ΠΑΣΕ Vodafone : Να σταματήσει εδώ και τώρα το πρόγραμμα εθελουσίας

loyloydi-polhΠροχωράμε άμεσα σε Στάση Εργασίας σε περίπτωση άσκησης πίεσης προς οποιονδήποτε συνάδελφο και με οποιονδήποτε τρόπο για ένταξη στο πρόγραμμα «εθελουσίας»

 

Συνάδελφοι,

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο κτήριο της Πειραιώς με συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων από την Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και με θέμα την οργάνωση της αντίστασης μας στην «εθελούσια έξοδο» που ανακοίνωσε η εργοδοσία.

Στη συζήτηση έγινε φανερό ότι όλοι οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται την παγίδα που θέλουν να μας στήσουν και απορρίπτουν το επαίσχυντο πρόγραμμα «εθελουσίας». Καταδικάστηκε η «εθελούσια» ως προσπάθεια πετάγματος κι άλλων συναδέλφων στον καιάδα της ανεργίας, της διάλυσης της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πελατών και συνολικά της εταιρείας.

Συζητήθηκε η εμπειρία από την προηγούμενη «εθελουσία» που εξώθησε δεκάδες συναδέλφους στην ανεργία (πολλοί από αυτούς ψάχνουν ακόμη για δουλειά), ή στην εργασία-σκλαβιά σε εταιρείες υπενοικίασης με όρους Μνημονίου (ελαστικό ωράριο, δίμηνες συμβάσεις, μισθοί 300 ευρώ κλπ.). Εξηγήθηκε ακόμη ο κίνδυνος τις επόμενες ημέρες να ενταθούν οι πιέσεις και οι απειλές της Διοίκησης προκειμένου να αποσπάσει τις «παραιτήσεις» των συναδέλφων.

Τα ψίχουλα που πετάει η εργοδοσία για να δελεάσει τους εργαζόμενους δεν ξεγελούν κανέναν. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, του ενός εκατομμυρίου απλήρωτων εργαζομένων, με τα χαράτσια και την απειλή των κατασχέσεων σπιτιών/καταθέσεων/μισθοδοσιών να επικρεμάται σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλων μας, το όποιο «πακέτο» θα εξανεμιστεί σε χρόνο μηδέν και το μόνο που θα μείνει είναι ο εφιάλτης της μακροχρόνιας ανεργίας.

Αποφασίστηκε να παλέψουμε για να εμποδίσουμε την «εθελούσια» με κάθε τρόπο, για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, για να κρατήσουμε ό,τι παραγωγικό τομέα έχει απομείνει όρθιος στη χώρα.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το πρόγραμμα εθελουσίας.

Αποφασίζουμε:

  • Κανένας συνάδελφος να μην συμμετέχει στην «εθελούσια». Να μην χαθεί άλλη θέση εργασίας.
  • Δεν συμμετέχουμε σε ατομικές ή ομαδικές «ενημερώσεις» για το πρόγραμμα «εθελουσίας», που μόνο σκοπό έχουν να εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, άμεσους ή συγκαλυμμένους, προς τους συναδέλφους.
  • Ενημερώνουμε τους εκπροσώπους του Σωματείου για κάθε τέτοια ατομική ή ομαδική «ενημέρωση» που αντιλαμβανόμαστε ότι επιχειρείται και παρεμβαίνουμε για να την ματαιώσουμε.
  • Σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβανόμαστε την άσκηση πίεσης προς οποιονδήποτε συνάδελφο και με οποιονδήποτε τρόπο για ένταξη στο πρόγραμμα «εθελουσίας» ενημερώνουμε τους εκπροσώπους του Σωματείου και προχωράμε άμεσα σε Στάση Εργασίας και Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Press Room Χαλανδρίου

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *