εργασιακο δελτιο#2 απο το omnia sunt communia

redblack smallΕνταση σημειώθηκε xθές Δευτέρα όταν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ.
Μία καθαρίστρια κατάφερε να αποσπάσει απο μπάτσο των ΜΑΤ το γκλόμπ με το οποίο όπω είπε ο συγκεκριμένος θα επιχειρούσε να την χτυπήσει.Παρά την έντονη αστυνομοκρατία οι καθαρίστριες του υπουργείου δεν χάνουν την μαχητικότητα τους,αποδεικνύωντας ότι ο μόνος αγώνας που έχει χαθεί ειναι αυτός που δεν έχει δοθεί.

redblack smallΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ τηςΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ για την εισβολή μπάτσων σε σχολείο.Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα καταγγέλλει την εισβολή μπάτσων στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Ν. Σμύρνη, την ώρα λειτουργίας των τεσσάρων σχολείων του συγκροτήματος, συνέλαβε ανήλικο μαθητή, εναντίον του οποίου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση – είχε γίνει καταγγελία πως διέπραξε αδίκημα εκτός σχολείου.Οι τέσσερις αστυνομικοί συνέλαβαν το μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, χωρίς καν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο, γεγονός που δυναμιτίζει βάναυσα το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που προσπαθούν να δομήσουν οι εκπαιδευτικοί, καταπατά στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, τραυματίζει βαθύτατα τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, βάλλει κατευθείαν εναντίον της ουσίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

redblack smallΜπάτσοι όμως μπούκαραν και σε τρία λύκεια της Καβάλας.Οπως υποστήριξαν η έφοδος έγινε στα πλαίσια της εφαρμογής του…. αντικαπνιστικού νόμου.
Συνδικαλιστές καθηγητές της Καβάλας, καταγγέλουν ότι ομάδα που την αποτελούσαν αστυνομικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι μετά από εντολή του εισαγγελέα «μπούκαρε», στις τουαλέτες των μαθητών και έπιασε αρκετούς να καπνίζουν.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές καθηγητές τόνιζαν οτι: «υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος διδασκόντων, ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές. Ειδικά για το θέμα του τσιγάρου αρμόδιοι είναι επίσης η διεύθυνση Υγείας του νομού και οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Κανείς άλλος δεν έχει λόγο γι’ αυτό, πόσο μάλλον ο εισαγγελέας και η αστυνομία».

 

redblack smallΜε δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ,αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τα τουριστικά πλοία,το οποιο οπως καταγγέλλουν: οδηγεί στην «ευθεία εξαφάνιση του ίδιου του ναυτικού επαγγέλματος».
Παράλληλα η ΠΝΟ προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχτεί σε καμία περίπτωση απεργοσπαστικούς μηχανισμούς από όπου και αν προέρχονται και με όποια “φιλοσοφία” και αν εγκαθιδρύονται».

redblack smallΣυνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες όλης της χώρας που εναντιώνονται στις απολύσεις.
Την Δευτερα,συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχαν προγραμματισμένο συλλαλητήριο, ενώ το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

redblack smallΕπίσης συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, πραγματοποίησαν την Τρίτη σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Αρχικά μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου ανήρτησαν πανό, ενώ πανό κρέμοταν και από τα παράθυρα του δημαρχείου.
Επίσης οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει όλες τις εισόδους του δημαρχείου και δεν επέτρεπαν την είσοδο και την έξοδο σε κανέναν ενώ την παρουσία του έκαναν
την ίδια στιγμή, διμοιρίες των ΜΑΤ.
«Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις» ήταν ένα από τα συνθήματα που αναγραφόταν στα πανό.

redblack smallΠαρέμβαση ενημέρωσης για τη ΒΙΟΜΕ την προηγούμενη Κυριακή {16/3}σε φεστιβάλ ανταλλαγής/διάθεσης παραδοσιακών σπόρων (στα περίχωρα της Σπάρτης) από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ & την αυτοοργανωμένη συλλογικότητα “ΝΙΣΑΦΙ”.

 

redblack smallΣυνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υγεία.Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα στο νοσοκομείο «Αττικόν» αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο «Παίδων Πεντέλης»
Συγκέντρωση στο «Αττικόν» και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση έκαναν σημερα Τριτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχοντας στο πλευρό τους φορείς της περιοχής, που διαμαρτύρονται για τις σημαντικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υγειονομικό υλικό. Γιατροί και ασθενείς κάνουν λόγο για απαξίωση των υπηρεσιών Υγείας και για άσχημες συνθήκες νοσηλείας, συχνά σε ράντζα.
Σήμερα εξ’αλλου  κινητοποίηση έγινε και στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού και υλικών.

redblack smallΛΑΜΙΑ απόλυση εργαζομένου στο LIDL: Την απόλυση εργαζομένου από την πολυεθνική LIDL, στo κατάστημα της Λαμίας, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας και ζητάει την ανάκλησή της.

redblack smallΕργατικό ατύχημα στην Θεσσαλονίκη. Με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο υπάλληλος της ΔΕΗ μετά από έκρηξη σε υποσταθμό στην συμπρωτεύουσα.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν άλλοι πέντε συνάδελφοί του με αναπνευστικά προβλήματα.

redblack small Η εργοδοσία αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ και οι εργαζόμενοι απάντησαν με 24ωρες απεργίες χές και σήμερα.Ο λόγος για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ELBISCO», συμφερόντων του ομίλου Φιλίππου,οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι:η υπεράσπιση της κερδοφορίας του ομίλου περνά από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η άρνηση της εργοδοσίας να υπάρξει Σύμβαση Εργασίας είναι το πρώτο βήμα στα παραπέρα αντεργατικά σχέδιά της.

redblack smallΑνέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί,ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης του ΟΟΣΑ και της τρόικας να παραδώσουν το χώρο της λιανικής διάθεσης του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.Αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το ερχόμενο Σάββατο 22/3.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *