Τί λένε οι Ουκρανοί αναρχικοί σχετικά με τη Ρωσική παρέμβαση;

[μεταφραση: aixmi]αλφαδι-κοκκινομαυρη

 

Στις 27 Φεβρουαρίου 2014, φιλορώσοι σοβινιστές της Κριμαίας, υποστηριζόμενοι από τα ΜΑΤ Μπερκούτ και το Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας διέπραξαν στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κριμαία. Αυτή τη στιγμή είναι ήδη προφανές ότι η κυβέρνηση του κινήματος ”Russian Unity” με επικεφαλής τον Αξιόνοφ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μαριονέτα του καθεστώτος του Κρεμλίνου.
Εμείς δεν θεωρούμε την εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων της Ουκρανίας ως αξία, είμαστε εναντίον της βίαιης ”ειρήνευσης” στην Κριμαία, αλλά πιστεύουμε ότι η κατάσταση της Κριμαίας θα έπρεπε να καθοριστεί λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τη γνώμη της μειοψηφίας των Τατάρων της Κριμαίας.
Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να περιοριστεί στην προσάρτηση της Κριμαίας. Στόχος του ιμπεριαλιστικού καθεστώτος του Κρεμλίνου είναι να επεκτείνει τις Ρωσικές πρακτικές σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας.
Με αυτόν τον τρόπο το Ρωσικό καθεστώς αποδείχθηκε ότι είναι η κύρια απειλή για τα συμφέροντα του προλεταριάτου στο μετα-Σοβιετικό χώρο.
Είμαστε αντίπαλοι του πολέμου και του μιλιταρισμού. Αλλά πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατάσταση οι συνειδητοί προλετάριοι δεν μπορούν να βασίζονται σε κανέναν πέρα από τους ίδιους.
Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τη “διάσωση” από το ΝΑΤΟ. Οι Ουκρανοί εθνικιστές πολιτικοί μπορούν να οργανώσουν μονάχα την άμυνα ενός τμήματος του εδάφους στην καλύτερη περίπτωση. Ο πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί μονάχα εάν οι προλετάριοι όλων των χωρών, πρώτα και κύρια της Ουκρανίας και της Ρωσίας, από κοινού κάνουν μια στάση ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν.
Κοινή δράση του Ουκρανικού και Ρωσικού προλεταριάτου και όλων των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων που θα θέσουν τέλος στο καθεστώς του Πούτιν, θα σημάνει επίσης ένα τέλος στο σημερινό νεοφιλελεύθερα-προσανατολισμένο εθνικιστικό καθεστώς στην Ουκρανία.
Ενώ για τους αριστερούς και αναρχικούς της Δύσης είναι καιρός να κόψουν τους δεσμούς με το λεγόμενο “αντι-ιμπεριαλισμό” που καταρρέει με την υποστήριξη του καθεστώτος του Πούτιν κατά των ΗΠΑ.
Κανένας πόλεμος μεταξύ εθνών, καμιά ειρήνη μεταξύ των τάξεων!

AWU

ΠΗΓΗ:http://aixmi.wordpress.com/2014/03/05/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *