Προκαταρκτική εξέταση για το «Μετρόπολις»

Της Διαλεκτής ΑγγελήMETROPOLIS

Υπόμνημα-καταπέλτη κατέθεσαν οι δεκατρείς απολυμένοι των Metropolis ενάντια στον Ανδρέα Κουρή κατά τη διάρκεια της χθεσινής προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη στο Πταισματοδικείο Αθηνών.

 

 

Ο επιχειρηματίας, προ ημερών, είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε δεκατρείς πρώην εργαζόμενους, προσπαθώντας να ανατρέψει την εις βάρος του δικαστική απόφαση που κέρδισαν έπειτα από αγωγή οι δεκατρείς απολυμένοι. Με τη δικαστική αυτή απόφαση, οι ενάγοντες έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία.

 

 

Αλληλεγγύη

 

 

«Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στο υπόμνημα είναι τόσο ακράδαντα, που κανονικά ο εισαγγελέας θα έπρεπε να καταδικάσει τον Κουρή άμεσα», λέει στην «Εφ.Συν.» η Γεωργία, απολυμένη των Metropolis και μία εκ των εργαζομένων εναντίων των οποίων ο Κουρής κατέθεσε μήνυση.

 

 

Αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης και ο εισαγγελέας να βγάλει απόφαση.

 

 

Την ίδια στιγμή, έξω από το κτίριο του Πταισματοδικείου, συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης περίπου 60 άτομα, ενώ πολύς ήταν και ο κόσμος που ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υπόθεση, λαμβάνοντας το έντυπο υλικό που μοίραζαν οι συγκεντρωμένοι.

 

 

Με ψηφίσματα δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απολυμένων των Metropolis η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ο Σύλλογος Βιβλίου–Χάρτου Αθήνας, ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», το Σωματείο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής.

πηγή:http://www.efsyn.gr/?p=164491

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *