Vodafone-Wind:Νέες 24ωρες απεργίες των εργαζομένων

workersΤον πιο πραξικοπηματικό, αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο επέλεξαν οι Διοικήσεις της Vodafone και της WIND για να προσπαθήσουν να επιβάλλουν την μεταφορά του τεχνικού προσωπικού των δύο εταιριών στην ‘νέα εταιρία’.

Τα ΔΣ των δύο Επιχειρησιακών Σωματείων προσκλήθηκαν από τις Διοικήσεις σε συνάντηση χτες το πρωί για ‘ενημέρωση σχετικά με το network sharing’. Και στις δυο συναντήσεις οι Διοικήσεις ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους των Σωματείων ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση τμήματος των επιχειρήσεων στην ‘νέα’ εταιρεία μαζί με το εμπλεκόμενο τεχνικό προσωπικό. Η μεταφορά του προσωπικού κατά την δήλωση τους, θα γίνει αυτόματα και αυτοδίκαια, δηλαδή δίχως να απαιτείται η συναίνεση των εργαζομένων.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό πραξικόπημα των Διοικήσεων Vodafone-Wind. Με μια προσωπική επιστολή που στάλθηκε στους συναδέλφους ηλεκτρονικά στο επαγγελματικό τους email χτες και τους παραδόθηκε σήμερα εκτυπωμένη, οι συνάδελφοι τεχνικοί ενημερώνονται από τις Διοικήσεις ότι πετιούνται εκτός των δύο εταιριών και αλλάζουν εργοδότη με την βία, χωρίς καν να ερωτηθούν, αγνοώντας τις ενστάσεις και τις διαφωνίες των Επιχειρησιακών Σωματείων. Με μια τελείως αυθαίρετη μετάφραση του Προεδρικού Διατάγματος 178/2002, ‘αποφασίζουν και διατάσσουν’ την αυτόματη μεταφορά του προσωπικού χωρίς καν την παραίτηση/απόλυση από τις δύο εταιρίες.
Με αυτό τον τρόπο θέλουν να ξεφορτωθούν το τεχνικό προσωπικό πετώντας το σε μια εργολαβική εταιρία και ταυτόχρονα να ανοίξουν τον δρόμο για περαιτέρω συρρίκνωση της εταιρίας εκδιώκοντας και άλλα τμήματα στο μέλλον με ανάλογο τρόπο.

Αυτή η αλαζονεία και η υπεροψία με την οποία μας αντιμετωπίζουν μπορεί και πρέπει να σπάσει στην πράξη. Όμως, μπορούν να μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο όσο τους το επιτρέπουμε. Αν μας βρουν όλους μαζί απέναντί τους, τότε θα ξεσκεπαστεί η αυθαιρεσία τους, θα καταρρεύσουν οι εκβιασμοί τους και θα υποχρεωθούν σε υποχώρηση.

Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους συναδέλφους μας να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή του σχεδίου τους.
–  Γι αυτό καλούμε την Παρασκευή 28/2 όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά και να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 10:00πμ στο κτίριο της Παλλήνης.
– Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
– Δεν αναλαμβάνουμε καμία «έκτακτη» εργασία, δεν πηγαίνουμε να δουλέψουμε σε «εναλλακτικούς» χώρους απεργοσπασίας. Κανένας συνάδελφος να μην γίνει απεργοσπάστης.
– Δηλώνουμε ανοιχτά: ΟΧΙ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», στο εγκληματικό και τυχάρπαστο σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων.
– Οι εργασίες μπορούν, πρέπει και θα γίνουν μόνο από το προσωπικό Vodafone και Wind ως έχει – όχι από «νέες» εργολαβίες, που προγραμματίζουν μεγαλοστελέχη νεκροθάφτες εις βάρος των εργαζομένων, των δικαιωμάτων, των Σωματείων μας».

ΠΑΣΕ Vodafone

Μία απάντηση στο “Vodafone-Wind:Νέες 24ωρες απεργίες των εργαζομένων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *