Κυριακάτικη αργία. Τα ΜΑΤ φέρνουν την ανάπτυξη στην Ερμού με χημικά και γλομπιές!

Πολύς κόσμος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού στο πλαίσιο της σημερινής κλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στη συγκέντρωση, που καλέστηκε από το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα “απελευθερωμένα” ωράρια, συμμετέχουν με πανό σωματεία (όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου-Αττικής), συλλογικότητες και αρκετές λαϊκές συνελεύσεις, καθώς και πλήθος αλληλέγγυων.

ermou2

Πολλά από τα πανό των συλλογικοτήτων είναι στημένα έξω από τις εισόδους κεντρικών καταστημάτων, σε κάποια από τα οποία (στο Sephora π.χ.) τα αφεντικά δεν δίστασαν να κρατήσουν κλειδωμένους μέσα τους εργαζόμενους. Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν κείμενα, πετούν τρικάκια, και φωνάζουν συνθήματα, με κεντρικότερα: “Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές”, “Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”. Η ανταπόκριση των περαστικών (του περίφημου “καταναλωτικού κοινού”) είναι σε γενικές γραμμές πολύ θετική, με λίγες εξαιρέσεις, και το success story της διάλυσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μοιάζει να γνώρισε σήμερα μια ήττα, από τις πολλές που ελπίζουμε να ακολουθήσουν.

ermou3

Γύρω στις 13:00 και όταν οι διαδηλωτές άπλωσαν μεγάλο πανό ουσιαστικά κλείνοντας την Ερμού, αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ προσπάθησαν να ανοίξουν το δρόμο για  την ανάπτυξη με χημικά, γκλομπιές και ξύλο στους διαδηλωτές. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο ελαφρά τραυματίες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *