Αλληλεγγύη από σωματεία και συλλογικότητες στη διαδήλωση των εργαζομένων / απολυμένων Metropolis έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision την Τρίτη (11/3)

SMED-logo-smaller-2Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών στηρίζει και συμμετέχει και φέτος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι από τα καταστήματα Metropolis έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision (στο Acro Music Hall, Ιερά Οδός 11-13), την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ.
 
Η ιστορία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη: ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διοργανωτής τόσο της φετινής όσο και της περσινής φιέστας της «ελληνικής» Eurovision (άλλη μία από τις πολλές ευγενικές χορηγίες του ελληνικού δημοσίου προς το πρόσωπό του), όχι μόνο εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενούς του, αλλά πλέον έχει το θράσος να τους μηνύει κιόλας επειδή… τον συκοφαντούν.
 
Εδώ και πάνω από δύο χρόνια, οι απλήρωτοι απολυμένοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis δίνουν έναν υποδειγματικό εργατικό αγώνα όχι μόνο για όσα δικαιούνται οι ίδιοι, αλλά και για όσα δικαιούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, απέναντι στη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας εργοδότες και πολιτικοί ιθύνοντες με όλο το θεσμικό και εξωθεσμικό οπλοστάσιο που διαθέτουν. Δικό μας όπλο, τώρα και πάντα: η αλληλεγγύη, μέχρι την τελική δικαίωση.
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision  
στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13)
ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:30 μ.μ.

ETER-Logo-Eter-Megalo-2014-e1390255702588

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στηρίζουμε τον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στα καταστήματα Metropolis

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία καλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision (στο Acro Music Hall, Ιερά Οδός 11-13), την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ.

Η ιστορία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη: ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διοργανωτής τόσο της φετινής όσο και της περσινής φιέστας της «ελληνικής» Eurovision, (άλλη μία από τις πολλές ευγενικές χορηγίες του ελληνικού δημοσίου και της αμαρτωλής ΔΤ προς το πρόσωπό του), όχι μόνο εξακολουθεί να μην καταβάλλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενούς του, αλλά πλέον έχει το θράσος να τους μηνύει κιόλας επειδή… τον συκοφαντούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας συμπαρίσταται στον αγώνα που δίνουν εδώ και δύο χρόνια οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis ενάντια στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που είναι το μακρύ της χέρι. Παρόμοιους αγώνες δίνουμε κι εμείς απέναντι σε εργοδότες των ΜΜΕ (Κυριακίδης, Λυμπέρης, Κωστόπουλος) που, πάντα με την κυβερνητική στήριξη, ακολούθησαν την ίδια ακριβώς τακτική, αφήνοντας χρόνια τώρα το προσωπικό τους απλήρωτο, ανασφάλιστο, χωρίς αποζημιώσεις, σε εργασιακή ομηρία και πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό.  

Κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των απλήρωτων εργαζόμενων των καταστημάτων MetropolisAcroMusicHall(Ιερά Οδός 11-13) την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 19.30. 

cropped-banner_syvxa_2014
Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου – χάρτου Αττικής

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

Εδώ και δύο χρόνια οι απολυμένοι/ες από τα καταστήματα Metropolis δίνουν ένα σκληρό, κοπιαστικό και επίμονο αγώνα προκειμένου να λάβουν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, που κατέχει τον όμιλο MAD, αφότου εξαγόρασε και διέλυσε μέσα σε τρία χρόνια την άλλοτε κραταιά αλυσίδα καταστημάτων Metropolis απολύοντας 180 εργαζόμενους και βάζοντας λουκέτο σε 13 καταστήματα.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μια απάνθρωπη, αλαζονική, και, κυρίως, προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά του εφήμερου πρώην εργοδότη τους ο οποίος θεωρεί ως αυτονόητο δεδομένο ότι μπορεί να κάνει μπίζνες και να πλουτίζει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Και μάλιστα, με τον πιο χυδαίο τρόπο που υπάρχει, αφήνοντας απλήρωτους τους απολυμένους που έστειλε στην ανεργία και αξιοποιώντας αυτές τις οφειλές για την επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, έχουμε αντιληφθεί ότι ο Ανδρέας Κουρής μπορεί να τα κάνει αυτά έχοντας μια βαθιά αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι τον παίρνει να τα κάνει. Λόγος για τον οποίο, άλλωστε, δεν θέλησε ποτέ να συναντήσει τους εργαζόμενους, δεν πτοήθηκε από τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, αγνόησε προκλητικά την τριμερή συνάντηση στην οποία είχε κληθεί στο υπουργείο Εργασίας υπό την παρουσία του τότε αρμόδιου υφυπουργού και δεν πάτησε το πόδι του σε κανένα από τα δικαστήρια στα οποία οι συνάδελφοι στράφηκαν εναντίον του, αρκετές φορές ούτε καν δια του συνηγόρου του, εισπράττοντας μέχρι σήμερα την μια καταδικαστική απόφαση μετά την άλλη.

Εντούτοις, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, δεν ποντάρει μόνο πάνω στην ευνοϊκή για τους εργοδότες χρονοβόρα νομική διαδικασία για την επίλυση των εργατικών διαφορών, προκειμένου να τη σκαπουλάρει. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ανοίγει μπίζνες με το ίδιο το Δημόσιο, το ότι η κρατική διαφήμιση ρέει απλόχερα προς το MAD, αλλά και τα γενναία «δώρα» που αποκαλύπτεται ότι του έχουν δοθεί από τις βρόμικες χορηγίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ φανερώνουν ότι ο Ανδρέας Κουρής έχει γερές «άκρες». Που ξεκινούν από την ίδια τη στήριξη που του έχουν δώσει πολιτικά πρόσωπα που διατέλεσαν και διατελούν επιτελικούς και καταστρεπτικούς για τη χώρα ρόλους, μεταξύ των οποίων ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ανεκδιήγητος τέως υπουργός Μιχάλης Λιάπης και ο τέως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Aλογοσκούφης.

Το δε εξωφρενικό -και διπλά προκλητικό- είναι ότι, στην προκειμένη περίπτωση, το Δημόσιο ανοίγει μπίζνες με ένα επιχειρηματία οφειλέτη προς αυτό, που έχει φυλακιστεί προσωρινά και είναι υπόδικος γι’ αυτό. Κι όμως, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού MAD, με απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) από τη Δημόσια Τηλεόραση και υπό εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, ακόμη πιο σκανδαλώδεις από αυτές με τις οποίες του δόθηκε η περσινή διοργάνωση από το ΔΣ της ΕΡΤ, λίγο πριν η κυβέρνηση βάλει το λουκέτο που πέταξε στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους.

Και όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν ενώ ο Ανδρέας Κουρής ισχυρίζεται ότι «δεν έχει» να πληρώσει τους απολυμένους συναδέλφους και ενώ ξεφορτώνεται το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά του στοιχεία αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος κυλάει, πλέον.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας καθώς και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστεμε όσες δυνάμεις διαθέτουμε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των αποζημιώσεων απόλυσης για όλους τους συναδέλφους.

Έτσι, καλούμε και πάλι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision
στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13)
την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

katalipsi eshea

Ως “Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ” συνεχίζουμε να στεκόμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι στον εδώ και 2 χρόνια επίμονο αγώνα των Απολυμένων/εργαζομένων στα Metropolis. Τον θεωρούμε δικό μας αγώνα και θα είμαστε στο πλάι των συναδέλφων/ισσων έως την τελική τους δικαίωση. Γι’ αυτό το λόγο η καθιερωμένη συνέλευση της Τρίτης 11/03 δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η συνέλευση μεταφέρεται -καλώντας και τον καθένα/μια να συμμετέχει- στη συγκέντρωση έξω από το Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13), στις 19:30.

 

 

ΣΣΜ

 

O επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής (όμιλος MAD – καταστήματα Metropolis) επιμένει να αρνείται την πληρωμή των μισθών και των αποζημιώσεων που χρωστάει στους απολυμένους, αλλά βρίσκει λεφτά για τη διοργάνωση της Eurovision που του εκχωρεί με αδιαφανείς διαδικασίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΤ – το σημερινό εξάμβλωμα της κρατικής τηλεόρασης.
 
 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον
ελληνικό τελικό της Eurovision
 
στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13)
ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:30 μ.μ.
 
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ 
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *