Ταξική Αλληλεγγύη ενάντια στους μηχανισμούς του κεφαλαίου

imerisia_LARGE_t_1061_433878269 Απρίλη, ημέρα γενικής απεργίας, ένας απ’ τους μηχανισμούς του κεφαλαίου, η αστική δικαιοσύνη, έπαιξε ακόμα μια φορά τον δικό της ρόλο. Καταδίκασε 21 χαλυβουργούς σε 21 μήνες φυλάκισης με 3ετη αναστολή και ακόμα τρεις, τους Σιφωνιό, Χαροκόπο, Παυλάκη (πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα του σωματείου εργαζομένων ελληνικής χαλυβουργίας) σε 23 μήνες φυλάκισης με 3ετη αναστολή.
Οι κατηγορίες που δόθηκαν απ’ το αστικό δικαστήριο στους εργάτες χαλυβουργούς είναι η παραβίαση δικαστικής απόφασης και παράνομη βία.
Βία, για την εργατική τάξη, είναι το φασιστικό μέσο τρομοκράτησης των εργαζομένων, η επίταξη.
Βία είναι όταν η κυβέρνηση του κεφαλαίου βαφτίζει παράνομο και καταχρηστικό τον δίκαιο απεργιακό αγώνα εργαζομένων σε διάφορους κλάδους.
Βία είναι όταν σακατεύονται εργάτες για να πλουτίζουν οι βιομήχανοι τύπου Μάνεση.
Βία είναι οι μισθοί πείνας και οι άθλιες συνθήκες εργασίας.
Βία είναι η μισθωτή σκλαβιά.
Η 9μηνη απεργία των χαλυβουργών ήταν γεμάτη από στιγμές αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και τα τσιράκια της, γι’ αυτό και αγκαλιάστηκε από χιλιάδες αλληλέγγυους, εργαζόμενους και άνεργους, από το ταξικό κίνημα.
Η καταδίκη των εργαζόμενων χαλυβουργών έδειξε ακόμα μια φορά την εκδικητικότητα και τον παραδειγματισμό προς ολόκληρη την εργατική τάξη από το καθεστώς που θέλει να τιμωρήσει όποιον διαταράσσει τα νερά που κολυμπάνε οι προύχοντες.
Καθόλου εντύπωση δεν μας έκανε η ταξική απόφαση του συγκεκριμένου δικαστηρίου. Γνωρίζουμε τον ρόλο του και με τίνος τα συμφέροντα τάσσεται. Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με την δήλωση του Γιώργου Σιφωνιού έξω από τα δικαστήρια: <<[…] Οι άνθρωποι που μας δίκασαν δεν έχουν την συνείδηση του εργάτη, αλλά τη συνείδηση του εργοδότη […]>>.
Σε ένα όλο και πιο οξυμένο κλίμα επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του ενάντια στην εργατική τάξη, να προτάξουμε το όπλο της ταξικής Αλληλεγγύης, δυναμώνοντας τους αγώνες της Τάξης μας που έρχονται.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *