Κατάσχεση μισθού εργαζόμενου στα πεντάμηνα από την εφορία!

Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η Α’ ΔΟΥ προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία, αφού επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος.
 
 Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας : 
 
«Αίσχος! Η Α’ Δ.Ο.Υ προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία, αφού επι 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος.  Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, αφού δεν έχει ούτε για να φάει ο συνάδελφός μας αυτός.
 
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης που από τη μια καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και από την άλλη δίνει εντολή για την κατάσχεση των εξευτελιστικών μισθών ακόμα και των εργαζόμενων με 5ημνα Κοινωφελούς Εργασίας, βυθίζοντας τους στην απόγνωση.
 
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί την άμεση επιστροφή του μισθού που παρακρατήθηκε από τον συγκεκριμένο συνάδελφο, από την Α’ Δ.Ο.Υ. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της Α’ Δ.Ο.Υ.
 
Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, πρώτης και δεύτερης κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και 150 τ.μ για τετραμελή οικογένεια και αντίστοιχα 200.000 ευρώ και 100 τ.μ για μεμονωμένο ζευγάρι.
 
Διαγραφή χρεών από τόκους για άνεργους και εργαζόμενους, με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ μεικτά και αναστολή πληρωμής δανείων για όσο διαρκεί η κρίση.
Απαλλαγή από την φορολογία για ζευγάρι μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών, με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά +5.000 για κάθε παιδί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *