ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να φτιάξουν εκ νέου το πληγωμένο image τους ενόψει των δημοτικών εκλογών. Μετά το κόλπο της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, σειρά είχαν οι δηλώσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Μουλιανάκη, ο οποίος μιλώντας σε φασιστική μάζωξη στο δημαρχείο του Περάματος εξαπέλησε απειλές εναντίον των σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ο Μουλιανάκης είπε συγκεκριμένα: «Αυτοί οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν, θα τους τελειώσουμε».

 Οι διακυρήξεις του συγκεκριμένου φασίστα δεν προκαλούν ιδιαίτερη απορία. Είναι άλλωστε το ίδιο φασιστικό μόρφωμα που σκότωσε τον μετανάστη εργάτη, Σαχτζάτ Λουκμάν, η ίδια συμμορία που αφαίρεσε την ζωή από τον Παύλο Φύσσα, οι ίδιοι δολοφόνοι που τον περασμένο Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν μια δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές της Ζώνης. Μεγαλύτερη απορία προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και μετά από όλα αυτά τα περιστατικά υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πέφτουν από τα σύννεφα κάθε φορά που ένας από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής συστήνεται ως τέτοιος.

 Για το γεγονός ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση: Ήταν το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν που είχε απαγορεύσει την δολοφονική τους δράση και είναι το ίδιο σύστημα που ποτέ δεν θα μπει στην διαδικασία να τους τελειώσει ολοκληρωτικά. Και όσο κάποιοι αφελώς συνεχίζουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την καταπολέμηση του φασισμού σε θεσμικές λύσεις, ο τελευταίος θα επιστρέφει διαρκώς με το αληθινό του πρόσωπο.

 Ο φασισμός δεν εκδημοκρατίζεται, ουτε μετασχηματίζεται σε κάτι νομιμόφρονο. Ο φασισμός δεν νικιέται από τις κυβερνήσεις. Μόνο η δράση της εργατικής τάξης θα τσακίσει τον φασισμό γιατί μόνο σε αυτή στοχεύει η επίθεσή του. Αν οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής θέλουν τόσο πολύ να «εξαφανίσουν» ή να «τελειώσουν» τον οποιοδήποτε εργάτη, θα βρουν απέναντι τους την συλλογική δύναμη της τάξης που αγαπάνε να πολεμούν. Η αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική πτέρυγα του κόσμου της Εργασίας οφείλει σήμερασήμερα να συσπειρωθεί ενάντια σε κάθε επίσημο ή ανεπίσημο τσιράκι του Κεφαλαίου και να πετύχει αυτό που καμία κυβέρνηση και κανένας θεσμός δεν έχει την πρόθεση ή την δυνατότητα να πράξει: Να τσακίσει τον φασισμό σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό πεδίο της ζωής μας.

 -ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 -ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 -ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ροσιναντε4

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *