Όταν ο Ανδρέας Κουρής πέρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Metropolis_Loukareos 8.1_4Με ενδιαφέρον, αλλά και αγανάκτηση, παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τα «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν προς επώνυμους επιχειρηματίες την περίοδο 2008 – 2012, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, ενώ πολλά από αυτά κατέληγαν σε άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους είχαν συναφθεί. Λόγος για τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν διώξεις σε κάποιους από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες. Κι ακόμη, για τις «χρυσές χορηγίες» που δόθηκαν προς μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιχειρήσεις, ακόμη και «καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».

Από τα πόρισμα της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού που είδε το φως της δημοσιότητας, πληροφορηθήκαμε ότι -μόνο το 2011- το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χάρισε, υπό τη μορφή χορηγίας, το ποσό των 60.000 ευρώ στη φιέστα των βραβείων MAD (MAD AWARDS) που διοργάνωσε και εξακολουθεί να διοργανώνει, παράλληλα με ανάλογες φιέστες, ο Ανδρέας Κουρής. Επιπλέον, ανάμεσα στα δάνεια που φιγουράρουν στο σχετικό πόρισμα, αναφέρεται και αυτό των 900 χιλιάδων ευρώ που έλαβε η εταιρεία METROPOLIS AEE από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν χορηγός στα βραβεία MAD ξανά και την επόμενη χρονιά (2012) και ότι το ποσό της χορηγίας που δόθηκε στον Ανδρέα Κουρή εκείνη τη χρονιά παραμένει ακόμη άγνωστο.

Και, δεδομένου ότι κομβικό ρόλο στην υπόθεση των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παίζει η υπόθεση της Postcredit (της εταιρείας πιστωτικών καρτών που είχε δημιουργήσει η τράπεζα, σε συνεργασία με τον μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Κοντομηνά που διώκεται ήδη), να υπενθυμίσουμε και ότι η εταιρεία Postcredit είχε εκδώσει πιστωτική κάρτα και για το MAD του Ανδρέα Κουρή.

Να είναι, άραγε, τυχαίο το γεγονός ότι μέτοχος στο MAD TV με ποσοστό 7.02% είναι η κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία, της οποίας το όνομα ήδη αναφέρεται στο σκάνδαλο, αφού ένα από τα δάνεια που χορηγήθηκαν, και που κάλυψαν άλλες ανάγκες από αυτές για τις οποίες δόθηκαν, ήταν και η εξόφληση της αγοράς ακινήτου της κόρης του Δημήτρη Κοντομηνά στο Λονδίνο;

Εδώ και δυο περίπου χρόνια επιμένουμε να καταγγέλλουμε ότι ο Ανδρέας Κουρής πλουτίζει από τις γκλαμουράτες φιέστες που διοργανώνει, στις περισσότερες από τις οποίες έχουμε παραβρεθεί ως διαδηλωτές, την ώρα που ισχυρίζεται ότι δεν έχει τα χρήματα που μας οφείλει ώστε να εξοφλήσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας χρωστάει. Στη δε μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα εναντίον μας για συκοφαντική δυσφήμιση αναφέρει ότι ανάμεσα στους «ψευδέστατους ισχυρισμούς» μας που περιέχονται στην αγωγή που καταθέσαμε εναντίον του και κερδίσαμε -σε μια δικαστική απόφαση σταθμό για όλους τους εργαζόμενους και κόλαφο για τον ίδιο- είναι και ότι έβγαζε τεράστια κέρδη από τις δραστηριότητες του MAD TV.

Αναμένοντας με αγωνία την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου -και ανεξαρτήτως της έκβασής της- θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη βεβαιότητά μας, ιδιαίτερα προς τον Ανδρέα Κουρή, ότι… έχει ο καιρός γυρίσματα.

Απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis

http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_31.html

http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *