Κυριακή 13/4 οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν!

Μετά από μια σειρά καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, οφείλουμε να κάνουμε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής μας…

Ενάντια στα αφεντικά που εξακολουθούν να βλέπουν… μισοάδειο το ποτήρι των κερδών τους παρά τα όσα έχουν καταχρηστικά πάρει απ’ τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη οδηγηθεί σταδιακά αντιμέτωποι με τον πάτο του ποτηριού, οφείλουν να βάλουν ένα τέρμα στην οικονομική αφαίμαξη της τάξης τους πριν αιφνιδίως βρεθούν αντιμέτωποι και με την ολική εξαθλίωσή τους.

Την Κυριακή 13/4 κι ενώ διανύουμε τον 5ο μήνα εφαρμογής του νόμου που καταργεί την Κυριακάτικη αργία, η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου.

Μετά τα «απελευθερωμένα» ωράρια και τις «λευκές νύχτες», το Κράτος-Κεφάλαιο επανέρχεται με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που έχει ανεπίσημα περάσει την σφαίρα του πειραματικού σταδίου και οδεύει προς καθιέρωση με την αμέριστη συμπαράσταση του Κράτους που την νομιμοποιεί εξυπηρετώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των αφεντικών, όπως άλλωστε πάντα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται μόνο με απόλυση σε περίοδο κρίσης, αλλά εργάζονται περισσότερο με το υπάρχον εργατικό δυναμικό μικρότερο, χωρίς ρεπό και φυσικά χωρίς την αμοιβή που αντιστοιχεί στις επιπρόσθετες εργατοώρες. Μέσα σ’ αυτό το καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μένουν αμέτοχοι και να αναμένουν μοιρολατρικά τα όσα Κράτος και Κεφάλαιο επιφυλάσσουν για το μέλλον τους. Η εργατική τάξη οφείλει να προετοιμάσει το έδαφος της γενικής απεργίας και της κοινωνικής επανάστασης με μοναδικό γνώμονα το ταξικό της συμφέρον και μοναδικό πρόταγμα την αλληλεγγύη μεταξύ των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων.

 

 

  • ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΜΑΣ
  • ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕροσιναντε4

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *