εργασιακο δελτιο απο το omnia sunt communia

 

redblack smallΠαρέμβαση στην λέσχη σίτισης του Παντείου: Σήμερα σας σερβίρουμε την δική μας πραγματικότητα στο πιάτο… Την Τετάρτη 12/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην σίτιση με κείμενο και πανό ενάντια στις εργολαβίες και την μεταφορά του κόστους φοίτησης στις πλάτες μας. Μοιράστηκαν κείμενα την ώρα αιχμής (η ουρά ήταν τεράστια όπως και τις περισσότερες μέρες) και αναρτήθηκε πανό(https://omniasuntcommunia.espivblogs.net/?p=4777)

 
redblack smallΣε παράσταση έξω από τη Σύγκλητο την Δευτέρα 17/3 στις 09:00 το πρωί,καλεί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης καλεί  τα μέλη του συλλόγου στην συγκεκριμένη δράση.

 

redblack small Μια ακόμα από τις προγραμματισμένες κεντρικές παρεμβάσεις του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το πρωί του Σαββάτου 15/3 με μοιράσματα,αφισοκολλησεις και μικροφωνικη..Επομενη συντονιστική συνέλευση του Συντονιστικού Δράσης:  Tην 18/3 στις 6.30μμ στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια) (https://omniasuntcommunia.espivblogs.net/?p=4803)
redblack smallΒΙΟ.Μ.Ε./ Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 18 Μαρτίου ,όπου εκδικάζεται η προσφυγή των εργαζομένων εναντίον της εταιρείας(https://omniasuntcommunia.espivblogs.net/?p=47
 
redblack smallΕπαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
στη έκτακτη συνεδρίασή που με πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/3 με θέμα τα προωθούμενα,από την κυβέρνηση,σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στο επαπειλούμενο ξεπούλημα της.Ειδικότερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων με την κατάθεση και έναρξη της συζήτησης του σ/ν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής 

redblack smallΔικαστήριο δικαίωσε 18 απολυμένους σχολικούς φύλακες στο ΑίγιοΙστορική απόφαση, την πρώτη που εκδίδεται επί αγωγής και όχι επί αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, το οποίο δικαίωσε συνολικά 18 σχολικούς φύλακες του Δήμου Αιγιαλείας που είχαν καταφύγει σ’ αυτό όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με την απόφαση, ο δήμος υποχρεώνεται πλέον να αποδεχθεί εκ νέου τις υπηρεσίες τους με τους όρους και την αμοιβή που είχαν παλιά. Σε διαφορετική περίπτωση, η ποινή θα είναι 100 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

redblack smallΣυνεχίζουν την απεργιακή τους  δραστηριότητα οι φαρμακοποιοί,κλειστά και αυριο τα φαρμακεία. Με 24ωρη απεργία αυριο συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις επιλογές της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΟΣΑ να παραδώσει το χώρο της λιανικής διάθεσης του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι επείγουσες περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται απ’ τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

 

 

redblack smallΤην Τετάρτη 19 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, καλούν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.

redblack smallΚινητοποιήσεις για την Υγεία διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, την Πεμπτη 20 Μάρτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίσταση

redblack smallΣύσκεψη αυτοαπασχολούμενων διπλωματούχων – πτυχιούχων μηχανικών.Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών καλεί όλους τους διπλωματούχους και πτυχιούχους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς σε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα, για να δυναμώσει η πρωτοβουλία για δημιουργία Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Διπλωματούχων και Πτυχιούχων Μηχανικών. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 18.30, στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *