ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑNΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5μμ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ομάδα queerTrans

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δυο τρανς γυναίκες, καθώς περνούσαν περπατώντας από την πλατεία Εξαρχείων, δέχθηκαν λεκτικές επιθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο σε μια επίδειξη ομοφοβίας και σεξισμού. Μια μέρα αργότερα και μερικούς δρόμους πιο δίπλα, έλαβε χώρα ένα περιστατικό αντίστοιχης φύσης και μάλιστα σε πιο αναβαθμισμένη μορφή. Στην στάση Πανεπιστήμιο του μετρό, έξι άντρες επιτέθηκαν σε μια τρανς γυναίκα και την χτύπησαν άγρια…

Αυτά τα δύο περιστατικά έρχονται να μας θυμίσουν με επιτακτικό ύφος κάτι που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ: Ο φασισμός είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος όταν εκφράζεται ως κοινωνική αντίληψη παρά ως πολιτική πρόταση. Ότι το να ξεμπερδέψουμε με τους θεσμικούς και επίσημους εκφραστές του φασισμού δεν σημαίνει πως ξεμπερδεύουμε αυτόματα και με τον ίδιο τον φασισμό. Οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια σε κάθε φαινόμενο περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων και οφείλουμε να το τσακίσουμε εκεί όπου αυτό συντελείται: Στην βάση της κοινωνίας, στο μικροεπίπεδο της καθημερινότητάς μας, στις ίδιες τις κοινωνικές σχέσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι τόσο στις τρανς γυναίκες όσο και σε κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που βιώνει την καταπίεση του καπιταλισμού διπλά: Μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό του Κεφαλαίου αφενός και μέσα από τον κοινωνικό ρατσισμό και την περιθωριοποίηση αφετέρου. Μέχρι να τελειώσουμε οριστικά με κάθε φαινόμενο ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας, θα είμαστε όλοι τρανς καθώς και μετανάστες, ομοφυλόφιλοι και οροθετικές.

Η Α.Π. Ροσινάντε στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει καλέσει η ομάδα QueerTrans στην πλατεία Εξαρχείων, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 17:00 και καλεί κάθε κινηματική συλλογικότητα που παλεύει για την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης να συμβάλει με την παρουσία της στην ανάδειξη του περιστατικού.

-Ούτε στα Εξάρχεια ούτε πουθενά – Να τσακίσουμε τον σεξισμό σε κάθε γειτονιά

-Η σεξουαλική χειραφέτηση είναι επίσης και κοινωνική χειραφέτηση

-Αλληλεγγύη στο ΛΟΑΤ κίνημα – πλήρης αναγνώριση δικαιωμάτων

-Κοινωνική δράση στις γειτονιές, στα σωματεία, στον δρόμο, ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού

ροσιναντε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *