Βραζιλία: Το ΜΤS καταλαμβάνει νέες εγκατελημένες εκτάσεις.

 

escudo-sin-tierra1Βραζιλία: 200 οικογένειες οργανωμένες από το κίνημα των δίχως γη δημιούργησαν ένα νέο καταυλισμό την περασμένη Κυριακή 5/1 μεταξύ των δήμων Grande και Santa Cecília. Ο χώρος του καταυλισμού βρίσκεται δίπλα στο αγρόκτημα Fazenda Nova Guararapes, 3.000 στρεμμάτων το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως μη παραγωγικό.

Ένας από τους στόχους του καταυλισμού είναι να πιεστεί το υπουργείο αγροτικής μεταρρύθμισης να επιταχύνει την διαδικασία νομιμοποίησης της εγκατάστασης. Το συνδικάτο των εργαζομένων στα αγροκτήματα έχει εκφράσει την στήριξή  του στις οικογένειες, και ζήτησε την άμεση συνάντηση με τον τοπικό δήμαρχο για να λυθούν τα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης του καταυλισμού.

Οι καταυλισμοί που αποτελούν ουσιαστικό τρόπο πίεσης και προόθησης της αγροτικής μεταρρύθμισης στην Santa Catarina εξασφαλίζουν στην ουσία τα τρόφιμα  του πληθυσμού όλων των  περιφερειών του ομόσπονδου  κράτους, δια μέσου των 60 συνεταιρισμών και κολεκτίβων που παράγουν φασόλια, ζωικές πρωτεΐνες, και οικολογικές καλλιέργειες στην βάση της αλληλέγγυας οικονομίας.

Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να εξασφαλιστεί ότι και η αναφερόμενη κατειλημμένη περιοχή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νομιμοποίησης των καταυλισμών προς όφελος των αγροτικών οικογενειών και όλων των κατοίκων των δήμων της περιοχής.

http://www.diarioliberdade.org/brasil/laboral-economia/45003-mst-acampa-por-desapropria%C3%A7%C3%A3o-de-%C3%A1rea-improdutiva-em-sc.html

mst2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *