Η τρομοκρατία της διοίκησης της Vodafone δε θα περάσει! Ατομικές συναντήσεις που καταλήγουν στο νοσοκομείο!

33579_164858033540185_6037521_n
Την Δευτέρα 10 Μαρτίου, εν μέσω της προκηρυγμένης 24ωρης απεργίας του Σωματείου μας ενάντια στην εργολαβική «εταιρεία – έκτρωμα» Victus, η Supervisor του Consumer Postpay M/L (τηλεφωνικό κέντρο) Ειρήνη Βασιλάτου, μαζί με τον team leader Δημήτρη Αναγνώστου κάλεσαν σε ατομική συνάντηση – ανάκριση συνάδελφο που έχει επιστρέψει πρόσφατα από άδεια μητρότητας, για να «συζητήσουν» για την απόδοσή της. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δέχθηκε αφόρητες πιέσεις για τα «χαμηλά στατιστικά της» και οι προϊστάμενοι της ζητούσαν επίμονα να υπογράψει ένα έγγραφο το οποίο θα στέλνονταν στη συνέχεια στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως ανέφεραν. Η συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει και μη μπορώντας να αντέξει την πίεση και την άσχημη αντιμετώπιση που είχε από τους προϊστάμενούς της – «δεν σε καλέσαμε για να σε ακούσουμε, αλλά για να ακούσεις εσύ»- , λιποθύμησε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν πως το λιποθυμικό επεισόδιο προκλήθηκε λόγω στρες και έντονης ψυχολογικής πίεσης.
Όσο η συνάδελφος βρίσκονταν στο νοσοκομείο η manager του τμήματος Μαρίνα Σωφρόνη, έτρεξε να καθησυχάσει τους συναδέλφους του τμήματος, χρησιμοποιώντας ψέματα και δικαιολογίες. Έφτασε μέχρι το σημείο, με περίσσιο θράσος, να τελειώσει το λογύδριό της με τη φράση «Ιt’ s just a job – Είναι απλά μια δουλειά», χλευάζοντας το άγχος, την πίεση και την ανασφάλεια που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
Την επόμενη μέρα (εχτές Τρίτη) στο τηλεφωνικό κέντρο του Κηφισού, στο τμήμα που εργάζεται η συνάδελφος, μετά και από παρότρυνση του Σωματείου οι συνάδελφοι σύσσωμοι βγήκαν εκτός της ροής των κλήσεων και ακολούθησε συζήτηση όπου παρουσιάστηκαν τα αληθινά γεγονότα και καταγγέλθηκαν αυτές οι πρακτικές από πλευράς της εργοδοσίας που στόχο έχουν να διαιρέσουν, να απομονώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η στάση που εξακολούθησαν να έχουν οι εμπλεκόμενοι προϊστάμενοι στο περιστατικό ήταν χυδαία. Προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, υποστηρίζοντας πως η συνάντηση ήταν «απλά μία ενημέρωση για τα στατιστικά της συναδέλφου» και πως «αυτή είναι η πρακτική που ακολουθείται με όλους τους εργαζόμενους». Απέφυγαν φυσικά να απαντήσουν στο ερώτημα που έμπαινε διαρκώς, σε τι αφορούσε το χαρτί που ζητούσαν από τη συνάδελφο να υπογράψει. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πουν ότι «δεν μπορούν να μπουν σε λεπτομέρειες, για να μην εκτεθεί η συνάδελφος», αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνη έχει μερίδιο ευθύνης για το περιστατικό. Αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τη manager Σωφρόνη, η οποία αφού προσπάθησε να επιπλήξει μέσω ανοιχτής ακρόασης τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου και σηκώθηκαν από τη θέση εργασίας τους με εκφράσεις «γιατί δεν είστε στις θέσεις σας να εξυπηρετείτε τους πελάτες, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να σηκωθείτε». Στη συνέχεια απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Σωματείου, τους κατηγόρησε ότι «καπηλεύονται την ασθένεια της συναδέλφου». Για να ηρεμήσει τα πνεύματα από την δίκαιη αγανάκτηση που προκλήθηκε στους εργαζόμενους, μετά και από αυτές τις δηλώσεις και για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στην εργασία τους, ζήτησε συνάντηση με όλο το τμήμα. Στη συνάντηση, η διοίκηση δια στόματος της Σωφρόνη, συνέχισε τα ψέματα και τη διαστρέβλωση των γεγονότων, πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις. Παραδέχτηκε με ωμότητα πως οι ατομικές συναντήσεις και οι πιέσεις περιμένουν όποιον «δεν έχει καλά στατιστικά» ο οποίος στη συνέχεια θα παίρνει «κίτρινη κάρτα»!, αλλά την ίδια στιγμή διεμήνυε πως η ατομική συνάντηση είχε «ενημερωτικό» χαρακτήρα. Αφού η εργοδοσία πίεσε και προσέβαλε τη συνάδελφο την πρώτη φορά, το έκανε και δεύτερη φορά χωρίς να είναι η ίδια παρούσα με τις χυδαιότητες που ακούστηκαν από πλευράς της manager.
Η διοίκηση το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει πολλαπλές επιθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους (δύο εθελούσιες των τελευταίων ετών, όπου εκατοντάδες συνάδελφοί μας με διάφορες μεθοδεύσεις εξωθήθηκαν σε παραίτηση, η ίδρυση της εργολαβικής εταιρείας Victus και η πραξικοπηματική μεταφορά των συναδέλφων τεχνικών εκεί κ.α.). Οι επιθέσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει το κλείσιμο του οικονομικού έτους. Το μόνο όπλο που έχουμε να προτάξουμε απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις είναι η ενότητα μας, η συναδελφική αλληλεγγύη μας και η μαχητικότητά μας. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Απαιτούμε άμεσα:
– Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ατομικές συναντήσεις. Όποιος συνάδελφος καλεστεί σε ατομική συνάντηση από τη διοίκηση να ενημερώνει άμεσα το Σωματείο. 
-Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των προϊσταμένων σε βάρος της ψυχικής υγείας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της συναδέλφου και απαιτούμε άμεσα από την manager Σωφρόνη και την Διοίκηση να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη συνάδελφο.
-Άμεση κατάργηση της στημένης διαδικασίας Αξιολόγησης- PD, που μοναδικό σκοπό έχει την ‘δικαιολόγηση’ των απολύσεων.
-Κάτω τα χέρια από το Σωματείο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *