως ο ίδιος δήλωσε αν ήταν κάποιος ποιο νέος και άπειρος εργαζόμενος, υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μη τη βγάλει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση για την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων εργασιών που εκτελούσαν είχε ενημερωθεί η Διεύθυνση, η οποία αδιαφόρησε και δεν πήρε κανένα μέτρο. 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τον ίδιο και από το Σωματείο Μετάλλου και μετά από πιέσεις πάρθηκε η απόφαση, οι εργάτες να μην πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης σε αυτό το σημείο, αν δε σβήνουν τα καμίνια.

Καταβολή Δεδουλευμένων 

Ένας εργολάβος στη ΛΑΡΚΟ καθυστερούσε την καταβολή δεδουλευμένων στους εργάτες και τους είχε απλήρωτους μέσα στις γιορτές. Το σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας έβγαλε ανακοίνωση που κατήγγειλε το γεγονός και σε παρέμβαση που έκανε στο συγκεκριμένο μεγαλοεργολάβο, προειδοποίησε πως, αν δεν καταβληθεί το ποσό, θα προχωρήσουν άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τελικά κάτω από την πίεση ο εργολάβος έδωσε τα λεφτά. Οι εργαζόμενοι -από την ίδια την πράξη επιβεβαιώνεται- μόνο μέσα από τα σωματεία τους, οργανωμένοι σε ταξική κατεύθυνση, μπορούν να αποσπούν κατακτήσεις και να βάζουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Γι’ αυτό και το σωματείο τους καλεί να το μαζικοποιήσουν και να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ που απ’ ότι φαίνεται μόνο για τη… γαλοπούλα που θα φάνε οι ίδιοι νοιάζονται.

Μία απάντηση στο “ΛΑΡΚΟ: ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΧΘΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *