Απελπιστική η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Εύβοιας – 61 απλήρωτοι για όλο το 2013!

Θριαμβευτικές ανακοινώσεις  για την άνοδο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανίζονται περιχαρείς και κάνουν δηλώσεις, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα για την χώρα.

Ωστόσο μία ανακοίνωση από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας έρχεται να μας … προσγειώσει στη ζοφερή πραγματικότητα που ισχύει στις τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοιας, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι 60 εργαζόμενοι δύο γνωστών ξενοδοχείων παραμένουν απλήρωτοι για ολόκληρο το 2013.

Συγκριμένα στην ανακοίνωση του  σωματείου αναφέρονται τα εξής:

« Συνολικά 27 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Malakonda Beach είναι απλήρωτοι για την εργασία τους το 2013 ενώ σε κάποιους εξ αυτών οφείλονται και δεδουλευμένα περασμένων ετών.
Παράλληλα, ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν το ξενοδοχείο έχει αναχωρήσει από τη χώρα και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει σχετική αγωγή και αναμένουν την εκδίκασή της .

Άλλοι 33 εργαζόμενοι, στο ξενοδοχείο Olympic Star, είναι απλήρωτοι τόσο για την εργασία τους εντός του 2013 όσο και για δεδουλευμένα κάποιων μηνών προηγουμένων ετών.

Οι εργαζόμενοι είχαν υποχρεωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, πλην όμως τα αιτήματά τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους δεν εισακούστηκαν και έχουν προσφύγει και αυτοί στην δικαιοσύνη και αναμένουν την εκδίκαση των αγωγών τους .

Προβλήματα πληρωμών υπάρχουν και στο ξενοδοχείο Holidays in Evia, στην Ερέτρια, όπου παρά τη συμφωνία διοίκησης εργαζομένων οι ημερομηνίες πληρωμών που έχουν ταχθεί για την εξόφληση δεδουλευμένων δεν τηρούνται  .

Προβλήματα πληρωμών στους εργαζομένους υπάρχουν και σε μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες πλην όμως δεν δημοσιοποιούνται καθώς υπάρχουν πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις.

Τέλος όλες οι ξενοδοχειακές σχεδόν μονάδες εμφανίζουν καθυστερήσεις πληρωμών στο ΙΚΑ και στην εφορία με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να κλείσουν και να χαθούν και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων.»

Η ανακοίνωση του σωματείου καταλήγει με την φράση: « Θεωρούμε ότι η κατάσταση τουλάχιστον στο νομό Ευβοίας , είναι απογοητευτική και σε τίποτα δεν συμβαδίζει με το γενικό πνεύμα ευφορίας που διαπνέει το χώρο του τουρισμού τουλάχιστον όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν τα ΜΜΕ .»

Πηγές: www.ertopen.com / εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *