Σκοτώνουν τα άλογα οταν γεράσουν…..

συνταξιουχοιΤραγική διαπίστωση που προκύπτει απο το γεγονος οτι 350.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ,εκτός από συντάξεις πείνας-μετά απο χρονια αγώνα και μόχθου-κινδυνεύουν να μείνουν στην ουσία χωρίς ασφάλιση και έτσι  να χάσουν ακόμα και τις στοιχειώδεις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Είναι περισσότερο απο σαφές οτι κράτος-αφεντικά και οι παρατρεχάμενοι τους θεωρούν “βάρος” τους ηλικιωμένους τους χρόνια πάσχοντες και όσους αδυνατούν  η δεν επιθυμούν απλά να παράγουν προκειμένου   κάποιοι παρασιτικά να χτίσουν  το success story τους.

Ο λόγος γιά 350.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕπου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλιάρια υγείας καθώς στο τέλος Γενάρη έληξε η ισχύς τους.

Μέχρι πρότινος οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ και του ΤΣΑ – Ταμεία που ενοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ – καλύπτονταν υγειονομικά από το ΙΚΑ. Μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, απ’ την 1/1/2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ μεταφέρθηκαν σε αυτόν. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, όμως, διατήρησαν τα βιβλιάρια υγείας και έχουν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη απ’ τον ΕΟΠΥΥ, αλλά πρόσθετη περίθαλψη (π.χ. γυαλιά) απ’ το ΙΚΑ.

Στο τέλος του 2013, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία τα βιβλιάρια υγείας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ θα είχαν ισχύ μέχρι το τέλος Δεκέμβρη 2013. Μετά τις έντονες αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, αποφασίστηκε ότι όλα τα βιβλιάρια θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την 31/1/2014. Η συμφωνία προέβλεπε, ακόμα, ότι και όσα βιβλιάρια είχαν ακυρωθεί απ’ τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, θα επανεκδοθούν, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να μπαίνει στο σώμα του βιβλιαρίου ασθένειας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ προσθήκη με την ένδειξη: «Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ ή ΕΟΠΥΥ».

Σε νέα σύσκεψη παραγόντων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας μέχρι 31/5/2014. Για τη νέα, όμως, απόφαση δεν υπήρξε η σχετική εγκύκλιος, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ – όπου απευθύνονται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ για πρόσθετες παροχές – να μην αναγνωρίζουν ή και να ακυρώνουν τα βιβλιάρια των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Ετσι, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ – που αποτελούν το 5,28% του συνόλου των συνταξιούχων – κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς και αυτές τις υποβαθμισμένες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχονται μέσω του ΕΟΠΥΥ και του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ειναι ντροπή και ξεφτύλα αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν μιά ζωη να τους οδηγούν στην μιζέρια και την εξαθλίωση.Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε να τους επιτίθενται με  τα ματ ενώ τώρα επιχειρούν την φυσική τους εξόντωση.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *