Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας… ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ‏

Συναδέλφισες  Συνάδελφοι
 
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη κα την συμπαράσταση του στους  εργαζομένους των εταιριών  ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ και ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που η εργοδοσία μειώνει τους μισθούς τους για να μην χάσει από τα ομολογουμένως τεράστια κέρδη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθούν και έχουν ακόμα και σήμερα σε περίοδο κρίσης.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο ότι η ΚΑΡΦΟΥΡ  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και τα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ έχουν πρωτοστατήσει μέχρι σήμερα στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στο κλείσιμο καταστημάτων, σε απολύσεις, στο πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων.
Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να δυναμώσει η κοινή δράση επιχειρησιακών- κλαδικών σωματείων, όλων των εργαζομένων στο εμπόριο, να απαντήσουμε ενιαία απέναντι στην οργανωμένη επίθεση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, στόχος τους είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις που γνώρισαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στο κλάδο, της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ γιατί μαζί με την εργοδοσία σχεδιάζουν την επίθεση στους εργαζομένους, παίρνουν μέρος στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό τους, καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που βάζουν τα κέρδη των εργοδοτών πάνω από της ζωές της δικές μας και των οικογενειών μας.
Οι μειώσεις μισθών, η μερική απασχόληση, η προσωρινή απασχόληση εφαρμόζονται από την εργοδοσία με τη υπογραφή του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που είναι πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) .
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα πάρει πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο κλάδο με συσκέψεις, με εξορμήσεις στα καταστήματα, για την προετοιμασία των εργαζομένων, ώστε να απαντήσουν αγωνιστικά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
Απαντάμε με αιτήματα που αγκαλιάζουν το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο αγωνιζόμαστε:
·          Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης  918 ευρώ βασικός μισθός.
·          Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
·          Ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·          Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
 
ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *